‘dehumanisering’, ‘sygeligt’ og ‘ubegavet’

Hej homie

Kun politik i dag – jeg synes emnet er vigtigt nok til at det skal stå alene.

PS. Som ‘featured image’ i dag har jeg valgt Dannebrog. Det danske flag er i særklasse dèn ene ting der kan få venstrefløjsfantasterne op af sofaen. De hader Nationalstaten og DF så meget, at symbolet på vores nationale tilhørsforhold nærmest er en uartighed i ‘det fine selskab’ – men who cares?


Inhuman, ubegavet og sygeligt

Siden EU-valget forrige weekend har jeg bemærket en række reaktioner fra cafè latte-segmentet – dvs. folk med et politisk ståsted ca. omkring de radikale og SF.

3 reaktioner:

 1. dehumanisering og en fundamentalt anden holdning til det at være menneske
  Såvidt jeg kunne bedømme ud fra FB-kommentarerne, var der mange der syntes det var rigtigt godt skrevet, da forfatteren her gerne ville oplyse DF-vælgerne om 3 bøger om medmenneskelighed og humanisme.
  Indlægget var en flere gange gentaget beklagelse af, at valget viste en ‘af-humanisering’ af vores samfund.
  Forfatteren holdt sig ikke for god til at nævne, at den ene af de gode bøger viste hvad dehumanisering havde resulteret i i de tyske koncentrationslejre. Bare så lige det blev klart hvor vi var på vej hen med ‘af-humaniseringen’.
  Det blev aldrig sagt lige ud – det gør det jo sjældent – men det lå snublende nær, at DF-vælgerne er inhumane, på vej til at gentage WW2-rædslerne og i øvrigt har et forkert syn på det at være Menneske.
 2. …sygeligt
  Den her har jeg set adskillige gange. Dèt at DF fik så mange stemmer betegnes rask væk som ‘sygeligt’. Der insinueres rask væk noget der burde diagnosticeres og behandles.

  Sig mig, kan de ikke selv se det?

 3. …ubegavet…
  Og den altid populære: DF’erne er jo nogen fjolser, nogen ubegavede, fremmedfjendske fjolser.

Den første cafè latte-holdning er nok den som mest ticker mig af. En så salvelsesfuld overbevisning om eget bedreværd og villigheden til at dømme andre mennesker som mindre gode og mindre ‘humane’ end en selv.

Den anden holdning (‘sygeligt’) demonstrerer en solid foragt for de politisk anderledes tænkende; men er ikke pakket lige så pænt ind. Den logiske forlængelse af den måde at tænke på (de andre er ‘syge’) er ikke et samfund jeg ville bryde mig om at leve i.

Sidste verbale overfald (‘ubegavet’) taler for sig selv. Man er selvfølgelig et skarn hvis man uden videre er klar til at kalde op mod 25% af befolkningen ‘ubegavet’ op i deres ansigter; men det er cafè latte’rne selvfølgelig heller ikke.

Det er til og med hinanden de taler om ‘de forkerte’ – det er kun meget sjældent, at en cafe latte sidste-dages-hellig siger til en DF-vælger – op i dennes ansigt – ‘du er ubegavet!’.

Nå – betragtet under èt, er der et enkelt spørgsmål der trænger sig på:

Hvis 25% af befolkningen er parat til at stemme på et parti med en politik *så* forskellige fra, hvad cafe latte-segmentet mener er rigtigt, hvem er det så der er noget galt med?

Hvis man er demokrat, hvem er det så man bør rette sin energi mod? Er det dem, der har stemt ‘forkert’ som skal kritiseres, mobbes og helst udstødes af ‘det gode selskab’?

Eller er det måske på tide, at man indser, at den politik man godt selv kan lide, ikke rigtigt kan finde demokratisk fodfæste og måske ikke holder?

Dèt, cafè lattesegmentet har det sværest med, er Nationalstaten – altså at grupper af mennesker føler et sammenhold med basis i geografi og landegrænser. Nationalstaten er en realitet som de bedrevidende på venstrefløjen simpelt hen ikke vil (måske kan de ikke?) se.

Nationalstaten er den største og mest afgørende forskel på cafè lattesegmentets unions- og ‘humanisme’-utopia og så resten af Europas ønske om et samarbejde mellem suveræne og selvbestemmende nationer.

For at parafrasere over en kronik jeg læste sidste uge:

Kære cafè lattesegment:
Tænk, hvis de inhumane, sygelig fjolser der stemte ‘forkert’ forrige weekend faktisk *har* forstået det meste; men bare er uenige?

Men den diskussion behøver cafè lattesegmentet heldigvis ikke tage – de kan bedst li’ at tale til og med sig selv – hvis dog bare ‘folket’ ville lytte!

Advertisements

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s