05.04.11 – Wammen glemte at læse på lektien, hvad må behandlingen koste?, enæggede fingeraftryk, gidsler og pirater, wrestling-PR

Enter at your own risk!

Ja! – der er et billede af et lettere afklædt stk. sportskvinde i dagens skriv (nåh, ja – også et billede af et par enæggede tvillinger for at dokumentere et indlæg om miljøets indflydelse på udviklingen) – og så ææælsker jeg Scott’s ‘turn it off’-advarsel.

Men altså; hvis ikke du bryder dig om bart skind, så skift du bare over til Kristeligt Dagblad igen 🙂

(Tak til Scott Sigler for intro’en)


Nicolai Wammen er ikke for snu

Han vil gerne have lov at knalde 120.000.000kr af på at gøre Aarhus til EU Kulturby i 2017 og han mener blandt andet det er en god ide, fordi det giver byen stor positiv omtale; men da narhatten bliver spurgt om hvad de nuværende Kulturbyer hedder, kan han ikke svare. Han bliver oven i købet mopset da journalisten stiller et uddybende spørgsmål til emnet. (Se de første 1:50 i det linkede videoklip).

Nicolai Wammen
120 millioner kroner og så har han ikke gjort bare det mest elementære hjemmearbejde før han er klar på TV. Jeg ved ikke om han er et fjols; men han opfører sig som et fjols.

120 millioner kroner – man må antage at Aarhus har styr på sine skoler, vedligeholdelse af vejene, ældreplejen osv.?

Det er jo også den kære Nicolai der lovede at blive i Aarhus; men sprang til København da der blev chance for en fed post i en kommende socialistisk regering. Det kalder man i andre sammenhænge en vendekåbe – evt. krydret med ‘utroværdig’.

Gad vide hvor mange af den type adjektiver denne politiker – som vi ærlig og redeligt har fortjent – kan nå at skrabe til sig?

(Jeg burde nok undskylde det skrækkelige billede; men det var simpelt hen for oplagt, når nu min tilgang til manden er en smule kritisk. Det er det suværent værste portrætfoto jeg nogensinde har set 🙂 )

http://www.tv2oj.dk/arkiv/2011/03/30/18395?autoplay=1


Prisen for liv / prisen for livsforlængelse

Der kører en debat lige nu om udgifterne til sundhedsvæsnet (hvornår gør der i øvrigt ikke det?), mere specifikt om ‘hvor dyrt det må blive’. Realiteterne er jo i dag sådan, at langt de fleste sygdomme og behandlingskrævende tilstande kan behandles; men ofte med meget dyre virkemidler.

Politikerne er meget lidt for at ytre sig alt for forståeligt, og vil generelt gerne overlade det helt til læger og sygehuse, at vælge den bedste behandling i situationen; men på samme tid ved de også godt, at der ikke er råd til det hele – og lægerne er ikke glade for at stå med hele ansvaret selv.

F.eks. – der findes kemo-piller der koster 100.000kr/pille. Nogle gange gives disse 100k-pops til patienter i et behandlingsforløb med en reel chance for helbredelse; men andre gange gives de som livsforlængende behandling til patienter der er ved at dø af deres kræftsygdom.

Skal gamle fru Jensen på 70 år tilbydes 100k-pillen, selv om pillen højst vil kunne give hende nogle måneder mere? Skal unge hr. Hansen som led i en måske virkningsfuld helbredelse?

Info: Hvis en medicin, uanset prisskiltet, vurderes virksom og med acceptable bivirkninger, godkendes den til brug – og så må sygehusene bruge den.

Når vi vitterligt ikke har råd til at behandle alle med de til enhver tid til rådighed værende midler, skal nogen – og ‘nogen’ er nød til at være politikerne i første geled – sætte nogle rammer op, som sundhedsvæsnet kan operere indenfor.

Hvem skal have 100k-pillen?

Hvem skal ikke?

(PS. 100k for en enkelt pille er ikke rekord – de findes endnu dyrere).


Enæggede tvillingers fingeraftryk

Er de ens?

Enæggede tvillinger - der *er* forskel
Ja, fingeraftrykkene, altså…

Næh!

(Fostrene starter med samme arvemateriale i livmoderen; men udformningen af selve fingeraftrykket bestemmest også af en række andre faktorer, blandt andet af næringsindholdet i fostervandet og dettes kemiske sammensætning – og disse størrelser kan fluktuere).

http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/har-enaeggede-tvillinger-identiske-fingeraftryk


Gidsler kunne være reddet

Kort efter starten på gidselaffæren med piraterne, var der, ifølge mandskab ombord på Esbern Snare, en mulighed for at angribe og befri gidslerne.

Ordren hjemmefra, sandsynligvis fra Forsvarsministeriet, eller højere, var ‘nej’!

Nej, selvfølgelig ikke – lad os forhandle dem møre og give dem en masse penge for at udlevere sine gidsler!

Arhhh, Fxxx!

Man forhandler ikke med pirater og gidseltagere – man angriber!

Frømandskorpset må sidde og føle sig komplet til grin. All dressed up and no-one to blow…

Øv…

http://jp.dk/indland/article2387775.ece


Jeg vil overveje at begynde at se wrestling
Hmmm, måske tv-sport var noget alligevel?


W&M: Niels


The Black Hole


Eddie Izzard – Dreams

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s