22.02.11 – ‘Personalepleje’ i forsvaret, “I øvrigt mener jeg…”, 50 mia. planeter – bare lige her!, selvtægt og en fuglenørd


Geografisk stabilitet

Indenfor forsvaret har det altid været sådan, at man ikke kunne vide hvor man ville blive sendt hen og gøre tjeneste. Stort set kunne ledelsen flytte lige præcis hvem de ville hvorhen de ville.

Det har i mange år været en af de medvirkende årsager til en talentflugt fra forsvaret – hvem har lyst til at tjene fædrelandet hvis det indebærer at man ikke kan være sikker ikke at skulle flytte sin familie med jævne mellemrum?

Men nu – NU – har forsvaret taget skeen i den anden hånd og har introduceret ‘Geografisk stabilitet’. *NU* er der sikkerhed for hvor du skal gøre tjeneste!

Geografisk Stabilitet
Fra i år kan man *kun* blive flyttet rundt indenfor de farvede områder – dvs. at Nordjylland dækker fra Skagen til Holstebro, Midt- og sønderjylland fra Århus til grænsen osv.

Det er da ‘geografisk stabilitet’ så det vil noget – eller hvad?

http://www.forsvaret.dk/fpt/documents/fpt/fptnyt8.pdf


I øvrigt mener jeg…

Cato den ældre:

“Praeterea censeo Carthaginem esse delendam”

. Back in the day – et par hundrede år før vor tid, afsluttede den romerske senator Cato d. Ældre altid sine taler – helt ligegyldigt hvad talen i øvrigt omhandlede – med ordene: “I øvrigt mener jeg Kartago bør smadres” (min løse oversættelse).

Han nåede ikke helt at se det ske – han døde 149 f.kr og Kartago blev ødelagt 146 f.kr.

http://en.wikipedia.org/wiki/Punics


50 milliarder!
50 milliarder!

50.000.000.000.

Så mange planeter skønnes der nu at være i vores egen lille ordinære, ikke ret store, galakse Mælkevejen 🙂 Af disse 50 milliarder planeter skønnes de 500 millioner (det er 500.000.000) at ligge i den ‘beboelige zone’ – dvs. præcis i en sådan afstand fra den lokale stjerne, at der kan optræde flydende vand uden alt for ekstreme temperaturforskelle mellem nat og dag osv.

Al’så – bare her, i vores baghave, er der 500.000.000 muligheder for at der kan være opstået liv.

Det er helt fint at stille sig meget skeptisk til om vi nogensinde får kontakt til ‘nogen’ eller ‘noget’ derude; men at afvise det som en umulighed, at der skulle være liv et eller andet sted ‘derude’ – det er simpelt hen plat ubegavet!

http://politiken.dk/videnskab/ECE1201323/maelkevejen-rummer-cirka-50-milliarder-planeter/

Den beboelige zone


???


Selvtægt

D-o n-o-t s-t-e-a-l…


Tak for i aften: Fugle nørden

Reklamer

2 kommentarer til “22.02.11 – ‘Personalepleje’ i forsvaret, “I øvrigt mener jeg…”, 50 mia. planeter – bare lige her!, selvtægt og en fuglenørd

  1. Hej med dig.

    Hvor er det nu lige, Thisted ligger! Kanske vi skulle have dine skolepenge tilbage! I hvert fald dem, der gik til geografiundervisningen.

    1. åååårhhhh – backstabbed af sin egen *mor*… OK, ok ok – det gik lidt hurtigt, så lad os bare rette det til Hostebro-egnen 🙂

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s