21.11.13 – Demokrati i praksis. Reallønnen up- og downstairs. Død i fridykning. 2 ringe flics

Davs!

Vi stemte tirsdag aften – man kan godt blive lidt højstemt når man kigger ud over stemmesalen: Det er selve fundamentet for vores måde at drive samfund på. Kan hænde man ikke får lov at bestemme det hele; men man er med!

Hvis du ikke stemte, skal du ikke brokke dig over noget-som-helst – så skal du bare hold kaje!

Jeg skal pakke til Thailand i aften, for resten af dagene til onsdag er bookede med Kbh/Træning/Aflevere hund – time flies 🙂

Shiaer: Muhammeds slægtninge bestemmer over Islam. Sunni: Den bedst kvalificerede bestemmer. Så forstår jeg bedre, de slår hinanden ihjel. ‘dat shit is important! Stupid mo’fo’s.

Hver 5te i Kbh stemte på Enhedslisten – fat det, hvo der kan. Hvis nu stemmen er en proteststemme fordi S og SF har spillet troværdighedsbanko og tabt, så måske lidt forståeligt (lidt!). Hvis stemmen er fordi man har læst fantasternes partiprogram (som de er ved at skrive en sanitized udgave af der godt nok mener det samme; men ikke siger så klart, at ejendomsretten skal ophæves osv) – så må man betvivle stemmeafgiverens intelligens og samtidigt imponeres over vores demokratis enorme tolerance overfor samfundsomstyrtere.


Gini-koefficienten i UK og ulighed i al almindelighed

I UK har reallønnen for almindelige lønmodtagere ligget stille (måske endda faldet lidt) mens cheferne på et år har forøget sin indtjening med 14%. Det minder lidt om herhjemme hvor bla. chefer i finansen har fået absolut hæderlige stigninger; mens reallønnen for mange lønmodtagere er faldet.

Gini-koefficienten siger noget om forskel på rig og fattig og er et kvantificerbart mål for graden af lighed (eller ulighed) i et samfund. En lønudvikling som den beskrevne er med til at skubbe Gini-tallet den forkerte vej. Jo højere Gini-tal, jo større risiko for social uro og dårligere sammenhængskraft i samfundet – for hvorfor skulle de, der ikke får noget ud af væksten/velfærden, føle for, eller ville tage ansvar for, hverken samfundet eller ‘de rige’?

Det må være en fair betragtning, at topcheferne ikke besidder nogen særlig grad af samfundssind – eller almindelig beskedenhed. Det må også være en ikke-urimelig konstatering, at det for de mange, der ikke selv kan bestemme sin løn, må være en udfordring for det demokratiske sindelag, at se ‘the fat cats’ tage-selv mens de taler om ‘behovet for tilbageholdenhed’ og ‘krise’ for alle de andre.

http://www.independent.co.uk/news/business/news/top-company-bosses-pay-rising-at-20-times-rate-of-ordinary-workers-8945740.html


Kirstine har en stor slange på sit værelse. Når Kirstines mor tager den ud, har hun tykke handsker på…


Crap

Det måtte jo ske før eller siden; men det er trist alligevel: En fridykker er død i weekenden på Bahamas ifm. en officiel konkurrence – det første dødsfald under kontrollerede forhold i 21 år.

Det er en træls rekord at få brudt, og nu bliver det lidt mere op af bakke når vi fortæller om fascinationen og sikkerheden ved fridykning. Men det er vilkårene når sporten er lidt ud over det sædvanlige, tror jeg.

Fridykkerverdenen er stadig i chok; men når fortvivlelsen har fortaget sig lidt, vil det også blive legalt at tale om, at den uheldige dykker ikke var helt uden skyld, og havde et vist ry for at presse sig selv (for meget?).

http://www.nytimes.com/2013/11/18/sports/deep-water-diver-from-brooklyn-dies-after-trying-for-a-record.html


Engelsk standard-arkitektur fundet midt i Brønderselv. Det funker heller ikke i DK.
Engelsk standard-arkitektur fundet midt i Brønderselv. Det funker heller ikke i DK.


Den Blå Planet

Den Blå Planet (tidligere Danmarks Akvarium) i København har kæmpemæssig besøgssucces. Overkommandoen og jeg var der i sommer og kan kun erklære os enige.

Den Blå Planet i Kbh - et besøg værd!
Den Blå Planet i Kbh – et besøg værd!

Det er overmåde flot skruet sammen.

http://jyllands-posten.dk/indland/kbh/ECE6242774/den-bla-planet-oversvoemmes-af-gaester/


Film:

Holy mudderfug, hvor er det ringe. Konceptet er en pay-per-view MMA-turnering blandt alle ‘de store’: Frankenstein, Dracula, Creature from the Black Lagoon, Mumien osv.

Det du’r ikke… Det er så ringe, at man faktisk kan se ‘filmen’ for at have noget at grine af.

Rotten Tomatoes: 16% (biografgængere, anmelderne gad ikke en gang anmelde den). Helt fortjent.

link


Film: Flugtaktion L.A.

Den dårligste actionfilm jeg har set i flere år. Den er fuldt på ‘højde’ med Highlander II, med fantastisk dårlige special effects, helt overdrevet banal dialog, umuligt ringe plotudvikling og homoerotisk heltepåklædning.

Den er så dårlig, at jeg var nødt til at slå den op for at se, om den var lavet dårlig med vilje – en slags kommentar eller satire over actionfilm og he men; men det er den ikke. Escape from LA er tilsyneladende et alvorligt ment, fuldstændigt aborteret, forsøg på at lave en hæderlig 2’er til Flugtaktion New York, som var OK.

‘dis movie sucks ASS!

Rotten Tomatoes: 53% – wooooot? Jeg tror RT har givet filmen karakterer ud fra præmissen om, at den er lavet åndsvagt dårlig med vilje; men det tror jeg som sagt ikke på.

link


Advertisements

En kommentar til “21.11.13 – Demokrati i praksis. Reallønnen up- og downstairs. Død i fridykning. 2 ringe flics

  1. Netop tilbagevendt fra Dubai, så er de to akvarier i Dubai Mall og Atlantis ganske imponerende, også selvom Atlantis ikke har deres hvalhaj mere.

    En dag skal jeg dog se Churaimi Aquarium på Okinawa. Googl det, det ser vildt ud.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s