29.09.11 – Team Six fortæller om Bin Laden-missionen, Highlights galore, The Shining 2, Personligt ansvar i det offentlige?,


Bog om Bin Ladens død

Allerede til november skulle der udkomme en bog om angrebet og drabet på Osama bin Laden. Bogen er skrevet pba. interviews med de Team Six seal’s der var med til selve angrebet.Bliver utvivlsomt en spændende historie; men den kan umuligt blive så nervepirrende som den fænomenale Black Hawk Down om en amerikansk mission i Somalia.

Filmen (Black Hawk Down) glosser det godt nok lidt vel rigeligt op i Red-White’n’Blue; men bogen giver en fantastisk skildring af missionen, inklusive alle de ting der gik helt, helt galt.

Jeg kan ikke huske citatet præcist; men det går noget i retning af:

‘Plans are the first casualties of combat’

Det er en ombygning af det berømte:

In war, truth is the first casualty.

http://jp.dk/udland/usa/article2560515.ece

link


Highlights, nothing but highlights?

Arh, det kan vel også blive for meget?

Den amerikanske nyskabelse ‘NFL Red Zone channel’ er 7 (syv!) timers non-stop, reklame-fri uafbrudt række highlights fra de kampe der spilles i NFL. Hvis der sker noget spændende i en kamp, skifter billedet – og ofte vises op til 4 kampe samtidigt på skærmen (ligesom 24 Hours hvor skærmen deles op).

Kan det ikke blive for meget?
Når du dertil føjer faste regler for hvornår der skiftes til en kamp (hvis bolden er så og så langt oppe på modstanderens banehalvdel eller et drive (angreb) passerer midterlinjen), så betyder det, at man får en sindsyg masse highlights; men ikke nogen enkelt kamp.

Som værten på NFL Red Zone siger, får han i løbet af de 7 timers udsendelse:

“one to zero bathroom breaks during games”

Forestil dig en aften foran husalteret; men remote’n er kapret af en speed-guffende hyperaktiv duracell-kanin – så har du noget der ligner NFL Red Zone 🙂

Men ser man så football, eller ser man bare scoringer og action?

Redzone www: http://redzonetv.nfl.com/about/


En nyhed med kun èn modtager

In your face, Jacob!

Vægt

30 min

Cal


The Shining 2 ?

Nu skal King passe på. Hans debutroman, som også gik hen og blev den suverænt bedste filmatisering af en af hans bøger, The Shining, skal måske have en efterfølger.

Heeeeeere's JACK!
‘Passe på’? Jo, fordi det bliver meget meget svært for ham at a) fortsætte en historie ud fra The Shining fordi den havde en ‘lukket slutning’ som det bliver svært at ‘åbne op’ og b) fordi det, der indtil videre rygtes om plottet (noget med turnerende vampyrer) lyder for åndsvagt ift. The Shining’s setup med en forfatter der bliver skingrende vanvittig og endelig c) hans fortællestil har ændret sig lidt hen over årene.

The Shining er old-school King med galopperende uhygge, almindelige mennesker der udfordres af uhygge og rædsel og et langsomt eskalerende action-niveau. New-school King synes jeg har en alvorlig slagside til filosoferen og en fortællestil der tit hælder helt over i fantasy-genren.

King skriver helt fantastisk (han er faktisk så populær og sælgende, at ‘rigtige’ forfattere rynker lidt på næsen af hans ‘pop-litteratur’); men det bliver spændende at se om han kan ‘pull it off’.

http://kpn.dk/boger/article2560393.ece


Personligt ansvar i det offentlige efterlyses

En veninde af huset har en søn som nu, efter 15 år, har fået konstateret ADHD. De 15 år er efter en rapport der dengang indeholdt alle symptomerne på ADHD; men nææh nej, han fejlede ikke noget. Først nu, hvor han har fået sin første ADHD-pille, har han prøvet at kunne sidde stille i mere end et kvarter af gangen. Han kan pludselig koncentrere sig, bestå prøver og alt muligt. 15 år!

Og søn Mathias som har det svært med læsningen, har lige været til en læsetest på gymnasiet som viser ‘noget’ – ‘noget’ som så skal afklares med flere læse-tests. Men næææh nej, da hans mor og jeg spurgte indtrængende og gentagne gange, om ikke der kunne være ide i at læse-teste ham – i 5te klasse – var der ingen grund til bekymring.

Nogen gange kunne jeg godt tænke mig noget personligt ansvar i det offentlige. Altså at du, Jensen, som har truffet denne afgørelse – du, Jensen, du skal nu stå til ansvar for din inkompetence. Du skal, personligt, afsone en straf – naturligvis efter, at det er blevet nøje vurderet, om du er egnet til at beholde dit job.

Hvis de usle, og ofte konfliktsky, nedern inkompetente offentligt ansatte blev gjort personligt anvarlige for deres juks og makværk, kunne meget blive anderledes.

Øv…


Det er ikke et fup-billede

Lion's mane jellyfish, 2.3 m i diameter og 37 m. lang (inkl. tråde)


W&M: Gulliver


link

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s