Dagensfix.dk 11.03.14 – Finanskonflikt – but why? Der var engang: ‘Der skal fyres!’…

Yo

Meget kort i dag – havde travlt i aftes…

UM ændrede rejsevejledningen til Egypten i går – ‘Lad være!’ – fug også. Jeg skal til Sharm midt i april for at dykke dybt – we’ll see…

God weekend med super gæster lørdag og fri søndag – håber du hyggede dig!

…og super træning i aftes. Flohr foreslog pingo så jeg lavede et par ‘hold vejret 3:30 og dyk så 25 meter’ – det var stort 🙂


231013_hund_1


Finanskonflikt 1. april?

Hvis ikke der opnås enighed mellem FA og Finansforbundet om en ny overenskomst, er der konflikt fra 1. april. Konflikt betyder, at den eneste betalingsform vil være kolde kontanter. Dankort og al anden elektronisk formidlet betaling vil ikke virke.

Og hvorfor i alverden skal Danmark så måske udsættes for en strejke med så store konsekvenser?

Fordi arbejdsgiver, på trods af skarpt stigende overskud for bankerne og flotte lønforhøjelser på direktionsgangene, ikke vil give en acceptabel lønforhøjelse som den, resten af arbejdsmarkedet har forhandlet sig til.

Ansatte i finansen har de sidste 3 år haft en reallønsnedgang fordi de dengang, midt i krisen, frivilligt gik med til en meget afdæmpet overenskomst. I mellemtiden er antallet af ansatte blevet mindre, overskuddene er steget og nu er det på tide, at medarbejderne også får del i fremgangen.

Resten af arbejdsmarkedet er landet på et afdæmpet; men fornuftigt resultat – det vil de finansansatte også have. Hvis arbejdsgiver ikke engang vil være med til dèt – så er der ikke noget at forhandle om.

Så strejkes der indtil der, i løbet af nogle timer, lovgives på området, og så får lønmodtagerne nok ca. det som resten af arbejdsmarkedet har fået.

Min holdning: Lige præcis nu er fagforeningens lakmustest. I lyset af arbejdsgivers åbenlyse modvilje mod at indgå i konstruktive forhandlinger om et resultat alle kan være glade for – skal fagforeningen enten sætte hårdt mod hårdt, eller nedlægge sig selv.

Ellers ender hele Danmark som slagterierne: Hvis ikke I går ned i løn, fyrer vi x-tusind medarbejdere – take it or leave it…

PS. Jeg har et par kolleger der glad og gerne demonstrerer ufornuft og dårlig argumentation når de brovtende nedgør medlemskab af en fagforening. Uden at gå helt bersærk (her er et par ting jeg skrev om emnet for et par år siden): manglende argumentation og platheder siger mere om afsender end om emnet.


070314_frenchbulldog


Fyringsparanoia

En stor virksomhed jeg kender til, varslede for 3½ måned siden, at ca. 300 medarbejderes skal fyres. Det har taget meget lang tid; men det ser nu ud til at fyringerne skal effektueres.

Det er tydeligt i hverdagen, at usikkerheden om hvem der ryger, koster på koncentration og motivation.

4 måneder fra ‘mange af jer skal fyres’ til ‘Dig, dig og dig er fyret’ – jeg fattes ord…


231013_astronomi_4

Jeg kan ikke mere lige nu – hyg dig!

Advertisements

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s