09.02.11 – bøger for piger?, 6-10%?, EL: ‘…(de) er nogle skiderikker…’, Tak for i aften – Patrulje 22


Bøger for piger – hvor er bøgerne for drengene?

Jeg kunne ikke lige finde artiklen; men i den sidste tid har der været lidt polemik over, at bibliotekerne har en afdeling med ‘Bøger for piger’; men ikke en ‘Bøger for drenge’. En del af polemikken gik på, at det da var negativ forskelshandling af drengene.

Men problemet er ikke, at drengene tilsyneladende diskrimineres fordi de ikke har en ‘bøger for drenge’-afdeling på biblioteket. Problemet er da, at pigerne sluses hen mod ‘bøger for piger’ hvor de kan få forstærket deres lyserøde sider (husker du historien om de nybagte mødre der forskelshandler deres babyer pba. køn?) – så de kan læse om heste, veninder og pæne blomster.

Hvad nu hvis man afskaffede ‘bøger for piger’ og i stedet lavede ‘spændende bøger’ eller måske ‘bøger for unge’ – så også pigerne kunne få udvidet deres horisont udover det rent lyserøde?

Og hvis man vil trække drenge til biblioteket skal man blot lave sektioner med et eller flere af ordene ‘blodig’, ‘uhyggelig’, ‘krig’, ‘spændende’, ‘science fiction’ osv. osv. osv. iz eaaaasy! 🙂


6-10% af befolkningen er stort set usynlige

6-10% (anslået) af befolkningen er homo’er (altså lesbiske eller homoseksuelle). Hvor mange kender du? Nej, vel…

Hvis tallet er rigtigt, så er der enten tale om at vi er blevet så tolerante, at det slet ikke er et issue mere om man er til den ene eller den anden side – og derfor taler man ikke om det – eller også, og det er nok desværre lidt mere sandsynligt, så er det fordi mange ikke har lyst til at fortælle det, til at ‘springe ud’ – af frygt for omgivelsernes reaktion.

Jeg ville helst, at det var den første grund; men som sagt – sandsynligvis spiller omgivelsernes forventelige (negative) reaktion mere ind.

Hvis det er sådan, så er det sgu’ trist!

Det er trods alt relativt sjældent man hører om meget barske negative reaktioner, så måske er der også tale om en frygt som måske er en smule overdrevet? Det kunne man i hvert fald håbe.

(Hvis jeg tæller op, tror jeg nok jeg kender 5 homoer, 3 bøsser (det ord kan jeg af en eller anden grund overhovedet ikke li’) og 2 lesbiske (det ord har jeg ikke de samme problem med – go figure…)).

PS. ‘homo’ – jeg mener ikke noget negativt med det – det er bare meget lettere end ‘lesbiske og homoseksuelle’. Jeg spurgte faktisk engang på en blogtråd om samme emne på Information.dk om det var OK at skrive som jeg gjorde, og jeg fik et enkelt ok og ingen kritik – så jeg håber det er OK at skrive som jeg gør. No offense 🙂

http://da.wikipedia.org/wiki/Homoseksualitet


Stærke ord fra EnhedsListen

I København har en imam giftet sig (på islamisk maner forstås) med en 15-årig etnisk dansk pige. Formanden for moskeen benægter ethvert kendskab til sagen, selv om der kan fremvises ‘bryllup’sbilleder, taget i moskeen.

Nå; men – Københavns socialborgmester kommer fra EnhedsListen, og han er citeret for at sige:

“Imamer, der vier 15-16-årige piger, er nogle skiderikker. I den her sag, hvor kommunen først har prøvet at mægle, er vi oppe mod stærke kræfter, der kan sammenlignes med Moon, Faderhuset eller Scientology. Den konkrete sag nærmer sig hjernevask.”

Han har her både udtalt sig om den specifikke sag, der er specielt ulækker fordi imamen har giftet sig selv med et stort barn; men han har jo også udtalt sig generelt om den muslimske skik med, at gifte granvoksne mænd med purunge piger (det er aaaaldrig den anden vej – hvorfor mon?).

Det er meget usædvanlige toner fra èn på det frelste overdrev (cafè latte-segmentet, you know) – og det bliver interessant at se det muslimske miljøs reaktion, når engang føromtalte imam får sin straf for misbrug af sin lærer-lignende position.

Da muslimske vielser af meget unge (danske) piger med ældre mænd tilsyneladende er en udbredt praksis, må den ‘respektfulde’ og ‘konstruktive’ dialog nødvendigvis blive lidt anstrengt næste gang imamerne vil Socialborgmesteren noget – de er jo, til referat, nogen ‘skiderikker’ 🙂

http://jp.dk/indland/kbh/article2324385.ece


WTF?

W&M: Pythagoras


Tak For I Aften – Patrulje 22 – Selvmord
Tak for i aften - Patrulje 22

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s