01.07.11 – en taburet?, reklame: JustAnswer, universet og store størrelser, ‘shot with its own gun’, Justeringsbureauet


En taburet???

Kom til at tænke på det her med hukommelse og ‘triggere’ – altså det, at bestemte lyde, lugte, sange osv. kan trigge bestemte billeder fra way past.

Måske hvis man lugter nybagt brød og så kommer til at tænke på bedstemor i køkkenet. Eller en bestemt parfume der minder om en gammel kæreste. .. eller noget i den dur.

Nå; men – jeg har et underligt eksempel: Når jeg hører sangen herunder (Simon&Garfunkel: El Condor Pasa), kommer jeg, af en eller anden mystisk årsag til at tænke på en taburet???

Dèt er jo lige Simon&Garfunkel, lige dèr!


Reklame: JustAnswer.com

Det amerikanske køleskab er begyndt at hælde vand ud på gulvet, og det eneste jeg har i retning af dokumentation, er en 2-siders glittet reklamefolder. Ude på nettet er det ikke lykkedes at finde en teknikbeskrivelse af indmaden, så jeg har ikke haft mod på, at skille noget ad for at finde fejlen.

Men – i forbindelse med at jeg søgte på Mærke/Model osv, dukkede en sponseret reklame for JustAnswer.com op. JustAnswer er en ‘svar-central’, hvor en masse professionelle håndværkere/teknikere er parat til, mod betaling, at give gode råd til DIY (Do It Yourself)-folket.

JustAnswer
Man stiller sit spørgsmål og tager stilling til hvor mange penge et godt svar (et svar man er tilfreds med!) er værd, ud fra 3 muligheder. I mit tilfælde var det 100, 200 og 280 kroner. Jeg har ikke prøvet før, så jeg gik med på 100 kr.

Indenfor 10 minutter efter jeg havde skudt forespørgslen af, lå der et uddybende spørgsmål fra en tekniker, som ifølge siden, har haft omkring 1.000 forespørgsler og en tilfredshedsrate >98%. Jeg svarede, og tilbage kom en fuldt færdig og troværdig forklaring på hvor vandet stammer fra – *OG* en beskrivelse af hvad jeg selv skal gøre for at løse problemet.

100 kroner! For et teknisk råd, jeg skulle have betalt ca. 8-900 kroner for, hvis jeg havde rekvireret en tekniker til et hjemme-besøg (det prøvede vi nemlig sidste år, da ismaskinen stod af).

Jeg har smidt JustAnswer op i Foretrukne, og næste gang noget teknik driller, skal det prøves af igen!

http://www.justanswer.com/


Giver ‘stor’ en helt ny betydning

En Kvasar (Fake billede; men flot at se på)
  • 12.9 mia lysår fra jorden
  • 2 mia gange tungere end Solen
  • +1000 gange mere lysstærk end en hel galakse

Astronomerne har opdaget en kvasar med et såkaldt Super Massive Black Hole (ligesom bandet) der er endnu større end den slags sædvanligvis tager sig ud. De let forståelige tal 12.9 og 2 mia ovenfor bliver ganske ubegribelige hvis man lige ganger ud:

  • Afstand (ca. 🙂 ): 117.000.000.000.000.000.000.000 km (12.900.000.000 x 300.000 x 60 x 60 x 24 x 365)
  • Masse (ca. 🙂 🙂 🙂 ): 4.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 kg (2.000.000.000 x 2 x 10^30)

Stooooooor!

http://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/kaempeteleskop-finder-hidtil-fjerneste-kvasar?utm_source=vores+nyhedsbrev&utm_campaign=3888307a21-201106306_30_2011


“Shot with its own gun”

Verdens mest anerkendte naturvidenskabelige tidsskrift, Nature, har begået en leder om IPPC (Intergovernmental Panel on Climate Change) og IPPCs imponerende evne til at åbne flanker for kritik af og beskyldninger for videnskabelig enøjethed og dommedagsprofetier.

Nature nævner sagen fra 2006 hvor en IPPC-rapport hævdede, at Himalaya kunne være smeltet væk i 2035 og springer til den sidste kontrovers, hvor det viser sig, at en Greenpeace energianalytiker har været med til at skrive en rapport om vedvarende energi under IPPC-hatten. Problemet er ikke, at han har været medforfatter, for materialet er tilsyneladende i orden; men at IPPC ikke på forhånd havde screenet skribenterne og derefter tydeligt gjort opmærksom på hvorfra de kom, og hvad man derfor måtte tage højde for ift. mulige bias.

Nature disser ikke IPPCs resultater, og Nature stiller heller ikke spørgsmåltegn ved den overordnede problemstilling (menneskets medvirken til påvirkning af klimaet); men alene på IPPCs elendige damage control og interne kontrolmekanismer.

IPPCs budskaber drukner let i kritik når organisationen viser sig rent dilletantisk i informations- krise- og PR-håndtering. Som Nature skriver:

The IPCC has to stop handing them (kritikerne, red.) ammunition on a plate.

…og min holdning til klimadebatten? Jeg er enig i, at mennesket har haft en mærkbar (negativ) påvirkning af miljøet kloden rundt. Jeg er helt uenig med de, der vil spare os ud af krisen (mindre CO2-udledning fordi vi skal køre, flyve, spise og forbruge mindre) – for det kan i praksis ikke lade sig gøre kloden rundt. Jeg er enig med Bjørn Lomborg et al som plæderer for, at de negative klimapåvirkninger er et faktum, som vi kun kan formindske effekten af ved a) at forberede os på det uundgåelige og b) at investere massivt i forskning og nyudvikling af alternativer.

http://www.nature.com/nature/journal/v474/n7353/full/474541a.html


W&M: Pollenfilter


The Adjustment Bureau

Vi så den her i aftes. De undgår behændigt at blive helt religiøse, så mit blodtryk tog ikke skade. Men ellers en sød lille film om skæbne, vilje, indflydelse og at tage livet alvorligt. Matt Damon spiller som altid aldeles overbevisende, og så er Terence Stamp (havde en fænomenal hovedrolle i ‘The Limey‘) også med – en af mine favoritter.

GOD WEEKEND !

Reklamer

En kommentar til “01.07.11 – en taburet?, reklame: JustAnswer, universet og store størrelser, ‘shot with its own gun’, Justeringsbureauet

  1. “Simon & Garfunkel = Taburet” … Så tænker jeg: Hash, LSD, Meth … Sommersyretrip!?! 😉

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s