15.11.10 – F16-simulator, zombier, push-up underbukser, sidste uges galde, Peer Gynt


F16-simulator

Mathias og jeg var ude og flyve F16 i lørdags, godt nok blev vi på landjorden; men det var en fantastisk oplevelse.

Se mig - griner som idiot - og jeg er ingengang startet endnu!
(Min undskyldning var en Farsdags gave og Mathias’ en fødselsdagsgave fra vores meget intelligente og fantastiske familie).

Man får 4 minutters instruktion: gas, stick, fart, HUD, højde, horisont, elevation og kort – og så bliver man skruet ned i cockpittet. Kasper, som instruerede os, står til rådighed gennem hele passet med gode råd; men kun på anfordring – der er altså al mulig lejlighed til at buldre fuldstændigt uansvarligt rundt i det danske luftrum 🙂

Fuld skrald på gassen, træk i sticken og jeg er airborne!

Instrumenteringen - man behøver heldigvis ikke forstå det hele 🙂
Starter fra Skrydstrup og lægger østover for at finde den jyske motorvej som jeg så følger op over Vejle Fjord-broen, forbi Århus (med Ikea), Randers og Hobro.

Skærmene fylder fulde 180grader vandret og 90 grader lodret – så hurtigt finder jeg ud af ikke kun at orientere mig fremad (som man ville i en pc-sim); men også op (når man flyver på hovedet 🙂 ) og til siderne – det giver overblik og en superfed fornemmelse af overskud og kontrol når man flyver forbi noget interessant og så ruller lidt og læner sig ud af sædet. Følelsen af at hænge deroppe og se ned på Limfjordsbroen i et krapt drej er fuldstændigt fantastisk!

Eksperimenterer med et par loops og rul og prøver i det hele taget at følge motorvejen så tæt som muligt, og så lavt at damestemmens ‘altitude – altitude – altitude’ er en fast følgesvend.

In flight - man orienterer sig lige godt op, ned og til siderne!
Ryger i dørken en enkelt gang da et forlæns loop bliver lidt for optimistisk 🙂

Kommer op syd for Aalborg og finder Svenstrup; men med 2.000 km/h og 150 fod oppe, går det simpelt hen for hurtigt, så jeg er nød til at steppe ned på gassen og få noget højde på før jeg kan komme rundt igen og finde Knaldhytten. Brager henover domicilet og peeler så nordpå, tværs over Hasseris og friluftsbadet, passerer Limfjorden og begynder at tænke på hvordan man får klumpen sikkert ned i lufthavnen, da Mathias lander foran mig og Kasper siger: ‘Tiden er ude!’ – WOT???

Der er sgu’ da ikke gået en halv time, jeg har lige sat mig, og *nu* skal Mathias smøres ud over det hele??? Men jo – der er gået +30 minutter – den korteste halve time ever!

Det var SJOVT!
Det her kan anbefales! En fuldstændigt fantastisk oplevelse på noget virkeligt godt fungerende grej, venlig og kompetent personale (som har bygget/programmeret/loddet/konstrueret hele dynen selv!) – og også flere andre meget interessante tilbud.

Stor stor racerbane, 6 biler, elektronisk tidtagning, pit, følgebil etc. etc.

Fine detaljer, f.eks.: Bilerne har 'brændstof' og begynder at hoste low on fuel.

By: ca. 10x6 meter, 4 kamera-fjernstyrede kampvogne, 2 hold - hvem vinder?

Glemte helt en F1-simulator, en helikoptersim, en kommende Messerschmidt109-sim, 7.5ha skov inkl. paintballbane, rapelling og what-not!

Sidder du og savner en god ide til en polterabend eller et arrangement for din afdeling, bør du tjekke Rezultat.dk ud – de leverer både hold- og enkeltmandsoplevelser. Hvis du er der for sjov kan du ‘nøjes’ med action tilsat konkurrencemomenter og farligt meget adrenalin. Er I en gruppe, leverer Rezultat et meget overbevisende teambuilding-koncept. Det er selvfølgelig de ‘sædvanlige’ teambuildingprincipper; men sammensætningen af action, konkurrence og adrenalin gør det hele så meget sjovere end hvad du kan have prøvet før!

http://www.rezultat.dk


Push up-underbukser

Nu kan man åbenbart, har jeg hørt, købe underbukser med ‘fyld’ for at se ud af lidt mere…

Push up-underbukser
…jeg ved ikke hvad jeg skal sige…
...men det er bare snyd...

http://www.fri.dk/mode/svulmende-underbuks-skal-give-m%C3%A6nd-selvtillid


Bummer

Jeg var så ualmindeligt uheldig at se Live fra Bremen i fredags (Kirstine var hjemme og ville gerne se det).

Jeez, for en gang oppustet har-har-har plat-‘komik’. Konen synes godt nok jeg er en bitter gammel mand; men at den gang hø skulle være det ypperste på sendefladen en fredag aften – det overstiger min ynkelige fatteevne.

Infantilt, under bæltestedet, påtaget og forlorent – øv.

Jeg er vist ved at blive gammel…


Zombier

Zombiegræshoppe
En græshoppe i den afsluttende fase af en infektion med hestehårsormen Spinochordodes tellinii.

Som ung lever ormen inden i biller eller græshopper. Men når den er kønsmoden vil den gerne ud i et vandløb. Det kommer den ved at æde græshoppen indefra.

Den tørstige og døende græshoppe opsøger et vandhul, hvor den dør, hvorefter den 30 centimeter lange orm trækker sig ud af græshoppens anus.

Zombiesnegl
Trematoden Leucochloridium paradoxum er en blodikte, der lever som voksen i maven på fugle.

Dens æg kommer ud gennem fuglens afføring, der inficerer en snegl, hvor iktens larver vokser sig store og kastrerer sneglen for livstid. Den går desuden direkte ind i øjestilkene på sneglen og forvandler dem til blinkende og pulserende måltider for fugle, der tror, at det er sommerfuglelarver.

Oven i det hele gør trematoden sneglen blind, så den i stedet for at gemme sig under bladene vandrer omkring i sollyset.


Fik du alle nuancerne i sidste uges edder, forgift og galde med?

Mandag 08-11-2010

Tirsdag 09-11-2010

Onsdag 10-11-2010

Torsdag 11-11-2010

Fredag 12-11-2010


W&M: Erlings sidste ord


Jobs & Gates


Klassisk – it’s luvly!

Grieg, Peer Gynt Suite No.1, ‘Morning’
Ja, jeg ved det grønært – her plejer der at være lidt Little Britain; men guess what – today is your lucky day chump – du får en chance for at svømme hen i vellyd – stort ikke?

Luvly, just luvly…

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s