22.05.11 – Kunstig hukommelse, vi ku’ ikke slå dem ihjel, whale blubber galore, videnskab og gamle edderkopper


“Jeg vil gerne ha’ en hjernechip med Encyclopedia Britannica, tak”

Et forskerhold har bygget en elektronisk chip som kan give rotter kunstige ‘erindringer’ – det er heeelt vildt!

Helt kort – rotterne lærer ved trial’n’error, at trykke på nogen kontakter i en bestemt rækkefølge for at få en godbid. Forskerne registrerer ved hjernescanninger hvad der foregår i rottens hjerne og bygger derefter en chip der kan emulere de samme elektriske signaler som går i hjernen når den lærer og husker.

Så tager man en rotte som kan tricket med kontakterne, giver den dope så dens hukommelsesfunktion forstyrres og den ikke længere kan udløse godbidden. Aktiverer chippen og voila!, så kan rotten huske alligevel!

Oven i købet kan forskerne vise, at chippen forstærker både læring og hukommelse, hvis man ikke doper hjernen.

Prøv lige at tænke på perspektiverne ift. f.eks. Alzheimers og slagtilfælde – og, måske på sigt, indlæring og hukommelse helt generelt!

Det er viiiildt!

🙂

http://uk.gizmodo.com/5813821/scientists-create-first-memory-expansion-for-brain?skyline=true


Christiania – Vi ku’ ikke slå dem ihjel

Jeg hørte i går morges Knud Foldschack efter, at de har besluttet at tage imod statens røverkøbstilbud på 3.500/m2 for området. Han var meget glad og udtalte blandt andet:

“Vi er alle christianitter”

Næh! – det er vi ikke…

Christiania
Jeg kan i hvert fald udpege en del (mig selv inklusive) der hellere havde set røver-, hash- og nasserbulen ryddet og asfalteret.

Knud sagde også noget om, at historien viste det kunne betale sig at stå sammen om en fælles sag og kæmpe længe nok – så skulle det lykkes! Oversat til normal-dansk: hvis bare du p….. højt og flot på de regler om ejendomsret og personligt ansvar som gælder i resten af samfundet, så bliver samfundet til sidst kørt træt – og så kan du få det som du vil ha’ det.

Jeg kan jo sådan set godt forstå, at nogen har behov for at leve på en anden måde – med nogle andre måder at eje ting og tage beslutninger på – helt fint og fred med det – *hvis* altså de gør det for egne penge og med egne sager, i stedet for at udleve ideen om ‘frihed’ på alle vi andres bekostning.

Det er ligesom socialisme – det er herrenemt at være idealist, når man kan gøre det for andre folks penge (og på deres ejendom).

Øv…


Whale blubber

Billederne herunder er af en eksploderet hval som uheldigvis blev fragtet gennem en kinesisk by på en ladvogn da trykket blev for stort.

Kig øverst til højre i billedet - Billedet er taget kort efter 'uheldet'

Detalje fra 'ulykkesstedet'

Eeeeuuuuwwwwwwww
http://channel.nationalgeographic.com/series/nature-untamed/3464/Videos/06221_00


Videnskab!

Kig herunder – edderkoppen er 49 millioner år gammel og delvist skjult i en klump mørk og revnet rav. Det knivskarpe billede kommer frem når man bruger en ny CT-scanningsteknik.

Dyret er 49.000.000 år gammelt!
Er det ikke imponerende hvad vi kan når vi vil?

Hvor skulle videnskabelige fremskridt komme fra hvis alle ‘fik lov’ at tro på hvad-som-helst? Husk nu, at ikke alle meninger og holdninger er lige meget værd. Det meste overtro og ammestuesnak er at foragte og håne, spotte og tæve på ved enhver given lejlighed – ahhhhh…

Men det er selvfølgelig bare mig…

http://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/forhistorisk-edderkop-i-knivskarpt-portraet


Trompe d'euil


Hanna

Havde et hold venner over til Mad&Film i aftes. Det var en M&F-aften der faldt lidt udenfor normen. For det første havde Overkommandoen fået lov at hjælpe, så hun havde lavet maden (ri’ti, ri’ti godt); men det plejer jeg at stå for helt selv – men ok. Så havde Jacob doneret desserten (lissom før, det plejer jeg også selv at lave; men når nu Jacob er sådan en haj til søde sager), og vi havde jo sat næsen op efter noget fantastisk – og så havde han købt islagkage… Den var da spis-bar, bestemt; men hjemmelavet?

Og så så vi den her flic, Hanna, om en lille pige der er genbehandlet til at blive supersoldat og hun sætter uden besvær; men med uuuultralange pauser og sceneri-panoreringer, special forces til vægs med og uden kniv, bue&pil, pistol og de bare hænder.

Dèn behøver du ikke bruge krudt på…

PS. Lavede også lige “Verdens bedste brød” – det kan anbefales!

Reklamer

En kommentar til “22.05.11 – Kunstig hukommelse, vi ku’ ikke slå dem ihjel, whale blubber galore, videnskab og gamle edderkopper

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s