Villy *vil* ikke sige ‘skatten stiger’

Information 11. august 2009

jesper schultz

11. august, 2009 #
(Villy Søvndal: (red.))

“..Har det været svært at blive enige om, hvor skatterne skal stige igen?

»Det er meget let at finde nogle ændringer, der retter op på de sociale uretfærdigheder i regeringens skattereform«…”

Villys svar viser, at han udmærket er klar over at hans parti stadig forbindes med stigende skatteprocenter. Han vil ikke bruge ordene ‘skatter’ og ‘stigende’ i samme sætning om SF’s politik; i stedet bliver det newspeak med ‘ændringer’.

En af de primære grunde til at blokkene i Folketinget stadig står lige, er ganske simpelt at det er meget svært at tage S/SF alvorligt, når de ikke kan drives til at fortælle hvor pengene skal komme fra.

Indtil rød blok melder klart ud hvordan de vil finansiere deres politik, kan troværdigheden ligge på et lille sted – og dermed også deres chance for at rykke magtbalancen.

(Og hvis den nyligt annoncerede ‘millionær-skat’ skal være nogen ledetråd, lover det ikke godt for udsigten til at se nogen gennemtænkt og sammenhængende, effektiv politik fra den kant).

Stødende kommentar?

Robert Kroll

11. august, 2009 #
Det er altså SF, der er det eneste reelle oppositionsparti i dagens Danmark – Søvndal og hans venner er særdeles dygtige og kompetente politikere. (Uanset partifarve må man erkende dette faktum ?)

Hvis ikke S får sig snøvlet sammen, så bliver fremtidens situation sandsynligvis et stort SF med stumperne af de Radikale og Socialdemokraterne som backing-group i Folketingssalen.

Vi er vist nok allerede i et slags to-parti-system – vi kalder det bare rød blok og blå blok. – og det varer nok de næste 15-20 år , hvor blokkene skiftes om regeringsmagten alt efter vælgernes stemmeafgivning.

Stødende kommentar?

jesper schultz

11. august, 2009 #
@Robert

Jeg er helt enig i at SF har været særdeles dygtige til at få større tilslutning i meningsmålingerne; men jeg vil gerne vente med at vurdere Villy et co’s evner som politikere til de engang (måske) får magt og ansvar. Det er noget andet at sidde med aben selv, end at sidde på tribunerne og huje 🙂

Indtil videre ser det ud som om fokusgrupper og en meget aktiv vilje til at tilpasse sin politik til folkestemningen har gjort SF godt; men gør dét en god politiker?

Jeg ved ikke om man kan sige vi har et to-parti-system – nogen gange ser det ud som om vi kun har et parti ~ ‘Velfærdsdanmark-partiet’?
Måske det kunne være en ide med lidt mere blok

Stødende kommentar?

jesper schultz

11. august, 2009 #
…æv – glem sidste linie i ovenstående…

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s