“Indsatsleder bør selvfølgelig afskediges omgående”

Politiken.dk 18.12.10, Rune Engelbreht’s blog.

Baggrund:

Rune Engelbreht har skrevet på sin blog på Politiken.dk. Han mener, at den politi-indsatsleder der ved COP15 var lidt ‘farverig’ i sine udmeldinger, skal fyres – intet mindre. Rune svinger sig helt op på den moralske hest og, synes jeg, går lidt over gevind. Oven i købet bruger han et ufint trick med at kombinere 2 adskilte hændelser og lade dem indgå i det samme ‘voldeligt magtmisbrug’-angreb på ordensmagten.

(Jeg har også skrevet lidt om sagen selv i fredags).


AF JESPER SCHULTZ 10:17 18. DEC
‘Voldeligt magtmisbrug af værste skuffe’. Nej, hør nu, Rune – nu løber humanismen vist helt af med dig… Der er tale om 2 helt adskilte hændelser: Ved den ene blev en masse demonstranter tilbageholdt i adskillige timer – og det har byretten lige udtalt sig om; men der var ikke tale om noget ‘voldeligt magtmisbrug’ – og dommen er oven i købet anket.

I det andet tilfælde var der efterfølgende bred anerkendelse af politiets indsats. De demo-ledere politiet gik efter, blev dømt og ingen politifolk blev tiltalt for, eller dømt for nogen form for vold. Så her var der altså heller ikke tale om ‘voldeligt magtmisbrug’.

Jovist blev der brug vold som magtmiddel; men det var helt efter reglerne, og resultatet det ønskede og forventelige. Jeg mindes heller ikke billeder af nogen journalister der blev båret væk i stumper?

Man kunne jo evt. tænke den tanke, at også politifolk er mennesker som ikke bryder sig om vold og magtanvendelse – og at indsatslederens peptalk lige præcis var hvad der skulle til i situationen for at få betjentene frem i forreste linje – klos op af voldelige demonstranter – for at løse deres opgave? Igen – eftersom politiet i praksis løste opgaven korrekt – så skal indsatslederens udtalelser altså ses i dèt lys – og ikke som du gør, ved at koble hans ord til masseanholdelsen andetsteds.

Man kan udmærket argumentere, at indsatslederen faktisk gjorde et ledelsesmæssigt flot stykke arbejde – og man kan også udmærket forsvare, at – resultatet af indsatsen taget i betragtning – så egner denne type ‘intern kommunikation’ sig ikke til at blive taget ud af sammenhæng og efter-bezzerwizzer’t…

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s