06.09.11 – Konkurrence til Sky-Watch, Afghanistan x 2 og en film


En konkurrent til Sky-Watch

Kan du huske historien om det danske firma Sky-Watch fra 15. juni? De har lavet en lille fjernstyret drone til bla. redningsoperationer og til brug i militære sammenhænge i felten?

Skywatch: Munin
Sky-Watch er ikke alene på markedet for små flyvende ting. Et andet firma AeroVironment, har lige lanceret en UAV der kan næsten det samme – og de har oven i købet fordelen af, at have solgt lignende systemer til militæret i forvejen (bla. danske soldater i Afghanistan bruger en forgænger til det nye system)
AeroVironment: Shrike VTOL
Hvis du vil se nogen flotte billeder af forskellige UAV’s så følge link 2 nedenfor.

http://ing.dk/artikel/121781-danske-krigs-droner-faar-en-elektrisk-lillebror-lydloes-mikrohelikopter

AeroVironment


Afghanistan 1: Hårde vilkår for US soldater

En Army Ranger begik for nylig selvmord kort før hans 9’de (niende!) udsendelse til Afghanistan. Soldaten blev for flere år siden diagnosticeret med PTSD; men kunne ikke få behandling.

Nu er sagen blevet officiel efter, at hans enke afbrød en bogsignering af Donald Rumsfeld for at gøre opmærksom på sagen.

Han meldte sig til hæren efter 9/11, så han kan vel knappest have nået nogen udsendelser før tidligst 2002 – det giver et gennemsnit på ca. 1 udsendelse om året, hvert år… (Der er tvivl i kilderne om det var 8. eller 9. udsendelse; men 8 er også mange).

De mennesker der melder sig til at tjene sit land, både her og hisset, har fortjent bedre når de kommer hjem!

Øv…

Military.com: http://m.military.com/news/article/ranger-widow-booted-from-rumsfeld-book-signing.html?ESRC=dod.nl


Afghanistan 2: CIAs ‘killing machine’

Tilbage i 2004 blev der afholdt en 9/11-kommisionshøring i USA. Emnet var CIAs manglende evne til at forudsige og forhindre 9/11. Afhøringerne af CIA chefen var en lang ydmygelse og ørkenvandring, og til sidst blev der spurgt hvor lang tid det ville tage CIA at komme i stilling til at kunne slå igen mod al-Qaida.

Svaret var 5 år…

Der gik lidt længere; men nu har en kombination af et færdigudviklet netværk af informanter og samarbejdspartnere på jorden og så droneprogrammet betydet, at mere end 2.000 ‘militants and civilians’ er dræbt siden 2001, og langt de fleste af disse siden 2008. (I 2010 var tallet 993 og til dato i år er det 453). Faktisk sker de fleste drab i Pakistan; men grænseregionen Pakistan/Afghanistan er same/same.

Endelig har CIA et tæt samarbejde med de væbnede styrker, så operationer kan planlægges og gennemføres i fællesskab.

CIA drone
Så der er sket meget siden CIA var en ineffektiv og u-underrettet efterretningsorganisation i de dele af verden.

http://m.wired.com/dangerroom/2011/09/cia-killing-machine/

Baggrundsartikel i Washington Post


Film: Takers

Så den her letbenede actionflic i weekenden – udmærket underholdning; men måske lidt tynd. Rotten Tomatoes har set sig sur på den med kun 27%; men det tal er i hvert fald forkert.

Chris Brown (popsangeren) gør en udmærket figur, og gennemfører en meget overbevisende parcour-flugt fra ‘the heat’ med guns blazing.

Flere af sekvenserne minder om noget man har set før (de navngiver oven i købet det røveri filmen handler om ‘an Italian job’); men jeg synes det bliver gjort pænt og uden at falde igennem.

Rotten Tomatoes: 27%

link


W&M: WD40


Hvor er op?
Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s