25.08.11 – I dag er det Holgers fødselsdag! – HURRA!, 73% skat&afgifter???, brudens vægt, Oscar Wilde – so sad


I dag er det Holgers fødselsdag – HURRA!

En af de skarpeste hjerner i Danmark og måske hele verden fylder 70 år i dag.

Holger Bech Nielsen
Holger Bech Nielsen, forsker i teoretisk højenergifysik, er på fornavn med de allerstørste indenfor forskningen i universets tilblivelse og grundlæggende naturlove.

Jeg har haft den store fornøjelse (og faktisk også ære – sådan føles det i hvert fald, at få lov at opleve en intelligens så langt ude på overdrevet, at man knappest kan forstå det) at se Holger Bech Nielsen ved flere lejligheder. Hans emne, de allerførste øjeblikke af universets fødsel efter The Big Bang, er i sig selv fantastisk spændende – og når så det præsenteres af ‘Danmarks første stand-up fysiker’ med råben, gestikuleren, entusiasme, glæde og super-energi – så kan man ikke andet end overgive sig.

Man går fra et Holger-foredrag med en anelse mere viden (hans stofområde er *svært*) og en helt overdreven følelse af totalt-i-orden glæde og optimisme – det er ligesom at have set Daniel Tammet som kan huske pi med 22.500 decimaler. Det føles som har man været tæt på noget udenjordisk og fantastisk 🙂

For et eksempel på Holgers talent for formidling og underholdning i èn og samme skikkelse, så prøv at se klippet herunder (Holger er på fra ca. 1:40) 🙂

Du kan også se Holger forsøge at forklare Einsteins relativitetsteori og tidsrejser vha. en kartoffel i det 2. klip.

http://da.wikipedia.org/wiki/Holger_Bech_Nielsen

link

link


Det er da løgn???

Jeg har lige betalt et par flybilletter, og af regningen ser det ud til at fremgå, at 360 ud af 490 euros er skatter og gebyrer.

Det kan sgu' da ikke passe?
73% af regningen kan da ikke være skatter og afgifter?

WTF?


Bryllupper gør kvinder fede

Epokegørende forskning – kvinder tager på, når de er blevet gift.

Er det forskning? Jeg troede det var en slags naturlov – noget alle vidste og alle kunne se?

Før og efter
Aht. min personlige velbefinden og fremtidige helbred, vil jeg påberåbe mig The 5th Amendment, og nægte at udtale mig yderligere, da dette kunne risikere at inkriminere mig selv.

http://videnskab.dk/krop-sundhed/bryllupper-gor-kvinder-fede


Oscar Wilde – so sad

Jeg har for ikke så længe siden læst en række historier af Oscar Wilde – du ved, ham med ‘Dorian Grays billede’, ‘Canterville spøgelset’ og ‘The importance of being Earnest’, blandt mange andre.

Oscar Wilde
Nå; men – Wilde var jo det helt store samtaleemne dengang: flamboyant, særdeles produktiv og – ikke mindst – homo. Dengang, sidst i 1800-tallet var dèt mere end rigeligt til at forarge. (Han blev faktisk tiltalt og dømt for at være bøsse og røg 2 år i fængsel).

Nå; men – hans skriverier… Flere af dem er faktisk, selvom de er tudse-gamle, rigtigt gode. Jeg faldt specielt over en lillebitte historie ‘The Nightingale and the Rose’ som på èn gang er uendeligt romantisk, sørgelig og sarkastisk.

Den unge, stormende forelskede student, inviterer sin hjertes udkårne med til bal; men hun vil kun danse med ham, hvis han kan give hende en rød rose. Der er tilfældigvis ingen røde roser at få og han græder og jamrer. Det overhøres af en nattergal som bliver så rørt af hans kærlighed, at den beslutter at give sit hjerteblod og liv for en rød rose fra det golde rosentræ i haven.

Bitter, bitter was the pain, and wilder and wilder grew her song, for she sang of the love that is perfected by death, of the love that dies not in the tomb.


But the nightingale’s voice grew fainter, and her little wings began to beat, an a film came over her eyes. Fainter and fainter grev her song, and she felt something choking her in her throat.

The she gave one last burst of music. The white moon heard it, and she forgot the dawn, and lingered on in the sky. The red rose heard it, and it trembled all over with ecstasy, and opened its petals to the cold morning air.


‘Look, look!’ cried the tree, ‘the rose is finished now;’ but the nightingale made no answer, for she was lying dead in the long grass, with the thorn in her heart.

Men da studenten rækker pigen den blodrøde rose, rynker hun på næsen: den matcher ikke hendes kjole og i øvrigt har hun fået smykker af en anden bejler.

Desillusioneret opgiver studenten ideen om kærlighed og går tilbage på sit lønkammer for at studere.

Det er stor kunst – og øj, hvor er jeg ved at blive gammel…

http://da.wikipedia.org/wiki/Oscar_Wilde


Ren zen


So true…

W&M: Kunst
Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s