24.10.11 – Vigilante-weekend, La Soiree, ‘hun bad mig gå ud…’

Det er lidt tekst-tungt i dag (men hvis du holder ud, er der også billeder af delvist nøgne mennesker!), så jeg starter lige med et pic af en i sandhed fjollet ‘sport’:

Synkronsvømning - det *bliver* ikke mere fjollet!

( Btw – hvis du holdt ferie sidste uge, kan du se et kort rids af fortrædelighederne via linket under ‘Det du har glemt’ til venstre i menuen).


Vigilante-weekend

Fik en overdosis vigilante, både af den go’e og den ret utjekkede slags, i weekenden.

Boondock Saints på DVD og Last Man Standing på husalteret – vold og retfærdig hævn i rigelige mængder. Har skrevet om dem før – hvis ikke du har set dem, trænger du til en horisontudvidelse 🙂

PS. Mit yndlingscitat ‘Kill’em all’ kommer fra Boondock Saints 🙂


Læste også om DDL (Danish Defence League) som øjensynligt er en flok hooligan-lignende bøller, der er ‘klar til kamp’ mod disse hersens ekstrem-islamister (er det ikke vildt, at man kan være ekstrem islamist?), som vil indføre Sharia – ikke i Langbortistan; men lige hèr i Kongeriget.

Dèt, altså at DDL har bralret op om deres parathed til vold, har forskellige analytikere, sociologer og såmænd også politikere brugt til at male fanden på væggen – der tales om Breivik og om, at det er dumt at spille salafisternes spil, fordi de netop er ude på konfrontationen og grænsedragningen.

(Det er lige før der tales mere om de ganske få (anslået en 20 stykker) tatoverede børster, end der tales om de erklærede samfundsfjender og potentielle forbrydere mod menneskerettighederne, nemlig salafisterne).

Jeg er ikke ubetinget enig i, at det er ‘dumt’ at spille salafisternes spil. Man kan kun vende den anden kind til så mange gange – på et eller andet tidspunkt må selv den mest blide og rare sjæl sige ‘Stop! Hertil og ikke længere’.

Hvis en flok rablende, ekstreme tosser og voldsonanister faktisk i ramme alvor mener, at de vil indføre et middelalderligt religiøst voldstyranni her i vores del af den civiliserede verden – så er det at gå over grænsen. Den trussel de udgør mod vores demokrati og samfund, skal ikke nødvendigvis bare imødegås med ‘gensidig dialog’ og ‘inklusion’ og alle de andre verdensfjerne do-good-filosofier, der notorisk ikke virker ift. fanatikere.

Nåh ja: og en flok brede, ikke ret godt formulerede, overtatoverede og aggressive hooligantyper er altså ikke en reel trussel mod andet end den almene gadeorden. Dèn slags kan PET uden nogen som helst vanskeligheder holde øje med.

Truslen (som jeg også engang imellem hentyder ganske svagt til, når jeg funderer over det tankevækkende fravær af selvtægt i samfundet generelt) er dem der *ikke* går i medierne og bralrer op.


La Soiree

Overkommandoen og jeg var i byen fredag og se La Soiree, som vel nærmest kan beskrives som en slags ‘voksen-cirkus’ – helt helt tæt på.

Hele forestillingen foregår på en lillebitte rund scene (4m i diameter) midt blandt publikum. Ikke at den lille scene er nogen forhindring for akrobatik, trylleri, strip, rulleskøjteløb eller vandpjaskeri. Man sidder så tæt på, at man kan række ud og røre performerne.

Vi var *drabeligt* godt underholdt, og ensemblet fik 2 da capo’er af et overstadigt publikum!

Dèt der virkede stærkest på mig var en kæmpestor, fed, helt sort englænder – Le Gateau Chocolat – klædt ud i en ultrastram lycradragt, balletskørt, benvarmere, paryk, glossy reflekslæbestift, rouge, monsterlange kunstige øjenvipper og matchende refleksøjenskygge.

Le Gateau Chocolat
Jeg er ked af, at mine talegaver ikke rækker til at beskrive hvordan Le Gateau Chocolat formåede at række ud – du må prøve at læse mellem linjerne:

Det første indtryk er en nar – en klovn der pjatter og fjanter. Som sætter sig på skødet af publikummer og be’r dem om at klemme ham over det hele. …smiler, griner, synger, laver pjat og gør nar af sin fedme og sit udseende. En lidt patetisk figur som spiller op til den lille svinehund.

Vi ser ham på den måde i to forskellige ombæringer.

Midt under showet slukkes så alt lyset, og Le Gateau Chocolat kommer ind og sætter sig på trappen op til scenen.

Og han synger…

Han synger ‘Creep’ af Radiohead; men lagt i hans mund, får sangen pondus og gør ondt helt ind i sjælen. Sangen handler om betingelsesløs og umulig kærlighed og selv-lede – i hans mund bliver det helt forfærdeligt fordi han ser ud og har opført sig som han har – og fordi man selv har siddet og tænkt som man har.

Det var den mest effektive ‘grædende klovn’ jeg har set – ever.

– der var ikke et øje tørt!

Nåh, jo – jeg glemte vist lige at fortælle, at han selvfølgelig kan synge ganske fantastisk, med en stemme der både mestrer det helt store opera og det ganske stille pop/rock.

Amy G, komiker

Captain Frodo, slangemenneske

David Omer, akrobat/gymnast

Hugo Desmarais, akrobat/gymnast

Le Gateau Chocolat, sang

Suzannah Martinez, tryllekunstner-stripper

The English Gents, akrobater

Yulia Pkhtina, hulahop-ringe

Plus et akrobatpar, en petit kvinde og en stor mand som kunne smide rundt med hende som et stykke legetøj.

http://www.la-soiree.com/


Sanheden om tandpasta


“Han bad mig gå ud flere gange.”

“Men han var helt cool. Han sagde bare, at han var skide ligeglad med, om jeg så havde vundet 50 millioner kroner. Det måtte vente, til han var færdig. Han bad mig gå ud flere gange.”

Hun har lige skrabet sig til 5mio og må ubetinget fortælle hubby det – mens han er på potten.

Min kære, yndige, overstadige, sprudlende, smukke og intelligente hustru (som i øvrigt lige løb et ½-maraton i går!) har et lille forståelsesproblem med lukkede døre, specielt ud til toilettet. Hjemme hos os *låser* vi døren 🙂

Bare en ide…

http://spn.dk/spilpoker/spil/article2581578.ece


“Crocodile Hunter” – Gabriel Iglesias

Et lidt mindre helte-agtigt syn på ham den australske gør-dumme-ting-med-farlige-dyr-på-TV Steve Irwin

link

Advertisements

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s