Institut for Guderettigheder?

14.09.08, Blog-debat på Berlingske Tidende

Oplæg v. Mikael Jalving og 2 blogposts af mig.

Oplæg v. Mikael.

Blogpost nr. 1:

Jesper Schultz

13. september 2008 kl. 09:25
Hvis nu Danmark deltager på konferencen, og den går som arrangørerne planlægger – altså ender med vedtagelse af et slutskrift som skitseret – har vi så ikke været med til at legitimere en tilsyneladende demokratisk proces, der vil blive det helt naturligt udgangspunkt for en ændring af De Universelle Menneskerettigheder?

Jeg mener egentlig også vi skal tale mørkemændene ret imod; men når det sker i FN-regi hvor formørkede diktaturer uden respekt for menneskerettigheder bestemmer, risikerer vi så ikke at blive (u)villige medløbere i et frontalangreb på ytringsfriheden?

Jeg mener vi skal gøre som USA, Canada og vist også Israel – altså på forhånd meddele at vi boykotter konferencen.

Jeg er helt klar over, at dette sætter FNs eksistensberettigelse og formålsparagraf til diskussion; men det har været tiltrængt i mange år.

Man kan ikke indgå i ‘dialog’ med religiøst funderede mørkemænd – og det uanset om de har parkeret deres frie vilje hos Jahve, Allah eller en helt tredje guddom.

De er ikke interesseret i dialog og fri meningsudveksling – de er ikke engang ude i et missions-ærinde for at udbrede deres tro.

Deres primære mål er overherredømme og diktatur over de, der ikke tør sige nej…

Blogpost nr. 2:

Jesper Schultz

13. september 2008 kl. 14:37
@Dorte (13. september kl. 10:19)

Hvis den ene part (læs OIC) ønsker en resolution og en politik der præcis og tilsigtet fjerner en af de, i vesten, aller-vigtigste frihedsrettigheder, nemlig ytringsfriheden – en rettighed som vi ikke kan give køb på – ja, så er der altså ikke nogen ‘fællesnævner i fredelig samdrægtighed’ vi kan blive enige om.

Dialogen har kun relevans hvis vi kan få OIC væk fra den nuværende kurs. Det har jeg personligt ingen som helst tiltro til – deraf min tidligere mistrøstige kommentar om FNs fremtidsudsigter.

Ytringsfriheden er absolut og må ikke gradbøjes til den parodi der nu planlægges.

Og Helle, om vi i vesten fandt ud af at kvinder skulle have lige rettigheder for få årtier eller hundredevis af år siden, gør ingen forskel – det er dog stadig det rigtige udgangspunkt, at de frihedsrettigheder vi har tilkæmpet os og besluttet – de kan ikke skrues tilbage til ‘gamle dage’, blot fordi religiøse og politiske diktaturer i den tredje verden ønsker det.

Jeg tror ikke vi får noget positivt ud af at deltage på konferencen – vi tjener blot til at legitimere en FN-sanktioneret eliminering af ytringsfriheden.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s