03.09.10 – Søges: open-minded kirurg, dansk rumfart, hvad skal de ha’?

Dansk rumraket affyres lørdag

Den danske rumraket (den skal dog ‘kun’ 130km op) er ankommet til Bornholm, hvorfra den vil blive sendt op i løbet af de næste 14 dage, måske allerede i morgen lørdag.

(Rakettens sejlads til København blev assisteret af en slæbebåd (no surprise) og en hjemmebygget ubåd (big surprise)).

Den kommende opsendelse er såvidt vides ikke bemandet; men holdet bag *har* trænet til en opsendelse – de har nemlig været i Tivoli og trænet 6G i Vertigo 🙂

Respeeeeeekt!

(Det var dem jeg skrev om tidligere, der fik stjålet det halve af raketten fordi den lå på jorden udenfor værkstedet).

http://jp.dk/indland/article2170342.eceHvad skal de ha’?

Jeg deltog sidste uge på et par kurser på Aalborg Uni ifm. ’Livslang Læring’, bla. en forelæsning om ”Styring og handlerum i socialt arbejde: Afvikling af socialpolitikken og udvikling af arbejdsmarkedspolitikken”.

Vi fik en gennemgang af fattigdomsbegrebet, inkl. en debat om definitionen på ’fattig’, og en gennemgang af målte/oplevede virkninger af de forskellige ’incitamentsskabende tiltag’, herunder nedsat kontanthjælp, starthjælp/introduktionsydelse, dagpenge samt 300- og 450-timersreglen.

Forelæsningens pointe er illustreret i overskriften. Regulering og styring af sociale ydelser er gået fra at være bestemt af sociale behov (sådan cirka: ’ingen skal lide (stor) nød) til at være bestemt af arbejdsmarkedsmæssige behov (cirka: ’hvis bare den offentlige støtte bliver lav nok, skal de nok tage noget arbejde).

Konsekvensen er, at de svageste/nederste i den sociale orden – altså de, der lige akkurat falder udenfor førtidspensions-grænsen – de, der kun med meget ringe sandsynlighed kan varetage et arbejde, heller ikke simpelt manuelt arbejde, får en social ydelse hvor modtageren a) lider meget store afsavn ift. ’almindelige danskere’ og b) ikke gives mulighed for eller hjælp til at hjælpe sig ud af den sociale bundplacering de befinder sig på.

Hvad mener du selv? Hvor meget skal Johnny og Sussi (de kunne være et par tidligere narkomaner), have i bistandshjælp? De har prøvet mange gange; men de evner simpelt hen ikke at varetage et normalt arbejde. Hvilken levestandard skal de have, hvis det offentlige er deres eneste mulighed for en indkomst?

Skal de have præcis så meget at de ikke bliver sat på gaden (men ikke så de kan spare op til uforudsete udgifter som en telefon der går i stykker, eller en tandlægeregning ud over det sædvanlige), eller skal de have lidt mere, så de kan have en nogenlunde værdig tilværelse?

Hvad synes du?


De har ikke en chance (Fælleslisten)

…men underholdningsværdien er tårnhøj, mens de gennemgår deres storhed og fald på fast forward…

Fra artiklens referat fra de nys overståede træfninger:

  • “…pisse territorier af…”, “…landsbytosser…”, “…ikke forstand på politik…”

(Flere eksperter giver faktisk Fælleslisten en god chance for at komme i Folketinget – fat det hvem der kan…)

http://jp.dk/indland/indland_politik/article2170180.ece


800 myrdet af maoistiske terrorister i Indien 2009

Vidste du det?

Indien har i mange år (siden -67) haft en maoistisk terrorbevægelse der åbenbart kæmper for en eller anden ultrasocialistisk revolution.

Den estimeres med ca. 20.000 bevæbnede medlemmer og ca. 50.000 ‘almindelige medlemmer’ – altså 70.000 terrorister parat til mord og revolution i socialismens tjeneste.

Kill’em all…

http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1945379_1944495_1944502,00.html


Voldsmand advaret af sin politi-far

Politimand advarede sin voldelige søn om at ordensmagten var på vej; men samtalen blev overhørt af vidner. Politiet undersøger sagen.

Hvad skal der ske? Jeg tror de fleste nok vil tolerere en vis ‘elastik’ i politiets håndtering af familiemæssige relationer (ligesom vi også gerne vil have lidt elastik fra den flinke strømer der stopper en på raketten med 200+ i timen); men kun meget lidt elastik.

Ham her har tilsyneladende advaret en voldsmand (som han var i familie med) – jeg mener faktisk ikke han kan være politibetjent hvis sagen står til troende…

http://www.berlingske.dk/danmark/betjent-mistaenkt-beskytte-stedsoen


Et gebyr for at benytte billetten?????

Flyselskaberne bliver smartere og smartere. Sidste skud på afgiftsbusken er en afgift for at benytte sin flybillet (pt. kun hos selskabet Spirit Airlines).

En del af motivationen/forklaringen på afgifterne var vistnok – engang – at det skulle være lettere at se hvordan slutprisen blev regnet ud, og kunden skulle have mulighed for at vælge til og fra ift. behov og økonomisk formåen.

I stedet har det udartet til en pengemaskine…

http://epn.dk/brancher/transport/luft/article2141803.ece


‘De saudiske myndigheder har ikke udtalt sig…’

Næh – det kan vel ikke undre. Saudi-Arabien har gennem årene haft en masse af disse sager hvor Saudiske ‘herrefolk’ truer, mishandler, voldtager eller myrder gæstearbejdere fra den 3’de verden (man bør vel egentlig sige ‘fra andre dele af den 3’de verden).

WTF er der galt med de tosser – jeg ved godt man ikke kan skære dem alle over en kam; men som sagt – de har haft masser af den her type sager over årene. Er det varmen der får saudierne til at gå amok og opføre sig som hæmningsløse bødler og udbyttere – eller er det noget andet?

Og så forholder de saudiske myndigheder sig oven i købet tavse – hvis de havde nogen selvrespekt og sans for fair play, så havde de en eller anden kommentar – i det mindste et ‘vi er ved at undersøge sagen’ – men måske voldspsykopaterne har indflydelse (eller måske oven i købet er født ind i de herskende cirkler)?

Der er ikke meget at have respekt for Saudi-Arabien for…

http://jp.dk/udland/article2164712.ece


Søges: En ‘open-minded’ kirurg til ny restaurant

En ny restaurant i Tyskland lader medlemmerne donere kropsdele (efter eget valg, naturligvis) til restaurantens brug.

En masse forargelse – helt efter planen; men nok også i salig Spies’ ånd (den med ‘…også dårlig reklame er…’)…

http://jp.dk/udland/article2164962.ece


Jeg *vidste* der var noget vi ku’ bruge dem til…

Den Kreative Klasse

HURTS – Wonderful life

Det er rigtigt godt (videoen er totalt underlig; men musikken!)… (hør evt. også ‘Blood, Tears & Gold) via YouTube


Little Britain – Maggie and Judy: Homeless Cake


Advertisements

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s