10.07.12 – A wee bit of US bashing today


Det er jo sommer, og oven i købet ferietid herude på landet, så det bliver en skrabet præsentation i dag. Lidt kritik af det amerikanske retsvæsen og lidt kritik af USA sådan helt generelt – ikke fordi jeg er sur eller bitter (mere end vanligt, that is) – det var bare lige det, der pressede sig på lige nu.


Frikendt efter 30 års fængsel – *og* 8 års uforståelig slendrian

For 30 år siden blev han (en sort mand selvfølgelig) dømt til fængsel på livstid for voldtægt og drab. Han benægtede fra dag 1 sin skyld og i 2004, for 8 (otte!) år siden, bad han om, at staten DNA-testede de vævsprøver der var samlet på gerningsstedet. Tilbage i -82 havde man ikke DNA-testen, som siden blev standard.

Det tog retssystemet 8 (otte) år, at bevilge testen – som viste, at det ikke kunne være ham der havde begået forbrydelsen.

For det første begik Systemet en fejl og dømte en uskyldig mand. Det er slemt nok; men shit happens. Men når systemet derefter er 8 år om, at efterprøve og bevise dommen med en simpel test, som den dømte beder om – så er der noget der halter.

Det var hans held, at han ikke blev dømt i en stat med dødsstraf – så var han forlængst blevet aflivet, uskyldig eller ej.

Der er altså noget galt med US Justice…

Eftersom han klart var uskyldig, skal han have en eller anden erstatning for wrongful conviction; men Systemets slendrian i 8 år, må også komme til at koste – og koste dyrt. Han var 19 da han blev dømt, nu er han 50: Staten har, med dårlig justits og slendrian stjålet 30 år af hans liv – møg-system!

http://politiken.dk/udland/ECE1682479/amerikaner-frikendt-for-mord-og-voldtaegt-efter-30-aars-faengsel/


Film: The Dictator

Vi var i biffen i går og The Dictator. Underholdende og med flere jeg-må-holde-mig-for-øjnene-for-det-der-er-for-pinligt scener. Diktatoren er en parodi på Ghadaffi; men filmen er også (som Sasha Baron Cohen’s andre flics) en (slet skjult) parodi af USA.

Som sagt: god underholdning for hele familien (tilladt ned til 11, selv om jeg nok ville sige 15).

Rotten Tomatoes: 58% – ok bedømmelse, det èr jo lidt useriøst 🙂

Herunder finder du først traileren som er go’ underholdning i sig selv; men derefter en scene fra filmen hvor Diktatoren henvender sig direkte til FN og USA og fortæller hvorfor diktatur er en go’ ting: Så kan man f.eks. fordele goderne så 1% af befolkningen ejer det hele – man kan monopolisere massemedierne så de kontrolleres af meget få enkeltpersoner – man kan befolke sine fængsler med stort set kun èn bestemt race – man kan torturere andre nationers statsborgere – man kan telefonaflytte alle – osv. osv. osv.

Se lige scenen og spørg så dig selv, om ikke hans beskrivelse minder dig om et ret stort land på den anden side Atlanten…

link

link

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s