Der er brug for et nyt økonomisk paradigme?

Information 12. august.

jesper schultz

12. august, 2009 #
Meyers artikel er en gang dårligt argumenteret og dårligt kamufleret agitation for rendyrket statssocialisme.

Først konstaterer Meyer at både erfarne og ‘mere progressive’ økonomer ikke kan erkende behovet for et markant alternativ til det nuværende grundlag for økonomien.

Så kan heller ikke de nævnte filosoffer se nogen alternativer – men pyt! Det, at hverken sagkundskaben eller ‘andre typer af fagfolk’ kan se nødvendigheden eller levedygtige alternativer, betyder ikke noget.

Svaret på løsningen må man forstå er ‘demokratisk socialisme’, som dog ‘aldrig fik en chance for at bevise sin duelighed’!

De lande der gennem tiderne har påkaldt sig at være styret af ‘demokratisk socialisme’, har alle fejlet miserabelt og er bukket under.

Der er ikke noget der hedder ‘demokratisk socialisme’ – man kan ikke have begge dele fordi demokrati pr. definition må indebære forskellige meninger og observanser, mens socialisme betyder ensretning og statslig styring (min tolkning).

Jeg kan nok ikke ryste Meyer ud af sin dogme-tro; men ‘demokratisk socialisme’ v-i-r-k-e-r i-k-k-e.

Det tætteste man kommer ‘demokratisk socialisme’ er nok lille Dannevang, hvor vi alle er en slags socialdemokrater – men heller ikke hér kan vi finde ud af det med økonomien.

Og Meyers egne teorier – de bliver selvfølgelig kritiseret fordi han er fysiker og ikke økonom – ikke fordi de måske kunne tænkes bare ikke at hænge ordenligt sammen?

De ‘liberalistiske principper’ Meyer vil ofre i sidste afsnit, er ikke nogle spredte og uvigtige principper ude på liberalismens overdrev – for at få den verden frem, Meyer gerne vil, må han ofre demokratiet (og deri også liberalismen) og indføre socialismen.

Det ville klæde Meyer bedre rent at bekende kulør.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s