At stå ved og ville/kunne forklare…

30. juli 2009: Mail til Skatteminister Kristian Jensen via http://kristianjensen.venstre.dk/

Hej Kristian,

Jeg har et spørgsmål på baggrund af to forskellige sager fra den seneste tid.

1: De nyligt vedtagne regler, der beskatter urealiserede kursgevinster, betyder, at aktieinvestorer der købte aktier lige før krisen og derfor tabte store papir-beløb fordi aktierne blev mindre værd, nu skal betale skat når aktierne stiger i værdi. I praksis kommer disse personer til at betale skat af en gevinst de aldrig har haft, eller har mulighed for at realisere.

2: SAS-ansatte med fast bopæl, familie og tilværelse i Spanien og Frankrig – og med en svensk arbejdsgiver, opkræves dansk skat. De berørte personer kan ikke få henstand eller nogen form for forståelse fra Skat (og dermed skatteministeren); men må bare betale dobbelt skat og håbe det bedste.

Ovennævnte er de to ‘sager’ jeg gerne vil høre din holdning til – umiddelbart var min holdning, da jeg hørte om dem, at de begge er eksempler på et magtfuldkomment system, der tilsidesætter almindelig ret og rimelighed. Det er love med tilbagevirkende kraft og et carte blanche til Skat om at forfølge almindelige borgere helt ud i det absurde.

Sådan som sagerne er fremstillet i medierne, lyder det som om at de berørte borgere er blevet ramt urimeligt af tiltag iværksat fra Folketinget/Skatteministeriet – og det uden nogen beklagelse/forklaring/respit eller andet.

Mit spørgsmål er således – og jeg må tage forbehold for at jeg sikkert ikke er helt opdateret på udmeldinger fra din/Skat’s side til de berørte:

‘Kan det passe at man kan risikere at blive ramt af denne type lovændringer/regler uden at få i det mindste en pæn forklaring på hvorfor – og, hvis det rammer ‘uretfærdigt’, så også en beklagelse eller endnu bedre: en overgangsordning/undtagelse?’

Med venlig hilsen

Jesper Schultz
Svenstrup J
Arkiv: https://jschultzdanmark.wordpress.com/

Reklamer

2 kommentarer til “At stå ved og ville/kunne forklare…

 1. Ja Jesper. Danske skat er et tag selv bord uden retssikkerhed (selv om jeg har hørt jurister sige, at retsikkerhed bare er retten til at føre en sag ved domstolene?)
  Ja kursgevinstloven er som titlen siger en skat på gevinster. Tab er man ikke interesseret i – det er jo grimt for provenuet.
  Så Danmark har nu indført systemer der, systematisk røver pengen fra de skatteborgere, der forsøger at få et lille afkast til at kompensere for inflation og udgifter.
  Systemet virker sådan, at man betaler topskat af eventuelle gevinster og tab er bare tabt for evigt. I bedste fald er der nogen danskere (dem der fortsat er i DK) der får et minimums fradrag til laveste skattetakst. Saten (Skat) scorer altså gevinsten hele tiden ved at tage toppene og skatteborgeren betaler for hele risikoen!
  Dette gæder i særdeleshed sådanne aktier som Formuepleje udsteder. Med tilbagevirkende kraft falder de ind under de nye bestemmelser.
  Ligeledes rammer det alle, der en tid må tage arbejde, der hvor der er arbejde som f.eks. i Norge. Finanskrisens tab kan ikke akkumuleres til senere brug, de er bare væk med et slag. Dette er diskrimination i udsøgt grad.
  Skulle man formaste sig til at forsøge igen (at købe disse aktier) skal man altså betale fuld skat af hele gevinsten selv om der rettelig slet ingen gevinst har været.
  Dette kan jeg kun kalde ved sit rette begreb, nemlig rent tyveri!
  Disse oplysninger er også sent til Kristian Jensens efterfølger.
  At Danmark mangelr inspiration fra mere logisk og rationelt tønkende er åbenbart.
  Vi behøver ikke gå så langt. Både Norge og Sverige praktiserer systemer, hvor der fuld symetri på besaktningen af aktier og lignende.
  I tilgift har man i Norge slet ikke den forhadte cigarkasse opdeling, af diverse aktiver, sådan som Danmark også har forstået at snyde, den der sparer op!
  Altså at man ikke kan modregne tab fra en klasse in en andne klasse!
  Norges sats i øvrigt er 28% fladt – ikke 45% af beskattede penge som i DK.

  1. Hej Knud,

   Hvor langt væk vi er gledet fra gammeldags borgerlige idealer om lige ret, retfærdighed og gennemsigtighed, kan du også se af, at Venstre tilsyneladende pønser på at køre Kristian Jensen i stilling som deres næste partiformand.

   Jeg forstår ikke at en mand der har stået i spidsen for bla. de 2 problemer jeg spurgte til, kan være en kandidat til vigtige poster nogetsteds.

   Jeg er i totalt vildrede mht. hvor jeg skal lægge min stemme næste gang – de borgerlige er blevet magtfuldkomne, præcis som Sosserne.

   Øv.

   /Jesper

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s