24.07.12 – Den Danske Model vs. 3F og Vejlegården. Israel og værnepligten. Bankerne og CIBOR

Det er en meget blandet landhandel i dag – kan oven i købet hænde, vi er blodigt uenige om et eller flere emner; men du kan ta’ det – eller må du nappe en trøstekiks 🙂
Enter at your own risk!

(Tak til Scott Sigler for intro’en)


Den Danske Model vs. 3F og Vejlegården

Uden at kaste mig ud i den helt store enetale:

Hvis man kan godtage argumentet om, at den relativt stærke fagbevægelse i Danmark over årene har været en hoved-medbidragsyder for ‘vores system’ med stærke goder for den almindelige lønmodtager (sådan som jeg og JyllandsPosten har forklaret det via linket herunder)

– hvis man kan godtage det argument –

og der er bestemt ikke noget i dagens arbejdsmarked der siger, at det nu skulle være mindre vigtigt med en stærk fagbevægelse end før – så må man som en logisk konsekvens også mene, at fagbevægelsen har en god sag i Vejle.

De ‘gule fagforeninger’, som har frasagt sig konfliktretten, er netop pga. dette faktum, ikke en stærk modpart til arbejdsgiversiden – og dermed heller ikke nogen garant for ‘den danske model’s beståen.

Altså – jeg er sådan set enig i fagbevægelsens kamp for at bevare flest muligt under fanerne; men jeg bliver alligevel led helt ind i sjælen over, at skulle dele holdning med klassekampsromantikere, som for en stor del sympatiserer med og direkte støtter venstre side i Folketinget.

Hvis fagbevægelsen ville droppe de socialistiske ambitioner (og også meget gerne ‘Når jeg ser et rødt flag smælde’ – den kampsang kan jeg ikke høre uden at få det fysisk dårligt) og ‘nøjes’ med at varetage sit job som garant for Den Danske Model – så ville den kunne få medlemmer igen – også uden trusler, blokader og andre mindre mislibige metoder.

Hvorfor jeg er i en fagforening


Israel – indbyggede uhensigtsmæssigheder når fundamentet er religiøst

Antallet af ultraortodokse Hareditroende jøder der får undtagelse fra værnepligt pga. Tro har nået så stort antal, at den nødvendige fornyelse og indkaldelse til det israelske militær er i fare.

Du kan læse lidt mere om problemet i vedlagte – jeg vil ikke andet med denne notits end gøre opmærksom på, at en stat der er defineret præcis ved sin religion, nødvendigvis må have en række problemer ift. sammenhængskraft, som mere ordinært etablerede stater ikke har.

Jeg har tidligere skrevet om et andet af Israels indbyggede problemer, nemlig israelske arabere. Helt kort: Israel har en relativt stor og voksende andel af statsborgere med arabisk baggrund og med en anden tro end jødedom. Hvordan skal den israelske stat bestå som en jødisk stat når demografien er imod?

Israel på Dagensfix.dk, samle-artikel 14. april 2011

http://www.haaretz.com/news/national/peres-number-of-haredi-men-exempt-from-army-service-reaching-impossible-level-1.451269


Finansmarkedet, gennemsigtigheden, ærligheden og CIBOR-renten

Helt, helt kort: CIBOR-renten har været under kraftig kritik i lang tid, både her og hisset. Det er en inter-bank rentesats, aftalt i samarbejde mellem bankerne, hvorefter en række andre rentesatser, bla. også den du skal betale for dine lån, fastsættes.

Kontrolfunktion? Ingen…

Nationalbanken meldte sig ud af kontrolorganet sidste år, da det blev for uklart hvordan og efter hvilke principper CIBOR-renten blev fastsat.

Bankerne har fastholdt, at der ikke var noget, at komme efter: CIBOR-renten blev fastsat ud fra fornuftige og rationelle procedurer og lå på det rigtige niveau.

Men – efter Nationalbanken meldte sig ud af CIBOR-samarbejdet med en bredside af kritik, blev CIBOR-renten sænket.

Hmmm, hvis ikke der var noget galt med CIBOR-renten, hvorfor så ændre på den?

http://epn.dk/brancher/finans/bank/article4782734.ece


So true…


Sexy CPR

Jamen; det er *kun* for, at forberede dig bedst muligt, hvis uheldet skulle være ude – honest!

link

Advertisements

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s