15.11.11 – IT-arbejdsgiverne klynker, Smukt sagt om Euroen, Kistemode i Rusland, Baaad movie og lidt techno!

OK, slut med navlepilleriet (for nu) og tilbage til noget med lidt mere kød på…


IT-arbejdsgiverne: Gi’, gi’, gi’ – vi skal da ha’!

Danske IT-virksomheder rekrutterer i stigende omfang fra udlandet fordi:

Hvad IT-branchen har brug for, er højtspecialiserede medarbejdere, men de nyuddannede har ikke de kundskaber, som der er brug for.

Helst så arbejdsgiverne superspecialiserede ny-uddannede medarbejdere – medarbejdere der så kunne bruges helt uden oplæring, omskoling eller spildtid – leveret kvit og frit af Mor Danmark.

Og oven i købet vil arbejdsgiverne gerne have, at universiteterne skal have ressourcer til at tage flere studerende ind og samtidig til den forskningsmæssige del.

Så på den ene side vil arbejdsgiverne ikke selv medvirke til at oparbejde den ekspertise der er brug for – man undskylder sig med krisen og ‘det øjeblikkelige behov’; men det er altså kun 2½ år siden alt kørte i fløde og skysovs – er vi virkelig løbet tør for specialiseret IT-talent på 2½ år? Eller løftede arbejdsgiverne heller ikke deres del af opgaven dengang?

Og på den anden side vil de have endnu flere gennem uni og mere forskning – altså mere ‘gimme gimme gimme’ – har de slet ikke noget ansvar selv?

Det plejede at være en joke, når man talte om en arbejdsgiver, der gerne ville have en kandidat på max. 28 år med 5 års erfaring; men det er det desværre ikke mere.

Og resultatet: Flere og flere udenlandske kolleger og færre og færre danske ny-uddannede der kan få job – det er flot…

Og hvis skolerne begynder at uddanne smalsporede specialister, så arbejdsgiverne får lige præcis hvad de bad om – så ender vi med et højtuddannet arbejderproletariat der ikke kan tænke bredt og med få ‘brede’ karrieremuligheder – og så vil arbejdsgiverne brokke sig over dèt, og hyre ind udefra.

Problemet er ikke ukvalificerede eller ‘for bredt’ nyuddannede IT-folk. Problemet er arbejdsgivere der kun ser på den kortsigtede bundlinje og helt har meldt afbud til at påtage sig et ansvar for det fælles bedste.

Øv!

http://www.business.dk/tech-mobil/2.000-it-job-staar-ledige


Om Euroen

Nydeligt formuleret

As for the plight of the eurozone, this could have been designed by a Left-wing propagandist as a satire of how money-power works.

A single currency is created. A single bank controls it. No democratic institution with any authority watches over it, and when the zone’s borrowings run into trouble, elected governments must submit to almost any indignity rather than let bankers get hurt.

What about the workers? They must lose their jobs in Porto and Piraeus and Punchestown and Poggibonsi so that bankers in Frankfurt and bureaucrats in Brussels may sleep easily in their beds.

…og prøv at tjekke kommentarerne: underbyggede, argumenterende og stort set høflige – der kunne mange danske mediers kommentarredaktører lære noget.

http://www.telegraph.co.uk/news/politics/8655106/Im-starting-to-think-that-the-Left-might-actually-be-right.html


Kiste-mode i Rusland

Jeg skrev tidligere i år om kister, lige fra den helt simple, skrabede model, ‘Billigkisten’ til den i massiv kirsebær til vanvittigt mange penge. Man kan også leje en kiste som så bliver kamoufleret i en egetræssarkofag så det kan se flot ud når man skal videre.Nu er også Rusland ved at komme efter det. Efterhånden som russerne får penge, vil de også have bedre og dyrere kister. Langt de fleste kister i Rusland, 80-85%, er billigmodellen (på engelsk ‘funeral boxes’) af fyrretræsplanker; men de ‘pænere modeller’ er altså på vej.

BTW: Massive ege- og fyrretræskister blev forbudt af Peter den Store i 1723 fordi han skulle bruge træet til at bygge en ny flåde. Også under Stalin blev kister igen en simpel affære – han myrdede simpelt hen så mange russere, at kisterne nødvendigvis måtte blive meget simple og billige for at følge med ‘efterspørgslen’.

http://www.france24.com/en/20111107-coffin-culture-evolves-russia


Ong Bak

Thailandsk filmkunst er ikke det samme som vesteuropæisk do. Den her flic, som er monsterpopulær i Thailand og store dele af Asien, er en tynd kop te.

Den får sin store ros bla. pga. hovedrollen som spilles af en ny Bruce Lee wannabe, Tony Jaa; men ligesom Seagal, Schwarzenegger og Damme har han ikke antydningen af skuespiltalent.

Så filmen bliver egentlig bare en lang række mellemsekvenser mellem koreograferede slagsmål, som ganske vist er rigtigt flotte og alt det der; men det er altså ikke nok.

Jeg tror mere på 2’eren ‘The Beginning’ hvor producerne, hvis de har gjort som producere altid gør med sequels, må have skruet op for volden, effekterne og den hæmningsløse ødelæggelse. Lidt ligesom Crank2 – en af alletiders største 2’ere.

Rotten Tomatoes: 85%; men det skal du ikke tro på – filmen suuuuucks!

link


Frozen waves


Scooter – “And No Matches”

En af de mest underlige sang-titler nogensinde; men støjen er udmærket 🙂

link

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s