17.06.11 – Selvfed – moi???, Libyen-mandatet og virkeligheden, bullseye, Bacontallet


Selvfed – moi?

Kig på billedet herunder – hvilken profession tror du han har?

Pretentious - moi???
Jo, han er arkitekt (han kunne også være reklame-mand med sorte sylespidse sko og tommelfingerringe; men altså: arkitekt).

Han har, om sin seneste kreation, blandt andet udtalt:

“Projektet tog udgangspunkt i et byrum med et nytænkende element i sig og et hus, der tager ansvar udadtil og indadtil. Pladsen skulle skabe oplevelsesrigdom for byens borgere nede på jorden og for den enkelte medarbejder oppe i huset. Idéen var, at plads og hus i form og bæredygtighed skulle interagere med byens liv, skabe energi og forbinde XXXX’s moderne havn med den historiske bykerne…”

Jeeeeez, hvor fuld af sig selv kan man egentlig blive?


Libyen – hvad mandatet helt ‘præcist’ indebærer

Jeg læste op på den resolution FNs Sikkerhedsråd har vedtaget mht. Libyen, og det kræver altså en vis largesse at tolke resolutionen derhen hvor vi er nu, hvor koalitionen (som snart, for europæernes vedkommende, løber tør for penge, og så må US igen klare skærene alene) bomber alt, der på nogen måde kan tænkes at indgå i den militære infrastruktur, i Libyen. Nåh, jo – og også målrettet går efter at myrde landets overhoved.

Nå; men – resolutionen siger, at:

…to take all necessary measures … to protect civilians and civilian populated areas under threat of attack in the Libyan Arab Jamahiriya, including Benghazi…

“…som er truet af angreb i Libyen…”, betyder åbenbart alle områder i Libyen med militære anlæg, uanset om der er fare for angreb eller ej – og det betyder også målrettede angreb på Gadaffi. Jeg synes ikke intentionerne og virkeligheden passer ret godt til hinanden.

Var det det, du ville, Willy?

Hvad nu, Willy?

http://www.un.org/News/Press/docs/2011/sc10200.doc.htm


Bullseye

Det er ret smart, sådan at placere et bullseye lige dèr…

Al Qaedas nye nr. 1: Ayman al-Zawahir - about to be dead
Kill them all…

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-13788594


Kevin Bacon-tallet

Tænk på en filmskuespiller, hvem som helst. Tast så navnet ind på den linkede side og se hvor ‘tæt’ vedkommende er på Kevin Bacon.

Eksempel: Indtast navnet på den berømte skuespiller Anders Brink Madsen (har en rolle i den jyske komedie ‘Det Perfekte Kup‘) og du får Bacon-tallet 3. Det betyder, at der kun er 2 skuespillerkolleger mellem Anders og Kevin.

Anders er kun 2 skuespillerkolleger fra Kevin Bacon
Kevin Bacon har lavet mange film og han har derfor spillet sammen med mange forskellige skuespillere, som har spillet sammen med mange forskellige skuespillere, som ……….

Bacontallet er en variant på ‘6 degrees of separation‘ – altså, at der ikke er mere end 6 step mellem dig og et hvilket som helst andet menneske i verden.

Eksemplet er taget fra kurset i Netværk jeg nævnte i går, og viser hvordan man kan anvende sit netværk til at række langt og nå ud til mennesker man ellers ikke havde nogen forbindelse til.

http://oracleofbacon.org


Trompe d'euil


W&M: Lennart sidste ven

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s