25.07.12 – Blackout i svømmehallen. ‘ultraortodoks’? Bordskik: han og hun. Er Samuel Jackson nu også blev træt?


Blackout

Jeg var i svømmehallen i går da der pludselig var råben og skrigen et par baner væk. De råbte og skreg på livredderne og holdt en meget afslappet person mellem sig i den dybe ende.

Han var blå og helt slap – havde forsøgt, at svømme 75 meter under overfladen – og det var sådan set også gået godt; men vel fremme havde han fået et blackout og var sunket ned på bunden.

Han blev samlet op af de andre med det samme, og de råbte så på hjælp. Jeg strøg op af bassinet og vi fik ham op på kanten. Blå øreflipper, blå læber, ingen vejrtrækning; men ok puls og sitrende øjenlåg – klassisk blackout.

Klask på kinden, høj tale og pusten hen over næseryg og øjne: efter 30-45 sek en kæmpe stødmæssig vejrtrækning og en meget forskrækket og forvirret ung mand tilbage blandt de levende.

Hans venner var lidt fra den – det ser heller ikke ret sjovt ud; men det var et textbook eksempel på blackout og recovery og hjælp var lige efter bogen. All in all – no harm done, og en god træning af 1tehjælp.

Blackout er når kroppen lukker ned for alt undtaget hjertet for at holde iltforsyningen til hjernen kørende så lang tid som muligt. Man dør hvis man får en blackout i vandet alene. Man overlever og uden skader hvis man har en buddy og får hjælp med det samme, dvs. indenfor 2-3 minutter. Så lang tid kan hjernen sagtens klare sig på den ilt der er tilbage i blodet.

(Hvis der var gået en smule længere uden, at vejrtrækningen var kommet i gang af sig selv, havde den stået på kunstigt åndedræt osv.; men det blev ikke nødvendigt).


Apropos ‘ultraortodoks’

I Israel er de meget troende ikke bare ortodokse – de er ultra-ortodokse. (Er det i øvrigt ikke en pleonasme?)

En ortodoks muslim kaldes normalt islamist.

Hvad svarer ‘ultraortodoks’ til for en muslim?


Min tallerken efter pandekager – og Overkommandoens. Go figure…


Det er ligesom mig i MuskelMerivaen…


Film: Meeting Evil

Samuel Jackson har den altoverskyggende hovedrolle i denne underlighed. Man tror man måske ser en Stephen King-agtig spøgelseshistorie – sådan kører filmen sådan set ret længe og mens den gør, er den OK.

Så bliver det klart, at det ikke er noget med spøgelser; men på samme tid er der stadig ting der ikke hænger sammen – og Jackson suppleres af svage præstationer af de andre skuespillere, så skuespillet formår ikke at afhjælpe forvirringen. Og med slutningen fiser filmen ud i noget underligt løst noget.

Den er ikke ret go’ – lad den ligge…

Rotten Tomatoes: 20%, ok score – filmen er præcis så kontrastfuld af super indledning, forvirring om plottet ca. midtvejs og stor skuffelse når slutningen afsløres.

link

Advertisements

2 kommentarer til “25.07.12 – Blackout i svømmehallen. ‘ultraortodoks’? Bordskik: han og hun. Er Samuel Jackson nu også blev træt?

    1. Hej Tiina 🙂

      Du har meget misforstået det der med pandekager. Jeg er underlagt en streng rationering mht. pandekager, fordi Overkommandoen forventer, at der er rester som så bliver pakket i sølvpapir og spist som snacks de følgende dage.

      Jeg synes personligt, det er en vederstyggelighed med kolde, stive pandekager; men OK sætter stor pris på det, så der er pr. definition *altid* rester!

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s