11.11.11 – Skyttegravskrig WW1-style, Frafald i US, Religiøse tosser, My precious


‘Close quarters combat’

Det var det ikke helt; men næsten ved slaget ved Gallipoli under WW1. Visse steder var der kun 9 (ni!) meter mellem de allierede (Australien, New Zealand, England og Frankrig) på den ene side og det osmanniske (tyrkiske) rige (som var allieret med Tyskland) på den anden. Slaget varede 8 måneder og kostede +130.000 døde og +262.000 sårede soldater.Det er ikke svært at forstå hvorfor tabstallene var så horrible og hvorfor fremkomsten af ‘battle fatigue’ (PTSD kalder vi det nu) var så kraftig.

Btw. hvis du følger linket herunder for at læse artiklen selv, kan du se et udmærket eksempel på mislykket web-layout kombineret med alt for agressiv web-markedsføring. Selve artiklen er svær at fokusere på, fordi næsten halvdelen af skærmen er optaget af links til andre artikler og reklamer, indlejrede i selve artiklen og flydende ovenpå siden og umulige at komme af med. Det er ikke en side man lige umiddelbart lægger til sine Foretrukne…

http://www.livescience.com/16827-anzac-wwi-battlefield-turkey.html


Frafald

Frafaldet på de tekniske uddannelser i God’s Own Country (de uddannelser vi skal leve af fordi vi så kan opfinde nye teknologier og produkter der kan fremme industri, eksport og velstand) er astronomisk højt.Faktisk ligger frafaldsprocenten på de videregående tekniske uddannelser i USA på 40%. Og årsagen: Det er svært stof! Ingen overraskelse dèr – hvis du skal blive god i et fag baseret på naturvidenskabelige fakta, og ikke bare snak, debat og intellektualisering, er du *nød* til at have basis, i form af grundlæggende matematik, statistik, fysik osv., på plads – og det er altså en bjerg af viden og teori du skal mestre.

Kun med basis på plads, kan f.eks. en ny ingeniør tiltros nogen mulighed for at bygge videre på vores samlede videns-masse og opfinde eller videreudvikle teknologier, systemer og produkter der virker.

Jeg er selv civ.ing i svagstrøm fra Aalborg Universitet (og en ‘super’skole i Paris), og jeg var så ualmindelig heldig at komme igennem ingeniørstudiet uden et eneste dumpet fag – dengang, tilbage i det forrige århundrede, hørte det til undtagelserne 🙂

Måske amerikanerne skal gøre som os – hvis mange flere skal igennem uddannelserne, så sænker vi da bare kravene…

http://feeds.nytimes.com/click.phdo?i=10d7a3000747d1ed67dc0599fb08c43f


Også jødedom er noget hejs, når det tages alvorligt

Det er ikke kun Islam……det er også jødedom (og i det hele taget langt langt de fleste religioner *undtagen* naturligvis Church of the Flying Spaghetti Monster!).

Godt nok er der ikke nogen døde og sårede; men de meget troende jøder i Jerusalem demonstrerer også på fornemste vis en afgrundsdyb mangel på respekt og foragt for anderledes tænkende – og alt sammen ud fra overbevisningen om, at lige præcis *deres* deitet er den rigtige, og alle de andre er vantro hunde.

Ortodokse tosser
Ultra-ortodokse jøder spytter på kristne

Ultra-ortodokse jøder overfalder hinanden


Nyt grafikkort – my precious…

Jeg har købt nyt grafikkort, så mine patetiske udflugter ud i cyberspace for at spille on-line kan fremstå i så mange detaljer som muligt.

Ahhhh, meyhem and destruction
Jeg synes on-line gaming skulle forbydes for alle uden et fast arbejde – eller også skulle vi andre have lov at få ‘ollekolle-gameservere’ hvor bumsede, unge, colapattende og pizzaslubrende tyndarmede skvat var forment adgang; men det er nok bare mig.
My precious


W&M: Selvmordsbomber v1


Film: Captain America

Så den her actionting i går fra mit nærdøds-sygeleje. Udmærket; men letbenet underholdning uden den allermindste overraskelse.

Overraskende høj Rotten Tomatoes-score: 79%; men det er nok i orden, hvis man vurderer filmen ud fra hvad den er tænkt som: endnu en heltefilm med en modig, uselvisk patriotisk helt, støttet af den gale videnskabsmand, den magtsyge general og med den dådyrøjede skønhed som support.

Og modstanderen er selvfølgelig ude på at overtage verdensherredømmet (og ligner i øvrigt ret meget Jim Carey’s The Mask, bare i rød).

OK effekter; men altså ikke nogen fænomenal oplevelse 🙂

link

 

 

 

Hav en moderat tilfredsstillende weekend!
(ikke mere end ‘moderat’, for hvis jeg skal ligge med den livsfarlige mande-forkølelse, så skal resten af verden ikke komme alt for godt i gang…)

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s