15.04.13 – En farlig og løgnagtig mand fra det alternative overdrev

Yo homie

Et meget langt indslag om en farlig mand; men jeg vil anbefale dig, at læse det alligevel.

Han er symptomatisk for en livsfarlig tilgang til tilværelsen – en tilgang hvor man hellere vil tro på feel-good historier fra det alternative overdrev, end lytte til den videnskabeligt funderede forskning og ekspertice.

Hvis man lytter for meget til hobby-behandlerne som ham her, risikerer man livet – og i det store perspektiv risikerer samfundet et tilbageslag hvis det bliver comme il faut, at ignorere fakta til fordel for løgn, opspind, ønsketænkning og spekulation i menneskers uforstand.

Ikke noget for sjov i dag – den farlige mand og hans løgne har ikke fortjent det…


Carsten Vagn-Hansen er en farlig, løgnagtig og forvirret gammel mand

Den pensionerede tv-doktor Carsten Vagn-Hansen er blevet forvirret på sine gamle dage. Det er der i og for sig ikke noget dubiøst i – det hænder for de bedste. Og i de fleste tilfælde er det blot en personlig ting som den enkelte må døje med. Men tossen her er desværre en semi-celeb, og hans forvirring og mulige senilitet (hvis ikke han er forløjet og uvederhæftig med vilje?) vil kunne gøre skade for rigtigt mange mennesker der ikke har overskud til (eller kan?) læse selv.

Han er kort og godt imod kemoterapi til kræftpatienter – punktum. Kemo dur ikke, det slår ihjel og er kun opfundet af lægemiddelindustrien for at tjene penge. …og en forfærdelig masse mere løgn, anekdoter og ammestuehistorier. Ganske få eksempler herunder:

Først: Han vil ‘under ingen omstændigheder’ lade sig kemobehandle hvis han får kræft. Det på trods af, at han vedgår, at:

“På nogle få, specielt ondskabsfulde kræftformer, har kemoterapi en udmærket virkning. Ved testikelkræft hos mænd og ved en speciel form, hvor kvinders moderkage degenereres til en kræftsvulst, har kemo en virkning. Og ved leukemi-ramte børn har man også en udmærket virkning,…”

Bortset fra, at kemo har en bevist positiv effekt på mange flere kræftformer end han selv nævner, vil han altså ikke have kemo, selv hvis han får testikelkræft???

Dernæst:

“- Er der tal for, hvor godt kemoterapien virker?
– Ja, vi læger betragter normalt patienter som raske, hvis de har overlevet fem år efter kræft-behandlingen. (Det passer nu ikke helt, for kræften kan godt komme tilbage.) Men hvis vi tager 5-års-reglen, så er det kun mellem 1½ og 2 pct. af dem, der har fået kemoterapi, der er i live fem år efter… “

Overlevelsen efter 5 år på 1½ og 2% – det er simpelt hen løgn hvis man ser på alle kræftformer – han har foretaget en selektiv udvælgelse af meget aggressive kræftformer og kræftformer hvor kemo ofte bruges som et sidste desperat middel, hvor alle andre muligheder er slået fejl – eller hvor kræften er så sent opdaget, at dødeligheden er tårnhøj alligevel. Det er tvivlsom omgang med fakta og i sammenhængen er det direkte livsfarligt, fordi han prøver at sælge en dagsorden som vil være i modstrid med kræftpatienters bedste chancer for behandling og overlevelse. Er Carsten Vagn-Hansen ond, ubegavet eller løgnagtig – eller all of the above?

Og:

“Men er du den eneste læge, der véd disse ting om kræft?
– Nej, der er lige lavet en undersøgelse af kræft-læger, som viser, at 3 ud af 4 ikke selv vil have kemoterapi, hvis de får cancer.”

Her er der ikke tale om andet end simpel løgn, misrepræsentation af fakta og manipulation. Der er ingen undskyldning for den gang løgn Carsten Vagn-Hansen her kommer med. For det første er undersøgelsen ikke ‘lige lavet’ – den er fra 1985!

Dernæst – spørgsmålet var, let forkortet: “Du har en terminal kræftsygdom. Vil du modtage kemobehandling med det nye, og endnu uprøvede lægemiddel X?” Den menneskelige reaktion vil for langt de fleste, også kræftlæger, være et ‘nej, jeg vil hellere modtage smertelindrende behandling i min sidste tid før jeg skal dø’.

Den pensionerede tosses mis-representation af de faktuelle data fra undersøgelsen er et så larmende brud på videnskabelighed, evidensbaseret tænkning og almindelig redelighed, at jeg uden betænkeligheder vil karakterisere ham som en gemen løgner.

Sidste eksempel:

“De (lægerne, red.) er hjernevasket på universitetet til, at det skal være evidens-baseret, naturvidenskabeligt, og hvad ved jeg.”

Ja, fy da! Evidensbaseret – altså at man skal kunne bevise at behandlingen virker – dèt bryder jeg mig ikke om! Og naturvidenskabeligt – føj!

Manden er jo skingrende vanvittig…

Når man læser om fantasterier som dèm tossen her kolporterer, kommer jeg umiddelbart til at tænke på Steve Jobs som også troede han kunne afværge kræft med fastekure, meditation og alternative behandlingsformer. Da først han kom til fornuft, var kræften så fremskreden at han døde af sin uforstand.

Hvad kalder man ‘alternativ medicin’ som virker? Medicin!

Hvis du skulle være så uheldig at blive ramt af kræft, så vær sød, at tænke dig om. Du må gerne drive omgang med løgnere og fantaster som ham her – by all means – deres behandlingsforslag gør ingen som helst skade; men husk at høre efter hvad din læge og kræftspecialisten anbefaler dig. De har evidens og statistik for, at du får den bedste chance for overlevelse med en videnskabeligt funderet behandling!


Løgnehistorien af Carsten Vang-Hansen

Generel gendrivelse af hans værste løgne

75% vil ikke – løgn!

Advertisements

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s