13.05.13 – Svage midaldrende mænd og fedme. US health care costs. Fuldkornspasta. Fridykning

Long time no hear, no?

Hvis du tidligere har siddet og kløet dig i håret når jeg har fablet løs om fridykning, kan du nederst se en video af yours truly fra et teknikkursus i torsdags 🙂

Nu kommer den første normale arbejdsuge i umindelige tider. Foråret – med alle de løse helligdage – rocks!

Anyhows – hyg dig!


Menneskelig svaghed, overvægt – og Fauli

Du kan læse en underholdende tv-analyse af 3 livstilsprogrammer på TV via vedlagte link. Artiklen behandler ‘Fauli, fed og færdig’ (en 49-årig kendis og hypokonders helbredstjek nu, hvor alderen sætter ind), ‘U-Turn’ (Chris MacDonalds: ‘can do’-attitude) og et engelskproduceret horrorkabinet ‘Destination: Overvægt’ (fede englændere forskrækkes til forhåbentligt sundere vaner ved at blive præsenteret for grænseoverskridende *endnu* mere usunde mennesker fra andre verdensdele).

Jeg har faktisk set lidt af både sidst- og førstnævnte. Destination: Overvægt klarede jeg 10 minutter af, før jeg var nødt til at skifte kanal. 2 fede engelske piger sendes til Texas hvor to kæmpe-fede sorte amerikanske kvinder byder dem velkommen med et festmåltid ‘southern style’: kogte grisefødder, grisehaler og griseører – og det eneste man ikke spiser, er knoglerne. En speciel delikatesse er, når man kan finde et stykke *helt* uden kød; men ‘just fat and skin’ – for saaaaatan, da…

Hvis du lever på den måde, så OK; men du skal ikke prøve på, du skal bare ikke starte på, at klynke eller klage.

Og Søren Fauli – ham kan jeg ikke så godt med. Han er selve anti-tesen af ‘mand’. Et klynkende skrog, en sølle stakkel uden mandsmod eller karakter til stort andet, end at udstille sig selv hudløst ærligt på TV.

En sigende scene: Fauli skal tisse i et glas til en analyse of sorts. Til det brug skal han åbenbart stå uden bukser på på en hospitalsstue mens en sygeplejerske skal stå og se på ham. Han kan ikke – og hun taler medfølende med ham. Da til sidst det lykkes, efter meget klynk fra ‘manden’, siger sygeplejersken: “Det var godt klaret!” – WTF?

200513_fauli

Det var godt lille Søren – det var fint tisset i glasset. Kan du så gå ud og vaske hænder, lille ven…

http://politiken.dk/kultur/tvogradio/ECE1967451/tv-tendens-frygt-og-blaevren-fylder-fladen-i-bedste-sendetid/


So true...
So true…


Amerikansk sundhed

…-svæsen. De er svære at blive kloge på, de amerikanere. En ny undersøgelse viser astronomiske forskelle på prisen for den samme behandling fra hospital til hospital.

F.eks. en ny hofte som kan koste fra 150.000 til +1 mio kr.

Og årsagen: en sump af tilskudsordninger og rabataftaler med forsikringsselskaber der gør priserne 100% uigennemskuelige for den almindelige amerikaner.

Men; det kunne jo reguleres så let som ingenting – fremtvinge åben annoncering med f.eks. 20-30 almindelige behandlinger og listepriser. Dertil en obligatorisk liste med rabataftaler.

At USA, den frie konkurrences hjemland, tillader denne type systematiseret udnyttelse og misbrug af samfundsressourcer, går over min forstand.

http://www.b.dk/globalt/amerikanerne-chokeret-over-prisforskel-paa-sygdom-0Fridykning: DNF-kursus

Jeg var på kursus i torsdags for at få pudset teknikken i fridykning ‘på langs’ af. DNF betyder Dynamic No Fins og er helt simpelt, at dykke så mange meter som muligt i en svømmehal.

Kursusholder var Rune Hallum, en af verdens allerbedste i disciplinen – og som medhjælper havde han Jesper Stechmann, som *også* er verdenselitefridykker. Kunne man ikke lære noget dèr, så kan man ikke lære noget – punktum.

Nå; men – en rigtigt god dag hvor min teknik, som ikke var ringe til at begynde med, blev pillet i stykker og skruet på i èn uendelighed. Jeg har taget en liste med hjem med detaljer og teknikker jeg vil forbedre.

Og hvorfor? Fordi det hele, når det spiller, er en helt fantastisk følelse af velvære, koncentration, glid, ro og kontrol 🙂

link


(Jeg har tagget dagens epistel med Ryan Gosling fordi tanken var, at beskrive et par films vi har set; men først kunne jeg simpelt hen ikke huske hvad den 2. film var, og så var dagens skud blevet for langt. Men en af dagene kommer der en anmeldelse af en gang lård fra Statham og en slags kærestebrev til Gosling).

Advertisements

3 kommentarer til “13.05.13 – Svage midaldrende mænd og fedme. US health care costs. Fuldkornspasta. Fridykning

  1. DNF ….. hvad sker der lige når man laver en DNF med holdevejrsport ? glemme at puste ud ?
    (Did Not Finish ) 😉

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s