06.12.11 – Knaldet af Amazon, Apropos ‘rekyl’, Hunde-PTSD?, ‘Moralske forbrydelser’ i Afghanistan???

‘Det du har glemt’ ovre til venstre er blevet opdateret med den sidste måneds små 130 indslag – tag et kig, hvis du ikke var med hele vejen…

 

Piss poor web design. En feltvalidering på en webside går i loop: Safari kan ikke slås ned, og computeren ikke genstartes - pga. rxxdårlig programmering!


Og de undrer sig over…

…at de offentlige transportmidler ikke er en kæmpe succes???

Overkommandoen overvejede at tage toget til Aarhus på juleshopping; men 175kr hver vej satte en effektiv stopper for hendes trang til at være lidt grøn.

Aalborg-Aarhus, en vej: 175kr – har de spist søm?


‘Moralske forbrydelser’???

Ca. halvdelen af alle afghanske kvinder i fængsel sidder der for “zina” (moralske forbrydelser). En hyppig “zina” er, at have haft sex før ægteskabet – godt nok som følge af en voldtægt; men sex er jo sex, så…

Een enkelt kvinde er nu blevet løsladt fra 3 års fængsel efter at være blevet voldtaget af sin fætters bror. Frigivelsen er kommet efter massiv offentlighed om sagen; men hvad med alle de andre kvinde-slaver dernede?

Vi har været i Afghanistan i ca. 10 år, og de fængsler stadig kvinder for at være blevet voldtaget.

Er det indsatsen værd?

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-16003305


Hunde-PTSD

Ca. 5% af de 650 US-hunde i aktiv kamp-tjeneste i Irak og Afghanistan lider af PTSD

Post Traumatic Stress Disorder er ikke forbeholdt soldater på 2 ben. Også hundene får ‘combat fatigue’ og udviser forskellige symptomer, helt som deres 2-benede kammerater:

  • hyper-vigilance
  • avoiding buildings or work areas that they had previously been comfortable in
  • sharp changes in temperament, becoming unusually aggressive with their handlers, or clingy and timid
  • etc.

Og problemet er jo det helt indlysende, at man ikke kan være heeelt sikker på at en hund der måske/måske ikke har PTSD performer som den skal:

“If the dog is trained to find improvised explosives and it looks like it’s working, but isn’t, it’s not just the dog that’s at risk,”

http://www.nytimes.com/2011/12/02/us/more-military-dogs-show-signs-of-combat-stress.html


Knaldet af Amazon

Jeg faldt over en bog som lød interessant den anden dag, og fik lyst til at købe den til min reader (Kindle). Men; men; men – bogen tilbydes kun i elektronisk format til ‘UK residents’, så hvad gør man så?

Man går selvfølgelig ind på sin Amazon-konto og ændrer adresse til UK (betyder jo ikke noget for den elektroniske bog, fordi ‘forsendelse’ foregår elektronisk over mobilnettet WW), køber og voila! Så er bogen læst ind.

Men så fik jeg en mail fra Amazon:

Hello,

I see that you attempted to purchase “I Kill [Kindle Edition] ” while in a different country than United Kingdom listed on your Amazon account. Certain Kindle titles are not available everywhere. We are reaching out to you to ensure the best possible service for your account.

If you have moved to a different country, you can easily update your country for your Amazon account at http://www.Amazon.com/manageyourkindle

Beskeden er venligt formuleret; men alligevel – hvad nu?

Jeg *har* jo modtaget bogen, og jeg *har* betalt, så hvad vil de gøre? Lukke min konto (og effektivt smide mig i armene på pirat-markedet) og tabe mig som trofast kunde, annullere købet og give mig pengene tilbage (men hvad så med bogen som jeg allerede har?), eller vil de evt. bare ikke gøre mere ved sagen, fordi: de har fået deres penge, forfatteren har fået penge og det giver for meget ballade.

Spændende…


Apropos ‘recoil


link


Hvad du egentlig har brug for, når du er i ZOO m. familien

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s