15.07.11 – modebranchen spiller for galleriet, House of Commons spas


*Nu* tager modebrancen modellernes sundhed alvorligt!

Yeah, right. En måling under CPH Fashion Week 2010 af modellernes BMI (vægt/højde^2) viste, at 27 af 28 modeller var direkte undervægtige, og nogle af dem egentligt underernærede. ‘Underernæret’ ligesom i sultramt. En af pigerne var 1.72m og vejede 44 kg.

Hun er jo bare naturligt slank

Og hende her, hun er smuk

Uhmmm, hun fejler jo ikke noget

Direktøren for Unique Models i Danmark, som er imod at gennemtvinge et minimums BMI-krav, udtalte da:

Jeg synes, at det er en dyb kriminalisering af de mennesker, der er slanke. Jeg synes ikke, at man skal have hverken lægetjek eller BMI-tests. Jeg synes, man skal lade de mennesker, der er født, som de er født – ligesom jeg heller ikke kan gøre for, at jeg er mulat – være slanke, dejlige, skønne mennesker, som deres agenter passer på

Chefen siger altså om bla. en 23-årig pige på 44 kg, at hun er ‘slank’ og ‘dejlig’, og at det ville være at ‘kriminalisere’ modellerne at indføre en BMI-grænse.

Efter den uappetittelige og komplet usmagelige kommentar er modebranchen kommet på bedre tanker. I hvert fald har de nu indført samtaler med modellerne og samtale-screening for at finde piger med spiseforstyrrelser.

Det er i hvert fald hvad de har sagt.

Modebrancen modsætter sig derimod fortsat et BMI-krav, og accepterer dermed stadig vilkårligt underernærede piger, som får lov at gå catwalk, bare de kan svare ‘rigtigt’ på modebranchens spørgeskemaer.

Modebranchen mener sikkert selv, at den nu udsender alle de rigtige signaler; men i praksis kan de livsfarligt tynde piger stadig gå model, og brancen kan vaske hænder, for den ‘gør jo noget’.

NOT!

Jeg har ingen som helst tillid til modebranchens reelle intentioner og vilje til at undgå spiseforstyrrede skeletter på catwalk’ene. Modebranchens tiltag med samtaler og screeninger er ikke andet end ulækker ansvarsfraskrivelse i jagten på det næste spiseforstyrrede pigebarn der kan passe modeskabernes næste børne-størrelse.

Øv og Føj…

Modebranchens nye indsats: http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/2011/07/04/103034.htm

BMI-undersøgelsen 2010: http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/2011/02/03/111211.htm


Order!

Den anden dag nævnte jeg aussier’nes meget frie sprogbrug i politik; men moderlandet kan sør’me også. Nedenstående lydklip (det er kun 50sek, så få dig et billigt grin og lyt med) er fra House of Commons (Underhuset) under en debat om den igangværende mediekrise (avisen News of the World’s ulovlige aflytninger af op mod 4.000 personer).

På klippet kan du høre The Speaker råbe sig hæs i forsøget på at få ro på lægterne, hvorefter han kaster sig over Minister of Children’s Affairs og beder ham gå hvis ikke han kan opføre sig som en voksen. Det er kosteligt 🙂
MP3-link


Gordondæmningen, Australien


Kvinder vs. dyr
Advertisements

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s