14.07.10 – sygefravær i Randers, jobfest, Clarkson…

Randers har nedbragt sygefraværet

Randers kommune har i et samarbejde med Falck Healthcare nedbragt sygefraværet i kommunen med 16%.

Deltagerne i projektet havde tidligere 78 (otteoghalvfjerds) sygedage årligt, og man har nu fået nedbragt dette til 51 (enoghalvtreds) sygedage pr. medarbejder pr. år.

Frem for at iværksætte dyre samtaleprogrammer og opfølgning for at nedbringe sygefraværet (langtids- og korttidsdo) fra ca. 4 mdr/år til ‘kun’ 2½ mdr/år – har jeg et helt anderledes effektivt bud på hvordan man kunne forøge produktiviteten:

…hvis man er nød til at blive væk fra arbejde 2½ måned (udover ferie/frihed) hvert år, for at restituere, så er det nok ikke det rigtige sted man arbejder… Måske en invalidepension eller bare almindelig bistandshjælp var mere passende? (eller måske bare et job i hjemmeplejen?)

2 meget forskellige veje til lavere sygefravær i det kommunale


“Jeg betragter Ferrari som en nedskaleret udgave af Gud.”

Clarkson (Top Gear) kan være lidt for meget af det gode; men de her citater er nu meget sjove…

Clarcksons 20 bedste


Retten til at bære våben

Den amerikanske højesteret har afgjort, at det er enhver amerikaners ret at bære våben, og denne ret går forud for byer og staters evt. andre love og regler.

Her er et af områderne hvor der virkelig er forskel på USA og Europa. Hvor vi begrænser mest muligt den almindelige borgers muligheder for at bevæbne sig, og overlader sikringen af ro og orden og samfundenes sikkerhed til den institutionaliserede ordenshåndhævelse, er det i USA en kombination, hvor man anser den enkeltes ret til at bære våben som en slags ‘indre forsikring’ mod diktatur og også den enkeltes ret til at sikre sin egen sikkerhed.

Der kan debatteres om dette emne i timevis; men hvis nu du skulle kigge ud i din omgangskreds – eller måske blot på danskere du kender på 2.hånd – er der så ikke, hånden på hjertet, en del du ville være nervøs ved at stikke et skydejern i hånden???

Retten til at bære våben


Offentlig jobfest – var der nogensinde andet?

På samme tid som der bliver iværksat sparepakker og økonomien gås efter i sømmene, ansætter ‘det offentlige’ nye medarbejdere i hobetal. Som det meget rigtigt siges i slutningen af artiklen: “…at flere offentligt ansatte historisk har en tendens til at bide sig fast…”.

Vi *har* et fint samfund, med sikkerhed, tryghed og medindflydelse; men ‘systemets’ manglende evne til at føre en sund husholdning og træffe upopulære beslutninger gør, at man må fundere på om vores velstand og fremdrift alene er et resultat af vore egne evner – eller om vi i virkeligheden har været heldige i mange år at ride på toppen af en international konjunktur. Hvis vi er så dårlige til at ‘føre hus’, hvordan er vi så blevet så rige?

(Jvnf. de sidste dages afsløringer, skulle man tro der kunne spares en del hoveder i hjemmeplejen…)

Offentlig jobfest


Homøopati virker ikke – så fat det dog…

Fra en læser hermed en lille vits der fint illustrerer det fuldstændigt håbløse ‘rationale’ bag homøopati…

…det virker ikke

Advertisements

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s