21.11.11 – Israel vs. Iran inden jul? At sove i ske – det holder ikke! Hvem piraterne ikke rører. ‘ingeniør’ og Restrepo


Israelsk angreb på Iran inden jul?

Det tror briterne i hvert fald…

Nåh jo – og den kæmpe eksplosion på en iransk militærbase den 12. ds? Vedholdende rygter siger, at det var israelerne der hjalp lidt til…

Israel og eksplosionen på militærbasen (Information)

England forventer israelsk angreb inden jul (Haaretz)


At sove i ske – det holder ikke

Helt vildt romantisk; men begge to sover dårligt
Endelig er beviset her – så kan Overkommandoen endelig se, at når jeg vil ha’ lov at ligge i f…… fred og sove, så er det faktisk helt og aldeles næstekærligt og uselvisk for hendes egen skyld.

Man får det bedste søvn, når man ligger for sig selv!

(Nu skal jeg bare huske at sortere i informationen i den linkede artikel, når jeg refererer, så alle ‘mere end 20%’, ‘kan være skadeligt’, ‘kan resultere i’ og ‘hvis’ bliver renset ud).

http://www.alive.dk/Nyheder/Sund/2010-52-farligt-at-sove-i-ske.aspx


Hvem var det nu, piraterne fra Somalia lod være?

En bekendt var for nylig til et foredrag med en dansk sikkerhedsekspert, som bla. havde erfaring fra ansættelse i Blackwater og tjeneste som bevæbnet vagt på handelsskibe i farvandet ud for Somalia.

Blandt mange andre spændende ting, kunne han komme med svaret på det spørgsmål jeg ikke ku’ huske svaret på tilbage i april: “hvilket land holder piraterne fra Somalia sig fra?”

Svaret er: “Israel” – og hvorfor? Fordi, hvis du prøver at borde og kapre et israelsk skib – så bliver du skudt!

Måske de andre lande skulle lade sig inspirere?


Ingeniør

(Jo, jeg er ingeniør 🙂 )


W&M: Countdown


Film: Restrepo

(udtales: ‘Re-strepo’)

Hvis du vil have et nærgående indblik i krigen i Afghanistan, set fra en amerikansk deling i det suverænt farligste område i landet – så skal du se ‘Restrepo’.

Det er ikke et amerikansk helte-portræt; men helt almindelige Joes som prøver at overleve i et ultra-stressende og absolut livsfarligt miljø.

Second Platoon er udstationeret i Korengal-dalen, et geografisk ret lille område; men med de hårdeste og mest uforsonlige kampe i hele Afghanistan (næsten 70% af alle granater og bomber blev kastet over Korengal).

Hvis du er mere litterært anlagt, kan jeg meget varmt anbefale Sebastian Jungers bog om den samme tur til Korengal-dalen. Bogen kommer meget tættere på, og specielt skildrer den nogle af de mere barske oplevelser – og de meget specielle sociale omgangsformer der udvikler sig i en kampgruppe. Bogen er absolut fantastisk.

Sebastian Junger: War

Rotten Tomatoes: Tårnhøje 96%

Det her er en must-see, hvis du vil lære lidt om hvad ‘boots on the ground’ indebærer…

link


Jupiter i high-res

Jeg ved godt, det sandsynligvis kun er mig, der bliver lidt kåd, når billeder som de her dukker op; men det *er* altså flot!

Stills af Jupiter taget fra et jordbaseret 1-meterteleskop sat sammen til en lille video.

PS. Der er mellem 628 og 928 mio. kilometer fra Jorden til Jupiter…)

link

Reklamer

En kommentar til “21.11.11 – Israel vs. Iran inden jul? At sove i ske – det holder ikke! Hvem piraterne ikke rører. ‘ingeniør’ og Restrepo

  1. “f….” må være dit forsøg på at opretholde bare *lidt* mandighed, for vi ved jo alle at du burde skrive “fodendens” … God nat, og sov godt!

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s