19.07.10 – not in Kansas, hermafroditter og Linje 3…

Har du lyst til at abonnere?

Hvis du har lyst til at følge med og få lidt indspark til frokostsnakken, vil jeg anbefale dig at bruge abonnent-knappen til højre (eller fange den via Facebook, hvor opdateringen burde være på plads fra i morgen).

Indtil nu har jeg udsendt en mail om morgenen til frokostvennerne (og, indrømmet, et par stykker flere); men i stedet for at påtvinge jer mine udgydelser ville jeg foretrække, at de af jer, der har følt sig underholdt, eller måske endda har fået udvidet horisonten på et eller andet område, abonnerer i stedet. (Sidste udsendelse pr. mail bliver primo august, når jeg selv går på ferie).

Husk at du er velkommen til at sende link til morgenudgydelserne videre til venner og bekendte 🙂

Hvis du har en ide eller et interessant link, er du også meget velkommen til at sende det til mig!

‘ave a goddamn nice day!
/Jesper

T-13 and counting…


We are not…
“We’re not in Kansas anymore”

…er et berømt citat som er blevet brugt og misbrugt et utal af gange. Citatet kommer fra The Wizard of Oz og stammer fra det sted i filmen hvor Dorothy lige er ankommet til det magiske land Oz.


Tvekønnet atlet

En sydafrikansk løber, som lægevideskaben har afgjort er tvekønnet, er blevet godkendt af det internationale atletikforbund til at stille op i konkurrencer efter en længere suspension.

Jeg kan fuldt ud forstå Caster Semenya føler sig uretfærdigt behandlet og forfulgt; men jeg kan altså også sagtens forstå kritikere af forbundets beslutning.

Er Caster en mand eller en kvinde – hvad er definitionen på de to begreber i det hele taget? Stiller Caster op hos kvinderne (Caster benævnes ‘hun’), har hun en fordel fordi hendes tvekønnethed giver en hormonel og dermed fysisk fordel som ‘normale’ kvinder ikke kan opnå uden brug af steorider.

Stiller Caster op hos mændene, giver kvindedelen en bagdel pba. mindre muskelmasse osv. end ‘normale’ mænd.

Jeg kan udtrykke min holdning sådan, at jeg godt kan forstå hvis konkurrenterne i et løb hvor Caster vinder, vil føle sig snydt af en løber med en unfair fordel

Normalt er ‘medicinske tilstande’ lig med handicaps indenfor sportens verden, og atleterne stiller derfor op i specielle klasser (f.eks. handicap-OL); men i dette specielle tilfælde giver ’tilstanden’ en uretfærdig fordel, og ikke ulempe, ift. ‘normale’ udøvere.

Jeg mener ikke Caster Semenya skal have lov til at konkurrere som kvinde i atletik.

http://politiken.dk/sport/article1017817.ece


Det kan de ikke være bekendt

Linje 3 planlægger et comeback

http://kpn.dk/article2126805.ece

(De sidste forlydender vil vide, at det kun er et rygte og at ovenstående derfor kun er tomme trusler).


Hukommelsen er slet ikke et nøjagtigt instrument.

2 grupper interviewes om den samme videosnut de lige har set af to biler der støder sammen.

De får samme række spørgsmål pånær èt: den ene gruppe spørges ‘How fast did the cars go when they hit each other?’ og den anden gruppe ‘How fast did the cars go when they smashed?’.

Flere i gruppe 2 husker nu pludselig, at der var mængder af knust glas på ulykkesstedet, mens gruppe 1 ikke husker noget om knust glas.

Nuvel – på videosnutten var der ikke noget knust glas nogen steder; men ved at stille spørgsmålet forskelligt til de to grupper, fik man påvirket den ene gruppes svar i en retning der ikke var dækning for i virkeligheden: ‘hit’ vs. ‘smash’!

Med dette eksempel fra psykologi-lærebøgerne i erindring, er det ikke svært at forstå hvordan nogle af disse falske plantede erindringer fik en del fædre og mandlige pædagoger i gyngen for år tilbage.

Flash bulb memories


Fantastisk musik

Arvo Part har begået dette stykke (moderne) klassisk musik. Noget lidt andet end det tæppebankermusik jeg ofte hører, og et af de sjældne tilfælde hvor en trommemaskine ikke ville gøre nummeret bedre.


Bamse får prygl

Advertisements

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s