26.09.11 – Intervaltræning ad nauseam, 1G-fest, Bil kørt over, Videnskab vs. overtro, Aliens gab, Bunraku


Intervaltræning ad nauseam

Jeg skal løbe det her ‘Mandeløb’ om et par uger, så for lige at prøve formen af, tog jeg ud i Rebild Bakker og løb søndag formiddag.

Bakken set fra siden
Højdeforskellen er ca. 65 meter og jeg løb en lille runde med bakken som afslutning 10 gange.
...og oppefra (se dem der går tur nede på stien til venstre)

  • Omgang 1: En gåtur for at tjekke forholdene
  • Omgang 2: Fuld fart på, det går strygende
  • Omgang 3: Øj, det er hårdt – men ingen problemer
  • Omgang 4: Må støtte med hænderne på knæene som en gammel mand. Har ikke længere overskud til at vifte den irriterende gren til side som jeg får i bærret oppe på toppen.
  • Omgang 5: åhhh, jeg dør…
  • Omgang 6: Snubler første gang – farten op ad bakke er nu stort set gang. Solen er kommet frem, her er møgvarmt
  • Omgang 7: Skvatter planmæssigt på vej op af bakken. Har forlængst tabt enhver mulighed for at løbe ‘smart’ – det er ren overlevelse
  • Omgang 8: Skvatter, hænderne på knæene, tempo=gang, begyndende tunnelsyn
  • Omgang 9 og 10: mere af det samme

Det må være en slags masochisme…

Mandeløbet sidste år


Forskellen på overtro og videnskab

Nede på CERN har de lavet et forsøg der tilsyneladende viser, at Einstein tog fejl, da han sagde at lysets hastighed er absolut og umulig at overgå.

Hvis nu forskerne nede på CERN havde mentalitet og IQ som f.eks. numerologer, astrologer, irislæsere, homøopater, astrallegemetydere, seere, clairvoyante, pyramidekraft-healere, healere, shamaner, kaffegrumstydere, akupunktører, kraniosakral-massører og alle de andre charlataner, narrehatte og svindlere derude – så (øjeblik, skal lige trække vejret) havde de annonceret det nye resultat som den absolutte sandhed og det nyeste nye som alt og alle kan tolkes og håndteres ift.

Men nu er CERN-folkene jo videnskabsmænd, så hvad gør de:

Forskerne ved CERN har inviteret fysikere fra hele verden til at læse deres resultat igennem og tjekke det efter for fejl. Samtidig skal forsøget gentages både på CERN og i andre af verdens lignende centre.

En videnskabsmand vil forsøge at finde huller i sin egen forskning, og som et absolut minimum skal andre forskere kunne eftergøre resultaterne efter en grundig dokumentation af hvad, hvordan, hvor, hvor meget osv.

Hvis ‘den alternative verden’ kunne lære noget som helst, skulle det være den naturlige skepsis og glødende interesse for den kontinuerligt bedre forklaring som præger Videnskaben.

http://jp.dk/nyviden/article2555665.ece


1G forfest – huset står endnu

Mathias gymnasieklasse kom, alle 28, i lørdags for at holde forfest. Og det gik faktisk rigtigt fint – jeg vil gerne medgive, at det nok var heldigt de unge mennesker skulle videre kl. 20, for nogen af dem var godt nok blevet noget visne; men altså – det gik fint.

Før græshoppesværmen

...og efter
Og billedet herunder kommer nok op på væggen – det er Mathias der vasker gulv i garagen (gulvet i garagen, bryggers, køkken, mellemgang og badeværelse var så klistret, at det var farligt at stå stille for længe ad gangen)!
Det har jeg aaaaldrig set før


At køre en bil over

Normalt er det cyklisten der tager mest skade ved uheld i trafikken der inkluderer biler; men for nogen år siden prøvede jeg en variant af temaet.

En tidlig morgen kom jeg cyklende på vej på arbejde, da en bil fejlbedømte min hastighed og prøvede at krydse vejen og cykelstien foran mig.

Fæl fejlbedømmelse – jeg kom op og stå på bremsen; men det var ikke nok – så jeg nåede på mystisk vis, at få drejet krop og cykel før jeg endte med at brage med ryggen først ind i højre bagdør og vindue på bilen.

Jeg kom på benene, alt føltes OK, og føreren røg ud af bilen med et vildt udtryk i ansigtet. Den højre ‘sprosse’ (den der dims der går på skrå op til taget mellem bageste sidevindue og bagruden) var bøjet indad med et ordenligt knæk, og sideruden lå i en million stykker inde i bilen.

Det har sikkert lydt ret imponerende inde i bilen – han var i hvert fald totalt forskrækket, så jeg fik helt ondt af ham og nåede slet ikke at blive sur – jeg var jo OK (cyklen også), og hans bil lignede noget der var løgn – så jeg trøstede ham lidt og kørte igen.

På vejen videre ville jeg lige stoppe indenom Overkommandoen (det var før vi fik fælles bolig) og sige godmorgen (det var tiiiidligt), og der fandt jeg så ud af, at jeg ikke var kommet helt gratis fra uheldet. Jeg pxxblødte fra en hoben snitsår bag på lårene så blodet løb ned af benene og ned i mine sko – så jeg har sikkert haft det meste af kroppen baglæns ind gennem sideruden, før jeg røg i jorden.

Overkommandoen blev megaforskrækket, og jeg fik en fuldstændig gratis mulighed for at pudse op på he-man glorien – ‘rolig tuts, det er bare et snitsår’ osv 🙂


WTF?


W&M: Tyr


Alien: Hvor de fik inspirationen til ‘mund-i-mund’

Den japanske Goblin Shark kan skyde munden frem når den skal fange sit bytte (klik på billedet for at se en video). Når først du har set videoen, er det tydeligt hvor inspirationen tilAlien-monstrets gab kom fra.

Goblin shark


Film: Bunraku

En kammerat viste mig den her lørdag – traileren kunne se ok ud (se den nedenfor), så jeg spildte og bortødede 2 fulde timer af mit liv på den gang HØ!

En totalt underlig blanding af scifi, tegneserie, samuraislasher, western, lommefilosofi samt ikke-eksisterende skuespil og karakterskildring.

Jeg har intet som helst positivt (nå, jo – Demi Moore stiger op af badet i en af scenerne) at sige om den møgfilm – hvis du kommer i nærheden af den, så løb…

Rotten Tomatoes’ anmeldere giver den fantastiske 29%, hvilket er 20-25 mere end den fortjener; mens publikum må ha’ røget nogen gedigent stærke humørpinde – de giver den 77% – helt, helt uforståeligt.

link


Mathias, 17

Mathias fyldte år i går – 17 år er det blevet til 🙂

Mathias 1 år

og nu


Advertisements

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s