Der findes ingen Gud… så hold op med at bekymre dig og nyd livet

Information 13. marts 2009

jesper schultz

Zizek: ‘”…Den moderne ateist tror, at han ved, at Gud er død; hvad han ikke ved, er, at, ubevidst, forsætter han med at tro på Gud…”.

Jeg tror – selv om jeg hverken er filosof, cand. theol eller phd.studerende på ‘Afdeling for Systematisk Teologi’ – at den moderne ateist ganske simpelt er af den overbevisning, at gud aldrig har eksisteret.

Motivforskning ud fra en 2-liniers bus-reklame, og konklusionen – at ateister slæber rundt på en stor, skjult og uerkendt byrde af forbud – ene og alene fordi de ikke tror på en af deiteterne – ligger snublende nær, at påstå at ateister ikke har nogen etik – men det *må* jeg simpelt hen have misforstået?

I forhold til “…ateisters, skal vi sige mindre reflekterede, tilgang…”, finder jeg artiklen en umådeholden gang studentikost vrøvl. Man kan bestemt ikke beskylde cand.theol’en for ikke at have tænkt (og formuleret i en uendelighed) længe over emnet; men resultatet – hvad skulle det kunne bruges til?

Advertisements

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s