Dagensfix.dk 11.04.14 – Dårlig film. God film. Dårlig reklame.

Yo homie

Det bliver nok sidste post en uges tid (jeg har så meget grej og stumper m. til Egypten, at jeg ikke er sikker på, at der også er plads til en pc). Du må prøve at stå denne verdens fortrædeligheder igennem alene!

Min nye sthrrrrramme Elios våddragt ankom i forgårs. Jeg prøvede den i brusebadet og skræmte næsten livet af Stitch 🙂

Jeg har ikke trænet hårdt de sidste 2 uger, delvist pga. den fyringsrunde jeg har nævnt nogen gange; men også for at komme ned i det rigtige gear til turen ned i det blå.

Jeg kunne rigtigt godt tænke mig, at komme pænt dybt dernedad, og har forsøgt at ramme den rigtige ‘bløde’, afslappede fornemmelse.

De fysiske forberedelser i øvrigt er på plads: Ny pb (personal best) i at holde vejret og ny pb i dykning på langs uden finner (6:11 min og 100 m hhv.). Jeg glæder mig.

Hyg dig!

Update!
Hvis du er kommet her til DagensFix pba. anbefalingen fra Jesper Stechmann (tak Jesper 🙂 ), er det sandsynligvis fordi du er fridykker. Hvis du vil se hvad jeg ellers har skrevet om fridykning de sidste års tid (der er en del!), så klik her: https://dagensfix.dk/?s=fridykning.


You're doing it wrong!
You’re doing it wrong!


Smådum, er jeg bange for

Jeg havde selv 2 fejl (en sjusk og en rigtig) på denne 10-spgsm test brugt til at vurdere nye uni-studerendes evner.

http://universitetsavisen.dk/uddannelse/test-dig-selv-hvor-dum-er-du


Guuuuud, det er *faaarligt*!

Suk – NatGeo gør måske fridykningen en bjørnetjeneste i nær fremtid. De advokerer et live dybde-rekordforsøg af en af the all time greatest (William Trubridge); men de gør det med en boulevardpressetaktik hvor der fokuseres på det ekstreme og der fordrejes og cherrypickes i fridykningens leksikon.

Alt for, at Hr. of Fru Normal skal hoppe til TV’et for at se, om han DØR!

Suk.

Jeg skrev til NatGeo DK og brokkede mig – læs brevet nederst.


Remoten til husalteret. Det er noget detaljeret metal-udfræsning, dèt der...
Remoten til husalteret. Det er noget detaljeret metal-udfræsning, dèt der…


Film: The Machine

Udmærket ghost in the machine scifi-flic. AI, våbenteknologi, kold krig, hemmelig forskning, kontrol, moral – alt sammen hældt i en euro-style scifi thriller.

Bliver aldrig rigtigt møgspændende; men nydeligt lavet, omend jeg ville have foretrukket et par overraskelser i betragtning af emnets almindelighed.

Rotten Tomatoes: 79% – det er for meget; men jeg tror filmen får kredit for sit decideret ikke-Hollywood’ske look.

link


Udsigten tirsdag aften et sted over Sjælland
Udsigten tirsdag aften et sted over Sjælland


Film: Ride Along

På rad og række
På rad og række

Så den her med buddys i forgårs – OK underholdning; men heller ikke mere. Ser du den alene, skal du have drukket en masse snaps; men hvis du sidder i en flok, er den meget sjov 🙂

Ice Cube couldn’t act himselv out of a paper bag!

Rotten Tomatoes: 18% – den *er* faktisk så dårlig; men hvis du ved, hvad du går ind til, kan den overleves.

link

God Weekend!!!!!


Brev til NatGeo (10. april 2014)

Hej NatGeo,

Der reklameres i øjeblikket intensivt for et live-dækket rekordforsøg af fridykkeren William Trubridge (link vedlagt nederst) på NatGeo.

Jeg er selv fridykker og helt forelsket i sporten – både for dens sportslige indhold, for dens evne til at lade udøveren finde ro og ‘kigge indad’ – og for dens meget høje sikkerhedsniveau.

Langt, langt de fleste fridykkere ligger i dybdemeter på 25-40 meter og kun få kommer meget dybere ned. Eliten er ret smal, og det er et fåtal der kommer under 70 meter. I mere end 20 års AIDA-organiserede (det hedder fridykkerforbundet ww) konkurrencer, har der været 1 (eet) dødsfald.

Bemærk, at den imponerende AIDA-statistik netop typisk dækker de meget dybe dyk – heller ikke de dybe dyk er meget risikable eller ’farlige’ – fordi atleterne, der udfører dem er elitesportsudøvere med meget stor erfaring og fordi der altid, og uden undtagelse, er et meget stort fokus på sikkerhed.

Fridykning er en helt vidunderlig sport – normalt på relativt begrænsede dybder – og med et meget højt fokus på sikkerhed.

På dansk plan arbejder vi (dvs. fridykkerne) aktivt for at udbrede kendskabet til denne vidunderlige blanding af sport, meditation og oplevelser. De, der hører om fridykning, bliver fascinerede og vil gerne høre mere – og en gang imellem får vi også en ny undervands-ven 🙂

Men, så bliver jeg lidt trist når jeg læser oplægget til rekordforsøget. ”Lungerne bliver pumpet op til vandmelonstørrelse”, ”Den virkelige fare…”, ”…for at undgå, at lungerne brister…” og den værste: ”…at næsten 100 fridykkere dør hvert år, erfarer NatGeo…”.

Der *er* fra tid til anden fridykkere der dør; men den helt overvejende årsag hertil er ikke, at ’fridykning er farligt’, eller at ’lungerne brister’ eller andet sludder – den primære årsag er dykkere der tager ud alene og dykker uden en makker der kan hjælpe til, hvis man får problemer. Sikkerhedsdykkeren (makkeren) er præcist den faktor der holder ’rigtig’ fridykning og konkurrencerne frie for dødsfald og alvorlige ulykker.

Fridykning er sikkert!

Uden at gå i detaljer med hvert enkelt ’reklamepunkt’ i omtalen af den kommende udsendelse, synes det klart – for en der dyrker sporten og har lidt viden på området – at teksten og reklamen er helt unødvendigt skarpt vinklet og sensationslysten. Jeres PR synes beregnet til at få hr. og fru. seer til at sidde på kanten af sofaen og spændte se om Trubridge overhovedet overlever det ’dødsensfarlige stunt’ – i stedet for, som I kunne have valgt, at sidde på kanten af sofaen, med åben mund og fascineres af det helt fantastiske som fridykning er.

Jeg er ked af, at NatGeo – som normalt står for en fantastisk formidling og redelig behandling af fakta – på denne måde bruger sensationspressens virkemidler for at ’sælge’ TV.

Klippet fra omtalen:

”To accomplish this next unassisted feat, he’ll need to inhale enough air to inflate his lungs to the size of watermelons. The real danger, however, will be upon returning to the surface where he’ll actually begin swimming in reverse “to keep his lungs from expanding too rapidly and bursting.” It’s at this final stage that an average of nearly 100 free divers die every year, Nat Geo noted”

Fordi fridykning er så fantastisk – og inspirerende for mange mange mennesker – er jeg ked af den vinkling I anvender. Hvis I har lyst til at udforske Fridykning nærmere – og forhåbentligt med en mindre sensationspræget salgsvinkel – kan jeg varmt anbefale, at I kontakter Dansk Fridykning. Vi har adskillige verdensklasseatleter – og de er oven i købet dygtige til at formidle budskabet. Umiddelbart ville jeg pege på Jesper Stechmann (Innerdive.dk) eller Morten Rosenvold Villadsen (undervandsitetet.dk).

Anyhows – tak fordi I bringer fridykning ud til mange flere mulige udøvere; men træls, at I modarbejder udbredelsen af Fridykning ved at sælge det på, at det er ’faaarligt!’.

Med venlig hilsen
Jesper Schultz
Fridykker

Artikel: http://www.mnn.com/lifestyle/arts-culture/blogs/nat-geo-to-air-live-record-breaking-deep-dive-attempt

Advertisements

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s