Blokpolitik

15.11.07, ikke bragt (JP.dk)

“Blokpolitik”
Oppositionen i Folketinget beskylder i tide og utide regeringen for blokpolitik og forsøger at fremmane billedet af en regering der styrer enerådigt sammen med DF uden at tage nogen som helst hensyn til andre synspunkter og partier. Det er jo imidlertid et faktum at en stor del af de politiske resultater vedtages af et bredt politisk flertal i folketinget hen over midten – dét er i hvert fald ikke blokpolitik.

Det, den skingre kritik viser, er jo blot, at på centrale områder gennemfører regeringen den politik der er borgerligt flertal for – som oftest sammen med DF, og ikke sammen med oppositionen. Men er det en dårlig ting og er det dårligt for demokratiet?

Det er partiernes og politikernes opgave efter bedste evne at fremme den politik de er blevet valgt på. Dette gøres ikke bedst hvis alle resultater skal vedtages i plenum og i fuldstændig konsensus. Oppositionens fremturen om ‘blokpolitik’ demonstrerer enten en manglende forståelse for demokratiets spilleregler, eller også en bevidst strategi om at dæmonisere modstanderen helt uanset hvordan virkeligheden ser ud.

Hvad om Helle, Margrethe og Villy begyndte at tale om den politik de selv står for, i stedet for uafladeligt at forsøge at dæmonisere regeringen?

Jesper Schultz
Svenstruphøj 26
9230, Svenstrup J

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s