26.11.10 – sikkerhedsfacsisterne i Security, Pale Blue Dot, dansk astronaut, briter på Talebanferie???


Sikkerhedsfacsisterne i Security

Jeg ved det er en smule ubegavet og sikkert placerer mig i en lidt træls bås med kværulanter og nej-sigere; men jeg har voldsomt anstrengt forhold til det personale i lufthavnene der som små guder bestemmer enevældigt over den rejsendes videre færd.

Afklædning (indtil videre kun frakke, jakke, bælte og sko; men hvorfor stoppe der?) beføling eller gennemlysning hvor man kan se personens kønsdele.

Når så dertil føjes en ofte brovtende facon (de ved jo nemlig godt at de fleste rejsende har et meget lidt positivt indtryk af dem og deres ‘arbejde’), så er det slet ikke så sjældent man kommer fra Security med et let forhøjet blodtryk.

Nå; men – Adam Savage (ham fra Mythbusters) har noget at sige mht. ‘security’s effektivitet 🙂 (Jeg har også meget mere at vælte ud; men det bliver en anden dag…)


En dansk astronaut (to be)

Andreas Mogensen - DKs første astronaut (to be)
Kig videoindslaget herunder – Andreas Mogensen, valgt blandt 8.000 ansøgere, er Danmarks første seriøse kandidat til at blive astronaut.

Han har lige gennemført det første år af astronaut-træningen og er on track til at blive den første dansker på ISS. Det er godt nok ikke noget der lige sker i morgen – Mogens gætter selv på en gang mellem 2016 og -20; men alligevel – øj, hvor er det stort 🙂

Godt gået!

Video

Artikel


Briter tager på Talebanferie

The Guardian i England har erfaret at flere eksil-afghanere hvert år tager nogle måneder til Afghanistan for at kæmpe med Taliban.

Folk vi passer på og giver ly tager 'hjem' for at slå os ihjel? Woooot?
Wooooot?

Som jeg vist også nævnte i går/forgårs – så har vi godt nogle large og meget inkluderende åbne samfund hvis det kan have sin rigtighed at vi lader middelaldertosser få ly i vores del af verden *og* vi lader dem tage tilbage til hvor de er flygtet fra for at kæmpe mod vores egne soldater…

Kill’em all…

http://www.guardian.co.uk/world/2010/nov/24/uk-based-taliban-afghanistan


Dømt – helt efter bogen

Billedet herunder er to såkaldte ‘aktivister’ som lige er blevet dømt for at opfordre til vold mod politiet.

Jamen - at opfordre til vold mod politiet - det må man da gerne???
Sidste år under COP15 var de to ‘aktivister’ arrangører og koordinatorer da en større demonstration forsøgte at mase sig vej igennem en politiblokade.

De er optaget på video mens de skriger ‘PUUUUSHHHH’ i megafon og de andre ‘aktivister’ så maser og skubber for at bryde igennem politikæden for at komme ind til COP15 og give ‘folket’ stemme.

Hvad der truly boggles my mind er, at disse ‘aktivister’ i deres vildeste fantasi havde forestillet sig at de skulle frikendes for at “…have anstiftet vold og uro ved en demonstration …”. Hvis ikke lige præcis det var det de gjorde – så ved jeg sør’me ikke.

Men på en eller anden måde har det segment af ungdommen som disse ‘aktivister’ kommer fra, fået den holdning, at det ikke er noget særligt at trodse et lodret politiforbud – der er heller ikke noget galt i, med magt at forsøge at gennemtvinge et eller andet hen over/igennem en fysisk politi-blokade.

Hvad tænker idioterne på?

De kan ikke påberåbe sig hverken forfølgelse eller manipulation. Dèt de ikke fatter er, at hvis panserne siger noget til dig du skal gøre – eller noget du med det samme skal holde op med – så skal du grftedme gøre som du får besked på!

‘Aktivisterne’ fik 4 måneders betinget fængsel – alt alt for billigt til min smag.

Lidt baggrund (før dommen) fra Politiken: http://politiken.dk/indland/ECE1124534/unge-kvinder-risikerer-dom-for-politivold-i-dag/

Og så faldt dommen: http://jp.dk/indland/krimi/article2257064.ece

(Hvor jeg ovenfor har skrevet ‘aktivist’, kan du efter humør erstatte med voldelig demonstrant/volds-romantiker/forkælet mig-mig-mig cafe latte-idiot/de sku’ ha’ haft tæsk-fjolser/demokrati-fjende).


Insignificado, part III

Den lillebitte prik i det højre lys-spor er Jorden
Se på billedet af Jorden herover, det verdensberømte ‘Pale Blue Dot’ billede, taget af Voyager rumsonden undervejs på vej ud af vores solsystem, i en afstand af ca. 6 mia. km.

Striberne på billedet er sollys-reflekser – ignorer dem bare.

Billedet blev taget af rumsonden på anmodning fra en ‘civilist’, den berømte astrofysiker, forfatter og formidler Carl Sagan. Han spurgte NASA om ikke det kunne være en god ide, at bruge rumsonden til at tage et billede af Jorden, og så sagde de ‘jo, det kan vi da godt’. Det er ikke en hr. hvem som helst der lige får et ønske opfyldt ved NASA 🙂

Carl Sagan skrev senere en bog om vores plads i universet (og en masse andre ting) og brugte billedets titel til bogen: ‘Pale Blue Dot’. I bogen skriver han blandt andet:

“…It has been said that astronomy is a humbling and character-building experience. There is perhaps no better demonstration of the folly of human conceits than this distant image of our tiny world…”

Hvis du følger linket herunder, kan du læse hele afsnittet om Pale Blue Dot – det er i særklasse godt til at sætte vor lidenhed i perspektiv…

http://en.wikipedia.org/wiki/Pale_Blue_Dot


W&M: Armstrong


Erle perle, Perlemor

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s