27.06.13 – ‘populær’? Klamme biller. USA, whistleblowers og retfærdighed.


Lidt hud og blod – så er I der, hva’? I er normalt en 30-40 syge sjæle der får en dosis edder og forgift når DagensFix udkommer; men den anden dag – Malta_hulihovedetda spisesedlen var en masse hud og lidt blod, så var det pludselig dobbelt op med interessen 🙂

Men så falder det nok til normalen i dag – der er ingen afklædte modeller, unge eller gamle – deal wit’ it!

Vi skal sove i Knaldhytten een gang mere, så er det slut – underlig fornemmelse…


'Nyrops popularitet' - hvor?
‘popularitet’ – hvor?


Pakistan: Sikkert for turister?

Taleban har myrdet en bjergbestigningsekspedition som gengæld for en dræbt Talebanleder for nylig. Premierministeren er i den forbindelse citeret for følgende:

“such acts of cruelty and inhumanity would not be tolerated and every effort would be made to make Pakistan a safe place for tourists.”

‘Pakistan’, ‘turisme’, ‘sikker’ – er manden idiot?

http://www.military.com/daily-news/2013/06/24/taliban-kill-10-foreign-climbers.html


Gåsebiller fra vores (snart ikke vores :-) ) græsplæne...
Gåsebiller fra vores (snart ikke vores 🙂 ) græsplæne…


En færdig mand

Snowden, whistlebloweren der afslørede NSAs enorme overvågningsapparat Prism – et overvågningssystem der også rutinemæssigt – og ulovligt – aflytter amerikanske statsborgere – er en færdig mand.

Måske har han, udover at afsløre en forfatningsstridig og ulovlig praksis, også afsløret ‘legale hemmeligheder’ – svært at sige; men hvad er hans forhåbning om en fair rettergang?

Ingen som helst – folk helt op i det øverste af den amerikanske administration har helt tabt fokus på NSAs gigantiske og demokratifjendske overvågningsapparat – og retter nu alene kanonerne mod Snowden som uden blusel betegnes som en forrædder og spion.

Er det forrædderi at afsløre grundlovsstridigt magtmisbrug og overvågning udført af en statsinstitution?

I anden sammenhæng er 2 militærfolk, tiltalt for (sex)overgreb i tjenesten just blevet beskyttet fra en afsked i vanære, fordi Obama som øverste chef for forsvaret har udtalt, at sexkrænkere skal afskediges i vanære og en hel masse andet. Det juridiske argument er så, at hvis Ze Boss har sagt, at sådan og sådan skal rettergangen finde sted – har dommer og jury så mod og mandshjerte til at gøre noget andet, hvis det juridisk var mere passende? Kan retssystemet agere upartisk når de øverste magter har klare forventninger til udøvelsen af retfærdighed?

Det ligger snublende nær, at Snowden bør kunne rejse til USA og bruge samme forsvar – han har ingen jordisk chance for en fair rettergang. Men, nåh nej – i USA har præsidenten faktisk bemyndigelse til, på egen vurdering, at holde både udenlandske *og* amerikanske statsborgere fængslede, uden rettergang, på ubestemt tid.

Snowden er færdig… Og USA er startet ned af glidebanen til noget der ligner rendyrket facisme og demokratur.

NY Times om NSAs forsikringer dengang, før afsløringerne: http://www.nytimes.com/2013/06/12/us/nsa-disclosures-put-awkward-light-on-official-statements.html

Miliary.com om Obamas utidige indblanding: http://www.military.com/daily-news/2013/06/17/judge-obama-comments-unlawful-command-influence.html


So true...
So true…


Hvide vs. minoriteter under 5 år: 50/50

030711_starsandstripes
GOP går en sur fremtid i møde…
http://www.aljazeera.com/news/americas/2013/06/20136135589814407.html


Film: Snitch

Overraskende god thriller med The Rock i en ‘rigtig’ rolle. Jeg mener faktisk ikke han tager skjorten af og flexer en eneste gang – mageløst. Og han får med- og modspil af bla. Susan Sarandon – det er en god film!

Rotten Tomatoes: 56% – ikke helt unfair. Så meget som det er en spændende film, har den også nogle løse ender og oversælges måske også en anelse i traileren. Læg dertil, at megapusherens karakter er blevet overdrevet en aaaaaanelse, så 56% er OK – selv om filmen er seværdig 🙂

link


Jasmin – udvises m. familien til Afghanistan

Familien flygtede fra Afghanistan; men blev skilt fra hinanden på vej til Europa. Da moderen ankom alene m. børnene, fik hun humanitær opholdstilladelse. Nu er manden dukket op; men har fået afslag på ophold og samtidig bortfalder morens opholdstilladelse, fordi de nu er en samlet familie.

Jasmins klassekammerater er kede af, at miste deres veninde og har forsøgt at skabe lydhørhed for deres appel om ‘barnets tarv’ – det samme har opportunister på venstrefløjen på Christiansborg.

Jeg mener Jasmin og familien, i overensstemmelse med Flygtningsnævnets afgørelse, skal udvises af Danmark. Hvis reglerne skal ændres så ‘barnets tarv’ skal være bestemmende for hele familiens opholdsstatus, betyder det, at enhver der kan nå at få barnet placeret ind i en dansk hverdag, kan påberåbe sig ‘barnets tarv’ og forlange asyl.

Hver enkelt historie er altid sørgelig – særligt når børn er involverede; men vi *kan* ikke tage alle ind. Vi er nødt til at begrænse os til de forfulgte – vi kan ikke løse fattigdomsproblemerne i verden ved at invitere alle der vil herop.

http://www.dagens.dk/politik/4-sender-videobrev-til-thorning-jasmin-skal-udvises-til-afghanistan

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s