27.09.11 – Organdonation (igen-igen), Thai – bagefter på point, En ikke-nyhed om Pakistan og terroren, Monsterkrabbe


Organdonation i UK og et håbløst argument

Som jeg har har nævnt tidligere, overvejer UK at indføre et ‘presumed consent’ mht. organdonation – altså, at man står registreret som organdonor; men kan melde sig ud af registeret. I modsætning til det ‘normale’, hvor man aktivt skal melde sig til.

Et indlæg i debatten fra kirkeside formuleres sådan her:

“Giving organs is the most generous act of self giving imaginable but it has to be a choice that is freely embraced, not something that the state assumes.

“Put more crudely, it can turn volunteers into conscripts.

“I think that compromises individual rights and freedoms and poses the moral question as to whether the state can make such decisions.”

I stedet for at forholde mig til hele udsagnet, vil jeg nøjes med den indledende betragtning, som jeg faktisk synes er fuldstændigt forkert: Det er ikke den mest generøse måde at give sig selv på – altså at donere sine organer når man er død – det er overhovedet ikke generøst – man er jo for hulen død. Der er ikke noget ‘man’ – der er ingenting, ikke andet end en bunke organer uden ejermand – organer som potentielt kan redde liv eller gå til spilde.

Derimod er det den mest uhyggelige og afstumpede slags ignorance og indifference *ikke* at tage stilling (og selvfølgelig donere sine organer).

Hvis man, som jeg, mener at alting vedr. ens ‘selv’, ‘ånd’ eller ‘sjæl’ stopper i det øjeblik man dør – så skal der en speciel slags forkvaklet logik til at insistere på, at man i levende live må have lov til ikke at tage stilling til hvorvidt ens organer skal kunne redde liv – når man ikke selv kan bruge dem mere.

Og når nu mange mennesker ikke kan drives til at tage stilling, er jeg helt og aldeles for ‘presumed consent’!

Har *du* taget stilling?

http://www.bbc.co.uk/news/uk-wales-14998726


Thai: Snart 2 omgange bagefter

Jeg kommer også til at misse thai på aftenskole i aften – det er 2 afbud i træk, så nu fører Overkommandoen klart.


En tilbagevendende ikke-nyhed

Endnu en amerikansk militær topfigur har peget på det helt indlysende faktum, at Pakistanske terrorister umuligt kan gennemføre deres angreb på mål i Pakistan og Afghanistan uden aktiv støtte fra den pakistanske efterretningstjeneste (SiS).

Admiral Mike Mullen, chairman of the Joint Chiefs of Staff
(Samme Pakistan hvor verdens mest eftersøgte terrorist opholdt sig i årevis klos op ad et militærakademi uden, at samme lands efterretningstjeneste – en af verdens største – anede noget som helst – yeah, right).

USA er klemt – der er desperat brug for at samarbejde med Pakistan på samme tid som uroen over landets aktive terrorstøtte stiger. Og pga. Pakistans atomvåben kan USA ikke slå hånden af landet – Pakistan og Indien har jo før balanceret snublende nær en A-krig.

Så lige nu ser det faktisk ud som om USA’s eneste mulighed er at forstærke strategien med droneovervågning og angreb, både i Afghanistan og Pakistan og på den måde amputere så meget af terrorinfrastrukturen som muligt.

Fra Pakistan kan USA kun forvente sporadisk og halvhjertet støtte.

Øv…

http://www.military.com/news/article/mullen-pakistan-helped-haqqanis-attack-us-troops.html


Japansk Ederkoppekrabbe

Op til næsten 4 meter fra spids til spids og 19 kilo.

Japanese Spider Crab

Japansk Edderkoppekrabbe

http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_spider_crabW&M: Wilhelm Tell


Optisk illusion
Inside or outside?

http://www.break.com/index/einstein-optical-illusion-2153632

Advertisements

5 kommentarer til “27.09.11 – Organdonation (igen-igen), Thai – bagefter på point, En ikke-nyhed om Pakistan og terroren, Monsterkrabbe

 1. Næh .. jeg mente nu ikke din lille debat, jeg mente samfundsdebatten, der synes dette faktum at være helt overset når der tales om mangel på organer 😉
  Og fordi man er i registreret er det jo ikke sikkert ens reservedele kan bruges anyway
  … så det var egentlig bare et lille pip!

 2. Ja selvfølgelig har jeg taget stilling 🙂
  MEN det der mangler i hele denne diskussion om flere eller færre organer til transplantation er, … Det kræver rent faktisk at mennesker afgår ved DØDEN inden organerne kan gives videre … alligevel er det helt forsvundet fra debatten ??!!

  1. Ahem Lotte – hvad mener du? Trænger vi til at ‘hjælpe nogen på vej’, eller er det hjernedødskriteriet osv. du er ude efter? 🙂

   Det er selvfølgelig hjernedødskriteriet; men mine læsere er så sofistikerede og vidende, at de er *helt* med på hjernedød = rigtigt død = reservedelslager = donormateriale – så det behøver jeg ikke træde i…

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s