16.12.11 – Nu *vil* Israel ikke handle fanger mere! En go’ restaurant, Fridykning – første træning, Stress – det er også *dit* ansvar! Whigfield!


Nu *vil* Israel ikke handle fanger mere

Kan du huske jeg refererede fra Israels løskøb af en soldat med +1.000 dømte kriminelle, voldsmænd, mordere og terrorister?

Well, om kort tid barsler en regeringskommision med en anbefaling om, at Israel ikke fremover skal løskøbe gidsler på samme måde som det for nylig skete med soldaten Gilad Shalit.

Og hvorfor den anbefaling: Well, præcis som jeg også skrev, fordi de samlede omkostninger for staten Israel bliver for høje. Terrorstater, terrororganisationer og andre kriminelle kan efterhånden se en mulig fordel i at tage israelske soldater som gidsler – og hver gang Israel bøjer sig og køber en af sine borgere fri af de kriminelles fangenskab, bliver det lidt mere tiltrækkende, at prøve igen.

Så nu: med den officielle anbefaling om ikke at forhandle gidseludvekslinger *og* den anden (men lidt mindre officielle) stående ordre, Hannibal Protocol, om for enhver pris at undgå, at en israelsk soldat i problemer bliver taget til fange (også ved, i den sidste ende, at skyde direkte på soldaten), burde vi have set den sidste udveksling af kriminelle for gidsler.

(Hvis ellers den israelske regering kan modstå presset fra offentligheden, der tænker meget mere kortsigtet og følelsesbetonet).

http://www.haaretz.com/print-edition/news/israel-committee-to-recommend-state-avoid-shalit-type-deals-in-future-1.399741


Restaurant Panorama, Aalborg

Vi var ude at spise i aftes (10 års jubilæum, you know) – på en restaurant nede på havnefronten.

Virkeligt fin skaldyrssalat til forret med masser af rejer, krebsehaler og et par blåmuslinger lavet helt rigtigt – let, syrligt og delikat.

Oksemørbrad til hovedret så mør, at den kunne findeles med gaffel – det bliver næsten ikke bedre; men de sauterede grøntsager og de små smørstegte kartofler plus en kraftig vildt-sovs gjorde lige det sidste 🙂

Hvis du kommer forbi Panorama nede på havnen i Aalborg, skulle du unde dig et besøg – iz luvly!

http://www.cafepanorama.dk/


Fridykning – den spæde start

Var i svømmehallen i aftes for at kigge en smule på teknikken. Jeg har engang svømmet for alvor, så det der på fridykkersk hedder ‘aquaticity’ har jeg helt styr på – det betyder blot, at man føler sig fortrolig i (og under) vandet, og f.eks. kan håndtere, at tabe orienteringen uden at blive forvirret eller nervøs/anspændt.

Nå; men – jeg er en del ude af form i øjeblikket – jeg er lidt doven lige i tiden og har ikke kredsløbstrænet noget særligt de sidste par måneder, så konditionen er ikke helt i top.

Startede med alm. opvarming og begyndte så at svømme baner med 1 vejrtrækning og 2 brystsvømmetag under vandet – jeg var lige ved at dø! Hårl åb, det var hårdt!

Efter nogen baner var 1+2 pludselig ikke så slemt, og så kunne jeg gå op til 1+3 (1 vejrtrækning og 3 tag) – hyyyyl, lige ved at døøøøøø!

Men dèt blev også overkommeligt og til sidst svømmede jeg baner med 5 tag under vandet, 1 vejrtrækning og derefter 1+3 resten af vejen. Det blev ikke helt overkommeligt, så dèromkring ligger grænsen åbenbart lige nu.

Til allersidst svømmede jeg en bane (minus 3 meter; men de 3 meter gider jeg ikke tale om!) under vandet – 1.5 x længere end jeg før har leget til.

Og essensen af i aftes: det er fascinerende hvad kroppen kan lære/håndtere, når man presser den lidt ud over det normale – og går til øvelsen med et formål 🙂


Stress – det er også *dit* ansvar!

En kollega faldt om i dag med hjerteflimmer, kvalme og svimmelhed – meget lig et hjerteanfald. Tilkald af ambulance og udrykning med det hele.

Undervejs i ambulancen finder redderne ud af, at hjertet ikke fejler noget, og at der er tale om et akut stress-anfald. Redderne nikker og fortæller, at de næsten dagligt kører folk på hospitalet med stress-anfald.

For sgu da!

Som kollega skal du have modet til at spørge ind og kommentere, hvis du synes en af de andre på pinden ser ud til at have det hårdt; men HUSK OGSÅ DIG SELV! Du skal også selv være opmærksom på, om du har det godt med dit arbejde, om du har overblikket i behold, om du glæder dig til at komme på arbejde eller du glæder dig til at slippe væk.

I min projektledertid havde jeg en projektmedarbejder der dejsede omkuld – sandsynligvis stress; men vi fik aldrig vendt det, og det har jeg det ikke så godt med. Dèn hændelse var meget medvirkende til, at jeg ikke længere syntes det var så fedt at være projektleder – det kræver et enormt overblik (og en del mod) at beskytte sine folk mod overbelastning – det havde jeg ikke nok af…

Pas på dig selv – og pas på dine kolleger!Den endelige falliterklæring

Jeg ved det – nedenstående video ødelægger enhver rest du evt måtte have at respekt for yours truly; men det *er* altså sjov musik 🙂

Det er lidt ligesom når Overkommandoen uden blusel tilstår, at være mega-fan af Richard Ragnwald (ham med Himmelhunden) – altså mega-nedern-kikset – ja, så kan jeg altså godt li’ Whigfield.

Lidt på samme måde som Overkommandoen og jeg godt kunne li’ Nik&Jay dengang de var ‘elitens’ yndlingshadeobjekter 🙂

link

 

 

 


Hav en luvly weekend!

…også selv om du evt. tilhører cafè lattesegmentet – jeg føler mig lidt overskudsagtig, så: nyd det nu!

 

 

 

Advertisements

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s