27.07.12 – OL: What to ogle? Attenborough om tro. Burger King: Misrepresentation. Relativistisk baseball.

Ahhhh, så er det weekend once more. Vi skal flytte for nogen venner lørdag; mens søndag bliver brændt på at lave helt ingenting – ‘s gonn’a be great!

SmukFest nærmer sig med hastige skridt (1½ uge) og efter det kommer en gang sø-dyk og så den helt store tur med 3 dage i en kridtgrav i Tyskland senere på sommeren.

Der er lidt hud i dagens udsendelse – all in the best possible taste selvfølgelig, og valgt ud fra strengt sportslige principper; men… *hvis* nu ikke du kan tåle det, skal du ikke sige du ikke var blevet advaret!

Hav en GOD WEEKEND!

Enter at your own risk!

(Tak til Scott Sigler for intro’en)


Så er det OL!

Sportsfesten starter jo i dag. Jeg har ikke nogen specifikke kigge-planer; men mon ikke man skulle overveje synkro-svømningen?

Højst sandsynlighed for min sofa-deltagelse har svømning, specielt holdkapperne – like it much…

(Læste et eller andet sted en US OL-deltager udtale, at op mod 75% af atleterne fik sex ifm. OL. Når man tænker på fodboldtrænerne og deres ‘ingen hanky-panky før kampen’, må man formode, at det er *efter* konkurrencerne, at der bliver gået til den. Forklaringen var meget rimelig: de her sportsfolk har brugt næsten hver vågne time de sidste år i træningshallen, poolen, på havet osv., og nu er de pludselig et sted med lutter ligesindede, stresset er ovre og der er fritid – så det er da oplagt, at… 🙂 )

Men man ku’ jo også overveje lidt sejlsport?

Anna Tunnicliffe, USA


David Attenborough om Gud og tro

Ødelæggende godt formuleret af Sir Attenborough og en tommelfinger (well, ud fra billedet en fxxx-finger; men du ved hvad jeg mener) i øjet på enhver kreationisttosse og lidt for troende. Tak til Robert for billedet!


Burger King – rigtigt godt; men…

Det er sikkert kun mig; men jeg har flere gange begået den fejl, at bestille den burger der så størst ud og med det mest imposante navn, fra menuen – og så få en lille håndfuld hamburger.

Som f.eks. på den her reklame – kig på burgerne, nice yes? Men se lige yderst til højre hvor der ligger et par skiver gulerødder – hvis ikke det er mutantgulerødder fra Tjernobyl, så er de burgere bitte-små!

Mens Overkommandoen har bestilt en ‘almindeligt’ udseende burger med et normalt navn og har fået en dobbelthåndsfatning, spis-til-du-segner burger.


Fast ball

Hvad sker der hvis pitcheren kaster baseball’en med 90% af lysets hastighed?

Alle almindelige regler holder op med at virke. Tyngdekraft, luftmodstand og aerodynamik – alle betyder nærmest ingenting.

Hvad der betyder noget, er en fast masse der flytter sig med næsten lysets hastighed og derfor ikke skubber luftmolekyler til side; men fusionerer med dem og opløses i hård røngtenstråling og plasma.

Batter’en ser aldrig bolden (den rejser jo med næsten lysets hastighed). Til gengæld bliver han, stadion og byen opslugt i en enorm eksplosion.

(Ifølge baseball-reglerne har en batter der rammes af bolden lov til at gå direkte til første base).

Så lærte vi også noget i dag…

http://what-if.xkcd.com/1/


Iz zummer!

Den her har altid betydet sol&sommer for mig 🙂

(Sangen er helt tilbage fra 60’erne engang, så jeg ku’ ikke bære, at vise den originale video – iz uuuugly – så du får en lidt nyere video til originalsangen).

link


Iz zummer, 2011!

Samme sang; men i en nydeligt opdateret version – enjoy 🙂

link

Advertisements

En kommentar til “27.07.12 – OL: What to ogle? Attenborough om tro. Burger King: Misrepresentation. Relativistisk baseball.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s