Dagensfix.dk 22.04.14 – 56 meter og overhovedet ikke tilfreds

Yo homie

Jeg er tilbage efter en uge på højkant. Dagens post handler kun om turen, har ingen billeder og er lidt teksttung – deal wit’ it!

Håber du havde en god påske, uanset om du tror på deiteter eller bare havde fri 🙂


56 meter, teknikproblemer og korrupte egyptere

Jeg tog afsted forrige søndag og kom hjem i forgårs. En god uge med sportslige udfordringer, socialt samvær, kulinariske ‘udfordringer’ og endnu mere energi og indædt fokusering på fridykning. Good times!

Resultater
Hvis du har læst nogle af mine tidligere poster om fridykning, har jeg fortalt om overvindelsen ved at skulle synke ned i dybet. Den faktor er næsten væk – dybet er blevet en udfordring og angsten er kraftigt reduceret.

Jeg kom længere ned: 56 meter.

Det er en forbedring; men dykket stopper nu udelukkende fordi jeg ikke kan trykudligne mere – der er ilt på ‘tanken’ og energi til at bruge noget længere tid under overfladen, så det er øv at måtte vende om fordi trykudligningen driller.

Jeg havde også adskillige dejlige dyk; men lige nu er det dybden der kommer først…

Trykudligningen driller
Prøv at holde vejret. Pust så kinderne op. Hvis du virker som folk flest, har du nu basunkinder mens du stadig holder vejret.

Kan du nu lukke luften fra kinderne ud gennem næsen; mens du stadig holder vejret? Altså uden, at der slipper luft fra lungerne med ud?

Nej, vel?

Well, præcis dèt er problemet når jeg må vende om dernede. Jeg har masser af luft i munden; men det er i kinderne og når jeg prøver at få det skubbet op i ganen og ud til ørerne for at trykudligne, kommer jeg til at åbne ned til maven/lungerne og så sluger jeg den luft der skulle have gået til ørerne.

Fårg!

Jeg kender, i teorien altså, godt til, hvad der skal til; men det er svært at gøre i praksis. Træning – træning – træning…

Logistikken
Fungerede, forholdene taget i betragtning, fint. Vores arrangør (Jesper Stechmann) havde lagt et enormt stykke arbejde oven i den ordinære opgave, fordi vi måtte forlægge fra Sharm til Hurghada da udenrigsministeriet pludselig lukkede alle destinationer i Egypten på nær netop Hurghada en måneds tid inden afrejse.

Det skal ikke komme Jesper til last, at egypterne er nogle korrupte og ofte inkompetente narrøve. Der *er* egyptere der opfører sig ordentligt; men der er lidt langt imellem

Problemerne inkluderede bla. rejseselskabet, der tryllede flere tasker med grej væk i CPH fordi de ikke kunne finde ud af forudbetalt, og -bestilt, overvægt – til lokale egyptere da vi skulle hjem der afpressede sig til dobbelt-op på prisen for overvægt til de samme tasker (som kom ned til os midt i ugen), *og* som frank og frejdigt ‘talte forkert’ da de skulle tælle op hvor mange penge ATM’en havde spyttet ud *og* derefter oven i købet skrev et mindre beløb på den kvittering de gav for betaling. Rendyrket svindel…

Også en ‘spændende’ oplevelse med et fjols af en kaptajn der, med dykkebøjerne tøjret til båden, pludselig ville ‘hjælpe’ os med ikke at drive ind i et rev (det var ikke nødvendigt) og derfor satte i fart hvorefter bøjerne blev trukket under og en af dem sprang. Der skete heldigvis ikke noget; men det var ikke kaptajnens skyld.

Og de lokale handlende som ikke fatter et ‘no, I do not wish to buy anything’; men bare maser på – alt for tæt på og alt for jovialt. Pxxxx-irriterende.

Rødehavet ligger simpelt hen ved det forkerte land

Et dagsprogram
Op kl. 7 til pakning og morgenmad: 2 håndfulde engelsk vingummi, lidt ymer+cornflakes og en kop sukkerte. Ud med båden og i vandet 3-4 timer toto med en pause midtvejs. Mad: en ur-ussel sandwich fra hotellet, en banan og en flaske vand. Hjem igen til bad, 3-4 håndfulde engelsk vingummi og aftensmad (all inclusive). Maden smagte internationalt, dvs. generelt stort set af ingenting, så det blev normalt til en enkelt portion og masser af vand. Tilbage på værelset, 2-3 håndfulde engelsk vingummi, mere vand og i seng. God dag!

Så det var: sove, spise, transport, dykke, transport, spise og tilbage i seng 🙂

Men: alles in alles en super tur med nogle særdeles behagelige rejsekammerater og med-entusiaster!

PS. Min nye våddragt er med ‘open cell’, dvs. den rå ubehandlede neoprengummi på indersiden. Den er så klæbende (og sthraaaaam), at jeg *og* dragten skal smøres ind i sæbevand for at de 2 kan forenes 🙂

PPS. Jeg fik omvendt buddy Søren (room mate) til vingummiens velsignelser. Han startede med at nappe en enkelt eller 2 stk; men det udviklede sig hurtigt…

Advertisements

2 kommentarer til “Dagensfix.dk 22.04.14 – 56 meter og overhovedet ikke tilfreds

  1. Interessant læsning, og en skam at man igen skal få bekræftet visse fordomme om de mellemøstlige folkefærd.
    Jeg vil sige at det er da et positivt problem du har, idet du er begrænset af en teknisk detajle fremfor fysisk formåen. Når du først får overvundet den hurdle, så kan du jo godt regne med at tage et ordentlig hop nedaf (i sikre små fremskridt af gangen selvfølgelig…)

    Når du i øvrigt først har prøvet opencell er der ingen vej tilbage… Jeg undervandsjager pt i en 7mm med opencell invendig og smoothskin udvendig. Ren gimp suit, men satme varm, smidig og behagelig 🙂

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s