‘Jønke’ blev frikendt

Information 7. februar 2009

Mulige sym- og antipatier ift. Hells Angels ufortalt (og i øvrigt også helt irelevant i denne sammenhæng), så er denne artikel jo helt utrolig.

Men hvis Informations fremstilling er troværdig, og faktisk er baseret på ‘Jønke’s sagsmappe, så har ‘systemet’ fra dag 3 (i starten var det jo klart at politiet ikke så en sag mod Jønke) besluttet at denne ene borger skulle knægtes – helt uanset hvilke metoder der skulle anvendes.

Hvad ville udfaldet have været, hvis mentalundersøgelsen eventuelt havde vist et eller andet? Var borgeren så blevet buret inde, uanset retssagens senere udfald? Eller kunne et ikke fuldstændigt klart resultat fra mentalundersøgelsen have risikeret at påvirke retten i retning af at dømme ‘skyldig’?

Det dur simpelt hen ikke, at ‘systemet’ ikke følger reglerne – denne sag bør få konsekvenser for den måde anklagemyndigheden forvalter sit ansvar på.

Jeg har svært ved at se hvorfor ikke Jønke skal få udbetalt den (ekstra store) erstatning han lagde op til i går.

Til sidst er der blot tilbage at glæde sig over at ‘systemet’ trods alt virkede – den lille mand i sagen, borgeren, ‘Jønke’ klarede frisag; men det var altså først i allersidste instans i det forløb der starter med en politiforretning, arrest, varetægtsfængsling, forlængelse af varetængsfængsling, retsmøder, tvungen mentalundersøgelse, ignorering af forsvarsmateriale osv.

Den lille mand i denne sag blev kun reddet fra et monumentalt justitsmord i allersidste øjeblik og med det yderste af neglene.

Nærværende sag bør få konsekvenser for både anklagemyndighedens arbejdsgange og beslutningsprocesser; men det bør også undersøges om den er blevet håndteret rigtigt ift. eksisterende regler. Hvis ikke, skal det have konsekvenser.

Hvis ikke man kan stole på den udøvende og den dømmende magt, falder samfundet fra hinanden.

Flere af den her slags sager du’r simpelt hen ikke.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s