Fridykning i Dahab

Så nærmer weekenden sig 🙂

Dagens udsendelse er en feriepost – ingen overfald på (over-)troende, politikere, magtmennesker eller andet – bare sol og sommer.

Nyd din weekend!

/Moi


Jeg har været på fridykkerferie i Egypten sidste uge – med overvældende gode oplevelser og resultater med hjem i bagagen. Det var først og fremmest en særdeles hyggelig tur med ligesindede – fra de bly novicer til garvede veteraner. Og det var varmt, med lækkert, blåt og dybt vand. Og det var billigt.

Det er mig ude til højre, nederst
Det er mig ude til højre, nederst

Kan du huske, jeg for et par uger siden viste et billede fra min tur på Malta?:

Svært tilfreds gammel gubbe - har lige været nede og røre Jesus på 31m (statue stillet op på bunden)
Svært tilfreds gammel gubbe – har lige været nede og røre Jesus på 31m (statue stillet op på bunden)

Well: siden sidste år har jeg ligget konstant omkring 30 meter i dybden som det absolut vildeste jeg kunne tvinge psyken til at acceptere. Og jeg var særdeles begejstret da jeg kom ned på de 31 på Malta.

Men i Dahab gik der hul på bylden – hen over ugen blev det til 9 forbedringer af mine personlige rekorder og det endte med et max-dyk på 52 meter – jeg smiler stadig 🙂 (billedbeviset finder du nederst). Hvor 30 meter før var en usynlig mur, ligger jeg nu helt rutinemæssigt og dykker 30 til 45 meter – bare for sjov.

Hjernen er en underlig èn…

Anyhows – mit maxdyk var endda med lidt tekniske vanskeligheder, så jeg var nødt til at vende før tid, så når jeg får styr på de sidste teknikdetaljer og udstyret funker som det skal – så bli’r det en lang tur ned i det blå 🙂

Nedenfor finder du et par pics fra turen, lidt over og lidt under overfladen – enjoy 🙂


De har krise lige nu, dernede - kig nærmere på skiltet
De har krise lige nu, dernede – de store skilte v. indgangen til lufthavnen var ved at falde fra hinanden
Meget sigende for værelsestandarden (til gengæld var det billigt)
Meget sigende for værelsestandarden (til gengæld var det billigt)
Blue Hole Dahab - det bedste sted jeg har dykket endnu!
Blue Hole Dahab – det bedste sted jeg har dykket endnu!
Varmt, tørt og stort
Varmt, tørt og stort
Solen stod lige ovenover
Solen stod lige ovenover
Lige før solen kommer frem klokken 05-et-eller-andet
Lige før solen kommer frem klokken 05-et-eller-andet
Morgenen nærmer sig
Solen er på vej
Klokken 05-et-eller-andet
Klokken 05-et-eller-andet
Klokken 05-et-eller-andet
Klokken 05-et-eller-andet
Panoramaskud om morgenen efter at have sovet under stjernerne
Panoramaskud om morgenen efter at have sovet under stjernerne
Helt typisk kystsnit - 3 meter lavt vand og så koralrev og dybt
Helt typisk kystsnit – 5 meter lavt vand og så koralrev og dybt
Ku' være taget hvor som helst på kysten nær Dahab
Ku’ være taget hvor som helst på kysten nær Dahab
Ku' være taget hvor som helst på kysten nær Dahab
Ku’ være taget hvor som helst på kysten nær Dahab
Ku' være taget hvor som helst på kysten nær Dahab
Ku’ være taget hvor som helst på kysten nær Dahab
Ku' være taget hvor som helst på kysten nær Dahab
Ku’ være taget hvor som helst på kysten nær Dahab
Ku' være taget hvor som helst på kysten nær Dahab
Ku’ være taget hvor som helst på kysten nær Dahab
Ku' være taget hvor som helst på kysten nær Dahab
Ku’ være taget hvor som helst på kysten nær Dahab
Det store resultat af ugens aktiviteter :-)
Det store resultat af ugens aktiviteter 🙂

(På et eller andet tidspunkt poster jeg også en video af et dyk jeg havde dernede – måske det dejligste dyk på hele turen – og som jeg håber jeg kan bruge til at forklare/demonstrere det fe’e ved fridykning 🙂 )


Natdyk
Ifm. en tur på kamelryg (well, dromedar; men hvem tæller) ud i ørkenen med overnatning under stjernene, tog Simon og jeg på nattedyk. Det flotteste koralrev jeg har set, ned til 15 meter i dybden og bælg-ravende mørkt – det var stort. Vi svømmede ud med lygten tændt, dykkede ned – og slukkede lyset. Med lidt morild i vandet kunne man få gnister og lysspor til at trække gennem vandet.

Så mens man laaaaangsomt flød op mod overfladen, hvor man kunne se stjernehimlen fra 5-8 meter nede, var det som at stige op gennem en stjernevrimmel i fuld fart på vej forbi èn – en fantastisk følelse 🙂

(Hvis du interesserer dig det mindste for SF og ved hvad FTL er, ved du hvad jeg mener 🙂 )

Advertisements

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s