20.06.12 – “Jamen, jeg vidste ikke noget!” Det værste sted i verden at være pige? Get the Gringo – iz good!

Dav! Min omtale af bryllupsdagen i går var ikke helt korrekt: Datoen var rigtig, og det var antal år også; men det var den forkerte dato alligevel, suk… Al’så: Vi blev borgerligt viet 15/12 2001 – derfor har vi været gift i 11 laaaaangeskønne år – og vi blev gift i kirke (hun insisterede) 19/6 2004; men det er jo kun 8 år – så det var en syndig sammenblanding i går.

Heldigvis havde Overkommandoen heller ikke styr på det 🙂


Jamen; jeg vidste ikke noget?

Samme historie som i går mht. de tyske flygtninge ved slutningen af WW2; men alligevel noget helt andet. Som en historiker skriver:

Jeg har talt med mennesker, der boede op og ned af en flygtningelejr uden at have nogen som helst idé om, hvad der foregik bag pigtråden.

Altså lejre, hvor dødeligheden lå på ca. hver 14’de, sygdom, sult og elendighed var allestedsnærværende – lejre, hvor danskere med penge kunne købe sig til sex med fangerne – og så videre.

Lyder det der: ‘Jamen, jeg vidste slet ikke hvad der forgik’ ikke bekendt? Præcis det samme kunne man høre rundt om koncentrationslejrene.

Hvis vi nu bruger de danske lejr-naboer som sandhedsvidner, kan man konstatere, at menneskets evne til at ikke-se og ignorere det mest afskyelige, også selv om det er up-in-your-face, er veludviklet.

http://jyllands-posten.dk/kultur/historie/article4719902.ece


Det værste sted i verden at være pige?

Næh – det er ikke Pakistan, Sudan eller Afghanistan hvor kvindehad, undertrykkelse, vold, lemlæstelse (både i affekt og med velovervejet social accept) når astronomiske højder.

Det er ‘verdens største demokrati’, Indien.

Indien, hvor ‘komfurulykker’ er helt almindelige (‘komfurulykke’: bror, ægtemand, far eller en eller anden mand i familien, overhælder den ulykkelige pige eller kvinde med brændbar væske og sætter ild på).

Indien, hvor der for hver 1.000 drengebørn på 6 år kun er 914 piger.

Og de kan ikke undskylde sig med stupid accept af hvad formørkede religiøse ledere måtte sige, for det er primært rige indiske familier der har råd til fosterscanning og i stort tal aborterer pige-fostre.

‘Kultur’ – mmmm, right…

http://www.b.dk/globalt/nyfoedt-doede-fordi-hun-ikke-var-en-drengSo true…


Film: Get the gringo

Den her film vitterligt hader P1 – jeg hørte anmeldelsen i radioen i fredags, og der var overhovedet ingen formildende omstændigheder. Det var voldsforherligelse, tanketomt plot og en træt gammel has-been Gibson som jo har sine problemer med ekskoner og jøder. Det var vold for voldens egen skyld – og det var alt alt for meget vold.

Som udgangspunkt syntes jeg jo sådan set, at alt det lød som en udmærket indledning; men jeg måtte nok hellere lige selv se efter.

Filmen er rigtigt god! ‘voldsforherligende’? Ikke som sådan – der er ganske vist nogle ret udpenslede voldsscener; men slet ikke over the top. Der er værre vold i Inglorious Basterds og adskillige andre flics. I denne film, som foregår i et gennemkorrupt mexikansk fængsel, passer volden meget godt ind.

Rotten Tomatoes er helt oppe at ringe med 80% – lidt høj; men en fin kvittering for et stilstudie i vold, Lone Ranger og selvtægt 🙂

Plottet er set utallige gange før; men det er nydeligt udført – se den bare 🙂

link

Advertisements

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s