08.08.11 – Kristen – hvad betyder det?, Fast 5 :-( , Bryan Ferry :-), gammelt snavs, en kommentar fra sønnike


Kristen; men på en ny måde?

I Holland er en del af den protestantiske kirke (faktisk er en ud af 6 præster i kirken PKN (protestanternes kirke i nederlandene), enten agnostiker eller direkte ateist) på kant med den traditionelle definition på ‘kristen’ – altså det der med Faderen, Sønnen og Helligånden.

De lytter godt nok til bibelprædikener og synger salmer; men de taler ikke om livet efter døden, eller Gud som en faktisk entitet/deitet.

Som det siges:

“In our society it’s called ‘somethingism’,” he says. “There must be ‘something’ between heaven and earth, but to call it ‘God’, and even ‘a personal God’, for the majority of Dutch is a bridge too far.

“Christian churches are in a market situation. They can offer their ideas to a majority of the population which is interested in spirituality or some kind of religion.”

To compete in this market of ideas, some Christian groups seem ready virtually to reinvent Christianity.

Den nye trend er altså et forsøg på at genopfinde kirken for at tale til, og tiltrække nye ‘kunder’ i butikken.

I forhold til hvad den kristne tro har været udlagt som i mange mange år, synes jeg det lyder som om man går helt på kompromis med hvad ‘tro’ betyder. Fra at være tro på noget specifikt (‘Faderen, Sønnen og Helligånden’ og ‘Jesu blod og legeme’ osv., bliver det til en livsanskuelse; men uden egentlig bund i dèt der var ‘troen’ førhen. Og stadig lytter man til 2000 år gamle historier om religiøse hændelser, mirakler, helbredelser, lignelser osv.

Og alt sammen fordi kirken har erkendt, at ‘tro’, forstået på den gammeldags måde, simpelt hen ikke kan tiltrække nogen i en moderne verden.

Hvad er den rigtige reaktion på, at ingen tror på, at det man siger er den endegyldige sandhed? Er det, at lave det, man altid har sagt, man troede på, om? Eller er det, at erkende sin tros stigende mangel på indhold og relevans i en moderne verden?

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-14417362


Film: Fast and Furious 5

Jeg besluttede at ignorere min egen advarsel og se filmen alligevel. Jeg skulle have hørt efter…

Ift. målgruppen misser jeg med ca. 30 år, for man er nød til at være a) af hankøn og b) i puberteten for at kunne synes den gang hø er noget ved.

De har samlet alle rollerne/skuespillerne fra de foregående 4 FF-film i et plot à la ‘The Italian Job’ og tilsat lidt vold og muskler i form af Wayne ‘The Rock’ Johnson; men alt i alt bliver det bare til en larmende gang testosteronbefængt, undertrykt homoerotisk vold med kropumuligt dårlige modstandere, ufejlbarlige medspillere og enkelte helt åndsvagt urealistiske bil-stunts.

Hvis du er 15 år så knock yourself out – er du en hårsbredde over puberteten, så hold dig laaangt væk 🙂

Rotten Tomatoes: 78% – de fatter ingenting…

link


Bryan Ferry i Aalborg

Vi var til koncert med Bryan Ferry i fredags – udendørskoncert i Skovdalen i Aalborg. Vi købte billetter helt tilbage i april, så jeg har gået og glæder mig lææænge 🙂 Ferry, gammelt stilikon og forsanger i Roxy Music i 80’erne og med et stort katalog af fantastisk sange.

Alletiders koncert, et veloplagt band, meget nydelige korsangerinder (4 stk) og stramme dansere (2 stk) og Ferry himself i god form.

Man kan godt høre, at årene trykker – stemmen kunne ikke helt følge med hvor den plejede; men jeg bemærkede flere gange, at arrangementerne var rykket lidt rundt for at tilpasse sig realiteterne. Lidt mere korsang nogen steder; men resultatet var rigtigt godt.

At det er et par år siden han kom frem, kunne man se på publikum. Der var blanke isser, vigende hårgrænser, gråt hår, bingoarme, topmaver, briller, enkelte stokke og en rollator (ca. 3000 publikummer toto), så vi faldt slet ikke udenfor 🙂

Alletiders, at få chancen for at se ham live. 🙂


Fik du alle nuancerne i sidste uges edder, forgift og galde med?

Mandag 01.08.2011

Tirsdag 02.08.2011

Onsdag 03.08.2011

Torsdag 04.08.2011

Fredag 05.08.2011

 • Film: Red Planet 🙂 (Rotten Tomatoes fatter ingenting)
 • Hightower (Police Academy og NFL) is no more…
 • Tortur i Tyskland – erstatning?
 • Talende corgi – rotten er ikke den eneste talende hund 🙂


W&M: Endnu et kærligt indlæg fra sønnike........


Fake...


BMW – Beat the devil

Jeg kendte ikke til de her BMW-reklamefilm før i går. Instrueret at de rigtigt gode, f.eks. Tony Scott og med super skuespillere, f.eks. James Brown, Gary Oldman og Clive Owen i denne her.

Nåh, jo – og en meget underholdende lille-bitte rolle til Marilyn Manson også (helt til sidst) 🙂

Enjoy!

link

Reklamer

2 kommentarer til “08.08.11 – Kristen – hvad betyder det?, Fast 5 :-( , Bryan Ferry :-), gammelt snavs, en kommentar fra sønnike

 1. @MOrten: Det er vel lidt sært at religioner udvider sig, hvis det er dem, der prædiker en Gudgivet “endegyldig” sandhed.
  Hvis “sandhederne” skal justeres var/er de jo enten ikke endegyldige, eller også er den påståede budbringer ikke så ufejlbarlig som de monoteistiske religioner ynder at påstå.
  Derfor er der nok mere real life sandhed at finde i f.eks. asatroen og de gamle græske guder, der jo alle bekrigede, bedrog men også til tide hjalp hinanden.

  Ok, hvis budskabet er: “Be nice to others”, så er det jo gældende i alle flokke af højerestående levende individer – men så er budbringeren evolutionen og ikke “noget større”

  Men helt enig m.h.t. BMW – Rigtig flot! – Og sjov “modsat” rolle til Maroly! 🙂

 2. Go post idag.
  ang BMW; Beat the devil …. jep Marolyn er scary 🙂
  ang religion; så er det vel kun naturligt at religionen udvikler sig, for undlader at benægte det åbenlyse ( gud skabte jorden på 7 dage og dinosaurusser er det pure opspin iden jorden kun er ca 10.000 år gammel) Men det ændrer vel ikke på det budskab det er bogen gerne vil overbriinge. husk; “tro på ånden i bogen, ikke ordet i bogen” (og nej Jesper det er ikke Helligånden jeg snakker om her 😉 )

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s