17.03.11 – no money for a lot, ‘Folke’-skole?, sure gamle mænd, insignificados, tennis-skattely


1 million solgte numre – hvad er lønnen?

Lady Gaga har via Spotify i Sverige fået downloadet (well: streamet; men det er stort set same-same) ‘Poker face’ 1 million gange.

Hvad tror du hun får for det?

Gaga


..
.
2.300 (svenske) kr.

(Eller Kaizers Orchestra: lyttet 130.000 gange på Spotify – afregning: 180 NOK).

Musikbranchen har brug for, i en fart, at få fundet en forretningsmodel der dur. Hvis Gaga-eksemplet på nogen måde er typisk – og det kunne man godt mistænke det er, jeg mener, burde hun ikke være en af dem der får mest for sin musik? – så vil den type prissætning gøre det meget meget svært at leve af at lave musik.

http://www.koda.dk/nyheder/article/spotify-i-danmark/


En skole for folket?

En af grundideerne med Folkeskolen er, at her mødes alle lag fra samfundet og lærer af og om hinanden. Her kan arbejdersønnen sidde i klasse med funktionærdatteren, og de kan lære, at alle har værdi og egenskaber der er brug for.

Det er formuleret meget flottere end ovenfor når de kloge fortæller om Folkeskolen; men essensen er stort set, at den (Folkeskolen altså) har tjent til at udjævne klasseforskellene her i landet, og – til en vis grad – også har påvirket børn fra bogligt svage hjem positivt i retning af, at tage en uddannelse.

Nuvel – det ser ud som om Folkeskolens dage som den store udjævner er talte. I hvert fald har tendensen til, at folk gerne vil bo blandt folk ligesom dem selv, gjort at familier med akademisk eller funktionær-baggrund gerne bor sammen. De bor gerne i kvarterer hvor folk med arbejder- eller håndværkerbaggrund ikke har råd til at bo. For slet ikke at tale om ufaglærte familier som ikke har råd til at bo hvor de andre grupper bor.

Når befolkningsgrupperne nu mere og mere tydeligt begynder at bo hver for sig, betyder det, at skolerne i kvartererne også begynder at indeholder mere ‘ens’ børn – og det kan man nu se på karaktergennemsnittene.

Skoler i ‘rige’ kvarterer (kvarterer hvor mor&far har en længere uddannelse) har et meget højere karaktergennemsnit end skoler hvor mor&far typisk er ufaglærte eller har en kort basisskolegang.

Børnene bliver jo ikke dumme eller uintelligente af at have en mor&far der ikke gik lang tid i skole – de bliver bare ikke opmuntret så meget til at lave lektier og anstrenge sig bogligt fordi de gode eksempler, i form af de bogligt stærke klassekammerater, er forsvundet.

Det er et spild af ressourcer og potentiale der er til at tude over.

Men hvad skal man gøre ved det?

(Der er paralleller til den diskussion vi har haft et par år med skoler med en høj andel af børn med anden etnisk baggrund).

Igen – hvad kan man gøre ved det? Hvis ikke der gøres noget, vil større og større dele af ungdommen få dårligere og dårligere muligheder for at bidrage til samfundet – og de vil selv få fattigere liv og færre muligheder end hvis de havde fået den rigtige motivation i skolen.

What to do?

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1519406.ece


Sure lever længere

Sure lever længere - yeah!
Ha!

http://fpn.dk/liv/krop_valvare/article2369880.ece


Vi er små-små-små…

  • Mælkevejen er en dværg
  • Vores galakse (Mælkevejen, al’så) er cirka 100.000 lysår i diameter. Den største kendte galakse er 6.000.000 lysår i diameter.
  • Solen er også en dværg
  • Universets største kendte stjerne er 1-3.000.000.000.000 km i diameter og kan rumme Solen en masse milliarder gange

Hvis man, når man er præsenteret for de tal, stadig tror at vi – lige præcis vi – er noget særligt, så har man ikke forstået skalaen.

Vi er her næsten ikke – i det store billede er vi (Jorden, Solen og alting) et mikroskopisk støvkorn uden den mindste betydning.

Uden at det skal blive alt for zen – der er kun os, her og nu. Så lev ordenligt, prøv at få noget fornuftigt ud af den tid du er her, for når det er slut, er det helt helt slut.

http://jp.dk/nyviden/article2370142.ece


Caroline: Derfor bor jeg ikke i Danmark

Videointerview med tennisvidunderet. “Ja, jeg bor jo i Monaco på grund af det gode vejr og træningsmulighederne, alle mine tenniskolleger og så, at jeg kan gå i fred…”

Caroline
Hun har ellers været ret ferm til at håndtere pressen; men hun ville have stået sig bedre ved også at nævne den helt indlysende, højtråbende detalje, at man (næsten) ikke betaler skat i Monaco.

Mon ikke også skatten har noget med hendes eksil at gøre?

http://lokalavisen.dk/caroline-derfor-bor-jeg-ikke-i-danmark/20110311/artikler/110319816/1012


Sand Slide
Super spil til iPad’en 🙂


W&M: Sebastian


Cash: Hurt

En klassiker på ‘slit-your-wrists’-playlisten 🙂

Reklamer

3 kommentarer til “17.03.11 – no money for a lot, ‘Folke’-skole?, sure gamle mænd, insignificados, tennis-skattely

  1. Jeg vil give dig HELT ret. Sand Slide er et genialt spil … men af billedet at dømme har du ikke helt fattet hvad det går ud på …..

  2. … Regner du ikke med at vi klikker på dine “dokumentations links”?
    Den anden parameter, der holder os i live længere, er “arbejde hårdt” … Hvad mener du så med “Ha!” ? ;o)

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s