26.05.11 – Jens på hotel, Clement helt rolig, pivdårlig P1-journalistik, ‘integrationspotentiale’, deller og karrieren, Israel og FN


Jens på hotel?

I P1 Radioavisen i går morges var emnet blandt andet udgifterne til kampagnen i Libyen som er blevet noget højere end beregnet. Bla. var den første måneds budget på 8mio kr. blevet oversteget næsten 2.5 gange til lidt over 20 mio. Blandt de medvirkende faktorer var, at de danske udsendte havde fundet indkvarteringsforholdene på militærbasen Sigonella i Italien for dårlige, og at de derfor var taget på hotel.

…taget på hotel?

Wot?

Kan hænde der er en god grund; men alligevel… Du får lige 3 billeder:

Sådan boede amerikanske soldater under Koreakrigen
Og her danske soldater i Afghanistan
og til sidst et uretfærdigt (jeg ved det godt) spark til vores tapre udsendte i LibyenItalien:
I alle de riger og lande...


Fødselsdag – she who must be obeyed

Det er Overkommandoens fødselsdag i dag – hun har efterhånden forliget sig med tanken, så nu kan man godt sige ‘fyrre’ uden at risikere fysisk overlast.

Tillykke!!!


Clement Kjersgaard – helt rolig

På P1 i går morges hørte jeg et interview med Clement Kjersgaard i anledning af at Oprah nu synger af. Clement var indkaldt som ekspert på amerikansk populærkultur, specielt tv-værter og han gjorde det faktisk rigtigt godt. Vidende og også afbalanceret med stemmen under kontrol. Slet ikke som når han slipper den indre Clement løs i sine talkshows som let kommer til at handle mere om ham selv end den værgeløse gæst.

Det kan være Clement faktisk kunne være en rigtigt god interview-vært, hvis bare han kunne skrue lidt ned for sig selv…


Fleksjob-prøvning og pivdårlig journalistik

P1 Radioavisen kl. 07 i går morges: Et rigtigt godt eksempel på helt håbløst dårlig ‘journalistik’ fra P1’s side. For ikke at unge i fleksjob skal risikere, at blive parkeret dèr på ubestemt tid, er det besluttet, at de hvert 5’te år skal prøves for deres eventuelle muligheder for at komme fri af støtteordninger og få et rigtigt arbejde.

Dette gælder også for forskellige med kroniske sygdomme, f.eks. muskelsvind- og scleroseramte – de skal altså også prøves hvert 5te år; men da deres sygdom jo ikke går over eller bliver bedre, vil de naturligvis ikke blive smidt ud af fleksjobordningen. Simpelt og logisk; men alligevel ret svært at forstå for både P1 og flere handicaporganisationer.

P1’s vinkel var nemlig at de handicappede ville blive smidt ud af deres fleksjob – og med den vinkel interviewede de så repræsentanter for handicaporganisationerne. Der blev både brugt ord som ‘skræmmer’ og ‘fuldstændigt åndsvagt’.

Radioavisen laver (en gang imellem) røvdårlig journalistik. Og handicaporganisationerne demonstrerer, at handicaps i bevægeapparatet åbenbart også godt kan sætte sig på hjernen.

Øv…

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/05/24/224344.htm


Forskellig baggrund = forskelligt integrationspotentiale

Søren Pind er røget i uvejr fordi han vil lempe på prøvekravene til bestemte udlændinge, f.eks. amerikanere, englændere og andre fra sammenlignelige civiliserede nationer. Den slags forskelsbehandling må naturligvis være racediskrimination, så nu får Søren tæsk.

Men der *er* jo altså færre problemer med at integrere en amerikaner der både kan læse og alt muligt, og så en analfabet fra Afghanistan hvis opfattelse af en god tur i byen, kunne være en tur ned på torvet til fredagsstening.


Smådeller kan ødelægge karrieren

En undersøgelse fra University of Florida har vist, at kvinder, der vejede mere end 11 kg for meget, tjente over 70.000 kr. mindre om året end en normalvægtig kvinde. Det bliver så brugt som afsæt for, at hvis man er i gang med karrieren, vil nye deller forsinke fremskridtet.

skidt for karrieren
Måske det er lidt mere sandsynligt, at det er den vel efterprøvede sammenhæng mellem lavt uddannelsesniveau (og dermed lav livsindkomst) og generel sundhedstilstand, herunder vægt, der gør sig gældende?

Ift. det anvendte billede i artiklen: en trunte der er så ukritisk mht. sin påklædning som det viste, har jo allerede demonstreret manglende dømmekraft = dårligere placering i væddeløbet om lønforhøjelserne.

Hvad kom først: den manglende karriere pga. tiltagende deller, eller de tiltagende deller pga. dårlig social baggrund og dermed færre mulighed for karriere?

http://fpn.dk/mad/article2441307.ece


FN: En ineffektiv, konfliktsky papirtiger

Israel satsede en ny mellemøstlig krig da de i 2007 fløj ind i Syrisk luftrum og bombede et Syrisk atomanlæg. Israel fortalte allerede dengang, at man havde sikre efterretninger om det hemmelige syriske atomprogram, og at det var et helt nødvendig selvforsvar, at bombe anlægget.

You do *not* want to mess with the IDF !
Nu, 4 år senere, har papirtigeren FN så ‘gransket alle papirer’ og konkluderer nu, at det er “meget sandsynligt”, at Syrien havde gang i et hemmeligt atomprogram.

FNs reaktionstid og valne holdning illustrerer meget fint hvorfor Israel ikke kan bruge det internationale samfund eller FN til noget som helst. Hvis israelerne skulle vente på effektiv handling og konsekvens fra den kant, kunne de lige så godt hoppe i havet og svømme til USA med det samme.

Haaretz: FN siger det var et atomanlæg

Israelnationalnews.com september 2007: IDF bomber Syrien


Sniper Reloaded suuuucks

Så den her i aftes – hvis man kan ignorere adskillige fuldstændigt håbløst dårlige handlinger, bevægemønstre og reaktioner hos de professionelle soldater i filmen, er den sikkert fin underholdning for de max-16-årige. For resten af os er det spild af tid 😦

Øv…

iMDB

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s