13.02.13 – Systemets moralske fallit pt1 og 2. En voldsomt scary miniflic. ‘Hæmorider mellem 2 mennesker’

Davs!

Stadig indebrændt; men det går fremad – nu er jeg i det mindste på arbejde igen. Ikke meget at være glad for i dagens post. Deprimeret, desillusioneret, forarget måske; men ikke glad.

Anyhows – have a good one!


Mama

‘dis some scary shxx…

link


“Hæmorider mellem to mennesker”

Slummede den anden aften med ‘Divaer i junglen’ og overhørte værten tale om amoriner i luften. Det hørte Pernille også; men var ikke helt med – så hun spurgte:

“Hvordan kan der være hæmorider mellem to mennesker?”

130213_pernille

Suk…


130213_FSM


Når Systemet spiller moralsk fallit

Systemet, i dette tilfælde Arbejdstilsynet, smider en 89 år gammel mand – ni-og-firs-år-gammel – i fængsel fordi han rensede sine tagrender på en måde som The Man ikke brød sig om.

Han stod i sikkerhedskassen på en frontlæsser og rensede tagrender; men det var ikke sikkert nok for The Man – så manden fik valget mellem en bøde på 25.000 (fem-og-tyve-tusinde) kroner og en forvandlingsstraf på 10 dages fængsel.

Et system som går ind på privat ejendom og blander sig i hvordan en privatperson, uden at involvere eller udsætte andre for nogen form for fare, gebærder sig – og som kan putte folk i fængsel for at rense sin egen tagrende – det system er ikke værd at gemme på.

Hvor blev de helt elementære frihedsrettigheder af – My home is my castle – ejendomsrettens ukrænkelighed osv?

Nåh ja – og selve niveauet for straffene: hvad skal man ellers gøre for at få en bøde på 25.000? Eller faktisk komme i fængsel? Straffen står overhovedet aldeles ikke i noget realistisk forhold til ‘overtrædelsen’ – det er forargeligt ringe…

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/02/09/015832.htm


Når systemet spiller fallit, ptII

De menige pansere var ikke klar over, at de brød loven ved at gemme aflytninger af samtaler mellem en tiltalt og dennes forsvarsadvokat.

Fordi de menige pansere ikke kendte loven, kan de ikke straffes.

De menige panseres chefer var ikke klar over, at de menige pansere ikke kendte loven – derfor kan cheferne ikke straffes.

Summa summarum – politiet har begået et juridisk helt, helt galt fejltrin og har brudt et af de allermest hellige principper: at den enkelte har ret til fuldstændig fortrolighed i samtaler med sin advokat.

Og konsekvensen: ingen som helst…

Som forsvarsadvokaten siger:

“At klage over politiet er som at slå i dyne”

Næste gang du eventuelt skulle være så uheldig at løbe sammen med ‘ordensmagten’, så prøv lige – det kunne jo være – at ‘jamen, jeg kendte ikke den regel’ – det skal nok hjælpe.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/02/08/0208203856.htm

Advertisements

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s