21.06.12 – Ud på overdrevet med finansbrancen. Nyt gummitøj. Helsetjek v2 og syngepiger reprise

Dagens input er en syndig blanding af seriøs finanskritik, gummitøj, synge-bikinipiger (reprise) og helsetjek – det er nok effekten af en kort hukommelse og et endnu kortere attention-span…


Præcist hvad der er galt med finansindustrien

JP har en historie om investeringsforeningen Maj Invest, hvor styringen af hvad der skal købes og sælges ikke afgøres af aktiehandlere eller programmer med klogt tænkte algoritmer og beregninger.

Næh – Maj Invest vil overlade forvaltningen af +1 milliard kroner til en computer med et selv-lærende program – et program der kan se mønstre og bevægelser i finansmarkederne som intet menneske kan se.

Jeg synes, at dette faktisk ret præcist viser et af problemerne med finansbranchen: det er galt nok (synes jeg), at en meget stor procentdel af værdipapirhandlerne foretages automatisk af computere; men det foregår dog stort set efter principper der kan justeres, rettes og kontrolleres. Men dette nye ‘styringsprincip’ hvor mennesket endegyldigt overlader kontrollen til noget der er så vigtigt, til en computer som man ikke engang ved hvordan virker – det virker som det rene lallende galimatias.

Det kan godt være, at systemet har kørt stabilt i 5 år; men når ikke man kender de principper systemet kører efter – så kan man heller ikke garantere mod et gigantisk selvsving på et tidspunkt. Er spekulationsgevinsten for det enkelte firma den risiko værd for hele vores finansmarked?

Jeg synes historien om Maj Invest meget fint illustrerer en finansbranche uden samvittighed, på jagt efter profitten, uanset de mulige risici og omkostninger på langt sigt.

(Jeg ved udmærket godt, at regeringernes påvirkninger og ændringer i finansmarkederne op til finanskrisen var medvirkende; men finansbranchen har også ansvar – det skulle man bare ikke tro når man læser sådan en historie).

http://epn.dk/investor/article4727995.ece


Nyt gummitøj

Jeg har bestilt en 5mm våddragt så jeg kan komme til at dykke i dybden i eget grej (det er lidt øv at skulle låne sig frem).

Målsyet våddragt m. hætte, inkl. fragt for 1.200 bobs – det er da billigt!

Når den kommer i hus om 3-4 uger, er samlingen kommet op på et stk. swimskin, et stk. 1/2-mm. og et stk. 5mm våddragt. Swimskin’et er til svømmehal og tekniksvømning, 1/2-mm’eren er til svømmehal og dybe dyk i varme farvande og 5mm’eren er til dybe dyk i DK/Middelhavet plus til static (ligge som en strandvasker og holde vejret).

Næste større step bliver – hvis det lykkes at komme op på min. 125m DYN – en monofinne; men det vil kræve seriøs suck-up for Overkommandoen – pristag’en ligger omkring 4.000 bobs. (Nå ja, jeg ku’ også godt tænke mig et GoPro videokamera og, og, og, og…)


Sundhedstjek v2

Jeg skal til sundhedstjek i eftermiddag. I forhold til sidste år kommer det til at gå bedre mht. vægten: sidste år var jeg jo let overvægtig iflg. målingerne fordi BMI’et var for højt. Målesystemet var ikke i stand til at tage højde for en smule muller; men det er jo en saga blot – jeg vejer 4-5 kg. mindre nu.

Til gengæld har jeg jo så heller ingen muller at lave pushups eller ‘sidde op ad væggen med vinkelrette ben’ med – så vi får se…

Og for ikke at give mig selv alt for go’e odds, delte Overkommandoen og jeg en bageplade chocolate chip cookies den anden aften (hun fik 2).

Mælk og småkager – så skal Templet svines til!


Selvtilliden er i orden…Reprise 🙂

Ja ja, jeg ved godt den her var på for et par dage siden; men jeg sidder og griner som en idiot når den kører, og jeg kan pludselig godt se fordelene ved bigami.

‘dem honeys are goooooood lookin’!

link

Advertisements

2 kommentarer til “21.06.12 – Ud på overdrevet med finansbrancen. Nyt gummitøj. Helsetjek v2 og syngepiger reprise

  1. Det sjoveste er næsten at “Roanald” bruger stjernetegn som underbygning for hans ærlighed 🙂
    Iøvrigt: ‘dem honeys at work (til bedre musik): http://youtu.be/obtRn04W5uA
    – BTW Så kunne man jo også argumentere at Chica Bomb også kan bruges til et gensyn… Hvis bare DRs genudsendelser var lige så gode som dine!

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s